Oddaljenost monitorja (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


LoCa -> Oddaljenost monitorja (6.9.2012 9:33:11)

Imam problem z oddaljenostjo monitorja v službi - je očitno preblizu, ker me nonstop pečejo in se mi sušijo oči. Zdej, monitor je od oči oddaljen neki cca 60 cm, je že čisto na koncu mize (globine cca 80cm), js bi pa rabila da bi bil še dlje. Sem hotela, da se mi naštimajo manjše črke (pač vse manjše), ampak baje so to najmanjše in da ponavadi ljudje želijo kvečjemu večje [sm=zmeden.gif]. Ne morem ga dat postrani, ker delam cel dan na računalniku, tako da mora biti pred mano. Kaj sploh lahko še naredim sama? Najboljša bi mi bila tista miza, kjer sediš "v vogalu" in je monitor v kotu mize (sem sprobala pred kratkim v eni pisarni), ampak da rečem nadrejenim je res zadnja varianta, ker itak že tko nič ne dobimo [sm=smiley35.gif].
Kaka diy ideja?




petea -> RE: Oddaljenost monitorja (6.9.2012 9:36:31)

Zakaj pa bi bila selitev za (prazno) kotno mizo tako velik problem?

Mislim, da če bi ob prošnji navedla razloge tako, kot si jih tukaj, ne bi smelo biti večjih težav. V končni fazi mora biti tudi delodajalcu v interesu, da imajo delavci dobre delovne pogoje, saj bodo potem bolj zadovoljni in posledično produktivni.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.9.2012 9:41:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




LoCa -> RE: Oddaljenost monitorja (6.9.2012 9:44:47)

petea, sem "gostovala" na kotni mizi na drugi lokaciji. Rada bi vedela, če ima kdo še kako rešitev, ki bi se je sama lotila, preden grem do nadrejenih, tudi zato ker oni neradi rešujejo probleme podrejenih, običajno nam jih prej delajo [sm=smiley1.gif].

Ankica: sem začela prakticirat, ampak bistveno ne pomaga. Na koncu dneva me praktično že glava boli zaradi tega.




TomTaylor -> RE: Oddaljenost monitorja (6.9.2012 9:59:52)

A imaš slučajno nov - lcd monitor? V tem primeru se ti bodo oči v tednu-14 dni navadile.

Problem rešijo tudi navadna očala z antirefleksno prevleko - pojdi k optiku, ti bodo tam razložili. Kadar imam "utrujene" oči (dobesedno me bolijo) si nataknem gor očala in je 100% bolje.




nyna84 -> RE: Oddaljenost monitorja (6.9.2012 10:04:01)

Men je okulistka rekla, da mora biti monitor tako daleč, da lahko stegnem roko pred sabo in se z dlanjo komaj dotaknem monitorja.
Kupi si kapljice za vlaženje oči, pa večkrat poglej stran od monitorja.
Mogoče imaš pa težave tudi z gledanjem na blizu in zato potiskaš monitor vedno bolj proč. Mogoče bi bilo smiselno, da bi obiskala okulista.




rozilu -> RE: Oddaljenost monitorja (6.9.2012 10:09:33)

Ne razumem zakaj bi želela manjše črke? A so ti prevelike? Če je monitor oddaljen 60 cm je to dovolj daleč. Naredi tako, kot so ti svetovale - veliko mežikanja, kapljice...

Mene tudi vsake toliko zagrabi, da me oči pečejo itd. Pomaga samo manj gledanja v monitor ali katerokoli fiksno točko (torej tudi manj branja...) - pa mi je jasno, da to v službi ne gre [sm=smiley1.gif]





petea -> RE: Oddaljenost monitorja (6.9.2012 10:40:23)


IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

petea, sem "gostovala" na kotni mizi na drugi lokaciji. Rada bi vedela, če ima kdo še kako rešitev, ki bi se je sama lotila, preden grem do nadrejenih



primeš svoje stvari in jih sama preneseš na prosto kotno mizo [sm=smiley36.gif]
malo šale

sori, ampak res ne razumem, zakaj bi bil tak problem te preseliti za drugo mizo, ki je prosta oz. če je kdo pripravljen menjati
če misliš, da je to rešitev zate, zajemi pogum in v akcijo

