no frost (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

mini86 -> no frost (7.9.2012 8:15:59)

kupujemo skrinjo..
matra me seveda tista iz no frost sistemom, da ni treba pucat pa praznt cele skrinje..
ker pa je taka razlika v ceni razmišljam da bi vseeno kupila tisto k tega nima..pa se pač pomatrala ne vem kokrat 1x, 2x na leto jo spucat..

a se vm zdi pomembno da ima tole, tiste ki imate skrinjo brez tega kolikokrat pucate led dol

Tutan -> RE: no frost (7.9.2012 8:30:30)

No frost je zakon. Sicer nimam skrinje, samo 3 predale, ampak - kaj je že to čiščenje ledu iz skrinje? [sm=smiley1.gif]

Tehnologija gre dalje, pa pomojem ni neke hude cenovne razlike (če se malo potrudiš in počakaš na kakšno akcijo, pobrskaš po spletu, zatežiš v trgovini za kakšen popust, saj verjetno nimaš doma pol nespakiranega pujsa, da ne bi mogla malo počakati [sm=smiley36.gif])....

mini86 -> RE: no frost (7.9.2012 8:34:40)

sj zato k vem kaj je no frost imam ga tudi jaz na hladilniku sem v dilemi[sm=smiley36.gif]

pa tud zato sprašujem če se splača ne vem rečmo za 150-200€ drgnt tisto skrinjo[sm=smiley4.gif]

noranate -> RE: no frost (7.9.2012 10:05:32)

za tako razliko v ceni, se jaz raje 2 x letno "pomatram" in sama spucam. Saj hladilnik imam no frost, pa ga parkrat letno vseen spraznim in temeljito spucam, zakaj bi bilo s skrinjo kaj drugače. Imam pa 280 litrno skrinjo in 100 litrno omaro. To imaš spucano za pol ure.

Tasika -> RE: no frost (7.9.2012 10:18:45)

Skrinjo je treba odtajat, pa spucat, pa nazaj zalaufat, pa preden se spet ohladi,.... pa sosedo fehtat če ima plac da je moja roba tisti dan pri njej,....

No frost je ZAKON!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.9.2012 10:31:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Tutan -> RE: no frost (7.9.2012 11:07:30)

Pri no frost ni treba cakat 5 ur, da se ti led odtaja. Pač vzameš krpo pa pobrišeš, splakneš predale, pa jih daš nazaj.
Ma ne vem, jaz za 100€ ravno ne bi tole dvoje postavlala pod vprašaj. Saj pravim, pa če še malo povprašaš za popuste, pa še dobiš kakšnega gotovinskega, pa je potem samo 60,70€ razlike - ne splača se kupit navadne [sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.9.2012 11:14:55)

mala zirafa -> RE: no frost (10.9.2012 18:37:25)

Mi imamo hladilnik Beko ,kombiniran,bil drag no frost in zelooo ropota, tako da ga ne bi nikoli več kupili.Ampak je glih nov in ga ne bomo hitro menjali.Res pa da se led ne dela.ampak imam rajši led kot ropotanje in razne piskajoče zvoke, sploh zvečer, ko vse utihne.
Če kupujete samo skrinjo in jo imate v kleti ali garaži potem to nima veze.

mini86 -> RE: no frost (10.9.2012 20:06:11)

ja skrinja bi bila v kleti in odločitev je padla..obvezno no frost[sm=smiley1.gif]

Tasika -> RE: no frost (10.9.2012 20:56:52)

IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Mi imamo hladilnik Beko ,kombiniran,bil drag no frost in zelooo ropota, tako da ga ne bi nikoli več kupili.Ampak je glih nov in ga ne bomo hitro menjali.Res pa da se led ne dela.ampak imam rajši led kot ropotanje in razne piskajoče zvoke, sploh zvečer, ko vse utihne.

Mi imamo pa Siemensa, kombiniranega, pa nič ne ropota in piska. Tako da dvomim da so zvoki povezani z NoFrost.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.9.2012 21:18:31)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.9.2012 22:12:39)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.9.2012 8:57:13)

TomTaylor -> RE: no frost (11.9.2012 9:20:24)

Ni fora v tem da moraš za 100-200 eur razlike enkrat ali dvakrat ali trikrat na leto "čistit" skrnijo. Bistvo je očem skrito - namreč če se led nabira na stene zamrzovalnika, to pomeni, da vsakič, ko odpreš vrata mora zamrzovalnik porabiti več energije za nadomestitev izgubljenega hladu. Če potegneš črto, si čez 2-5-10 let na 200 eur izgube, kar se porabe energije tiče.
To je eno. Drugo je čiščenje in ponovno vklopljanje skrinje - spet gre več energije. Tretje - kam z vso hrano, medtem ko čistiš? Meni ni higienično nekaj, kar je 1-2 uri stalo na "sobni" temeraturi dati nazaj v skrinjo.

Ma brez vsakržne dileme bi vzela "no frost".

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.9.2012 9:22:42)

ZARA -> RE: no frost (11.9.2012 9:26:12)

No frost? Mhm.

majčica1508 -> RE: no frost (11.9.2012 13:47:55)

Evo ravno zdaj jo naročujem in sicer sva se odločila za Bosh....
Razlika v ceni je tudi do 300€ za isto zmrzovalno omaro....samo prodajalca sta druga...
Vzela jo bova pri Oskarveliki 526€ v Bigbanu je pa 839€.....
se res splača malo pobrskati po interneru .....

Stran: [1]