pridna_janja -> RE: Kriza? (4.9.2012 13:56:45)
|
zelo lepo si napisala,drugač pa ni še taka kriza dokler imajo še denarja da hodijo na drage počitnice in kadijo Mallboro in še in še trosijo denar brez veze ni še krize,poznam par ljudje ko nimajo niti za kruh eni pa imajo polne omare in imajo problem kaj bi jutri oblekli drugi imajo pa problem ker imajo eno srajco in še tista ima luknje od moli :( IZVIRNO SPOROČILO: Tippi IZVIRNO SPOROČILO: takotako Joj spet me skrbi zaradi te krize? kako bo še? In potem k vse te žalostne zgodbe poslušam, mi ni jasno kako v avtohišah npr.čakajo v vrsti za nove avtomobile, kako so še vedno polne trgovine,.... Tudi jaz sem vedno bolj zaskrbljena za našo prihodnost, predvsem pa prihodnost naših otrok. Ne, niso rožnati časi, in še hujši prihajajo! Zato se mi zdi toliko bolj pomembno, da začnemo sodelovati med seboj. V smislu vrednot, medsebojne pomoči. Da razvijamo te vrednote empatije, sočustvovanja, ipd. pri otrocih. In tudi pri nas samih. V smislu, da jemljemo materialni svet kot nujno zlo. Da imamo toliko, kot potrebujemo. Nič več. Požrešnost in pohlep, dva izmed smrtnih grehov, ki pa vsak dan bolj zastrupljata svet. začeti moramo uživati v stvareh, ki so nam dane. zastonj. Prijateljstvo, ljubezen, narava, živali. Samo tako je lahko moj svet lep. Na drugo nimam vpliva. Na svoj svet lahko vplivam.
|
|
|
|