P.S.: pred leti sva uspeli s sodelavko s 5-minutnim pogovorom z direktorico doseči rušenje nama moteče predelne stene v pisarni, kljub temu da to bi to bila 'misija nemogoče' - in za povrh so nama pisarno še na novo pobarvali [sm=smiley36.gif]




LoCa -> RE: Oddaljenost monitorja (6.9.2012 10:50:57)

zato, ker je ta kotna miza na drugi lokaciji - na drugem koncu mesta.

nosim leče za na daleč, tako da nobena očala in podobne optične zadeve ne pridejo v poštev. kapat si v uč tudi ne mislim cel dan, sem že probala. mežikam ful, ker drugače itak ne morem imet oči odprith, občasno že pogledam proč, pomaga bolj malo je pa res da ko imam ful dela, kar je večinoma, pač ne morem stalno drugam gledat [sm=smiley1.gif].
na tej mizi s tem monitorjem sem že 2,5 let, motit me je pa začelo pred kakim mesecem, dvema. z roko do monitorja ne pridem. oči imam pa razen dioptrije zdrave. sej če ne bo druge bom res prosila za drugo mizo, ampak kot rečeno je to moja zadnja varianta.




LuLu -> RE: Oddaljenost monitorja (6.9.2012 11:12:58)

Kaj pa, če monitor zamenjaš?




TomTaylor -> RE: Oddaljenost monitorja (6.9.2012 12:37:19)

IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

zato, ker je ta kotna miza na drugi lokaciji - na drugem koncu mesta.

nosim leče za na daleč, tako da nobena očala in podobne optične zadeve ne pridejo v poštev. kapat si v uč tudi ne mislim cel dan, sem že probala. mežikam ful, ker drugače itak ne morem imet oči odprith, občasno že pogledam proč, pomaga bolj malo je pa res da ko imam ful dela, kar je večinoma, pač ne morem stalno drugam gledat [sm=smiley1.gif] .
na tej mizi s tem monitorjem sem že 2,5 let, motit me je pa začelo pred kakim mesecem, dvema. z roko do monitorja ne pridem. oči imam pa razen dioptrije zdrave. sej če ne bo druge bom res prosila za drugo mizo, ampak kot rečeno je to moja zadnja varianta.


torej nosiš leče? A si pomislila mogoče, da si postala občutljiva nanje? Ne bi mogoče malo pavze z lečami naredila in recimo kkšn teden nosila očala?




LoCa -> RE: Oddaljenost monitorja (6.9.2012 12:48:13)

če bi bile krive leče, bi me motile tudi ko sem bila na tisti nesrečni kotni mizi, pa tam nisem imela težav. kdaj imam tudi očala, ampak je isti šmorn, samo da so oči mogoče malo manj suhe, moteče je pa še vedno.
ne vem pa v kakem smislu bi bila menjava monitorja dobra? v zvezi z resolucijo? sem pomislila, če bi imeli kakega, ki je ožji, da bi bil sam po sebi še malo bolj oddaljen....ma ne vem no, se počutim prou čudno [sm=zmeden.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.9.2012 7:46:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




LoCa -> RE: Oddaljenost monitorja (7.9.2012 8:47:20)

metulj333: se mi zdi da imam navadna očala, brez kakršnihkoli premazov. tudi jaz v same številke buljim in se mi na koncu že fuzla od vsega, potem se doma tudi izogibam računalnika in tv [sm=smiley36.gif]
najboljše da probam očala nosit vsaj en teden, da vidim če je res kaka razlika.




mateyka -> RE: Oddaljenost monitorja (7.9.2012 9:00:27)

naj opozorim na en praktičen problem. ko jaz delam kampanjsko na monitorju (ko oblikujem) in gledam intenzivno ure vanj, se moram spomnit da REDNO blinkam - to je problem intenzivnega gledanja. ko si na nekaj skoncentriran, avtomatsko manj blinkaš z očmi in to počasi suši sluznico. oči te pečejo in so vnete ter te srbijo/bolijo. to se odpravi s tem da zavestno več blinkaš in recimo na pol ure vstaneš in greš za pet minut gledat v daljavo; fokus na blizu (bližnje predmete) non-stop ni ok stvar, oči se rabijo spočit.




Stran: [1]