Kriza? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

takotako -> Kriza? (3.9.2012 22:25:55)

Joj spet me skrbi zaradi te krize? kako bo še?

In potem k vse te žalostne zgodbe poslušam, mi ni jasno kako v avtohišah npr.čakajo v vrsti za nove avtomobile, kako so še vedno polne trgovine,....

nejcko -> RE: Kriza? (3.9.2012 23:08:09)

Kdor ima, da.
Kdor nima, pač nima.
Človek se postavi v tisto vrsto, kamor paše. Ena je pač daljša, druga krajša. K temu smo nekoč vzkikali, mar ne?!

Tippi -> RE: Kriza? (4.9.2012 7:32:33)

IZVIRNO SPOROČILO: takotako

In potem k vse te žalostne zgodbe poslušam, mi ni jasno kako v avtohišah npr.čakajo v vrsti za nove avtomobile, kako so še vedno polne trgovine,....

Tudi jaz sem vedno bolj zaskrbljena za našo prihodnost, predvsem pa prihodnost naših otrok. Ne, niso rožnati časi, in še hujši prihajajo! Zato se mi zdi toliko bolj pomembno, da začnemo sodelovati med seboj. V smislu vrednot, medsebojne pomoči. Da razvijamo te vrednote empatije, sočustvovanja, ipd. pri otrocih. In tudi pri nas samih. V smislu, da jemljemo materialni svet kot nujno zlo. Da imamo toliko, kot potrebujemo. Nič več. Požrešnost in pohlep, dva izmed smrtnih grehov, ki pa vsak dan bolj zastrupljata svet. začeti moramo uživati v stvareh, ki so nam dane. zastonj. Prijateljstvo, ljubezen, narava, živali. Samo tako je lahko moj svet lep. Na drugo nimam vpliva. Na svoj svet lahko vplivam.

kalbo -> RE: Kriza? (4.9.2012 8:01:34)

Ko bodo ljudje nehal v vrsti stat za nove avtomobile, hodit na počitnice TROŠIT bo šele kriza. Sam očitno to nekaterim ni jasno.

takotako -> RE: Kriza? (4.9.2012 8:43:06)

Pa sej ni sam to da se kupuje. Naprimer mi smo prenavljali hišo, pa je kar težko dobit mizarja ki bi ti naredu v določenem roku. Vsi majo ful dela naročenga.

divna -> RE: Kriza? (4.9.2012 8:48:32)

pa je kar težko dobit mizarja ki bi ti naredu v določenem roku. Vsi majo ful dela naročenga.

Na to lahko rečem samo hvalabogu.

KO bi le čakala na avto 2 meseca, ker imajo toliko naročil, ko bi le čakala na mizarja, ki ne bi utegnil zaradi mnogih strank in še in še takih situacij. Potem bi imela občutek, da bo šlo počasi navzgor.
Doklerbodo tisti, ki kupujejo avte in nepremičnine in hodijo na potovanja .... čudni in nesolidarni pa seveda tajkuni, potem bodo pač stvari šle v svojo smer.

lp

TomTaylor -> RE: Kriza? (4.9.2012 9:24:02)

Šele ko bo zadnji izmed teh, ki zdajle stoji v vrsti za nov BMW, moral prestopiti v vrsto za kruh, si bo/mo(do) morda končno nehal(i) zatiskati oči.

HuAnita -> RE: Kriza? (4.9.2012 9:49:38)

empatije, sočustvovanja, ipd. pri otrocih. In tudi pri nas samih. V smislu, da jemljemo materialni svet kot nujno zlo
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ko bodo ljudje nehal v vrsti stat za nove avtomobile, hodit na počitnice TROŠIT bo šele kriza. Sam očitno to nekaterim ni jasno.

Kalbo, kako bogokletno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]   Ko sem zadnjič jaz nekaj takega izpostavila, so me skoraj kamenjali.... Pa da ne bo pomote, se kar konkretno zavedam krize, tudi po naši družini udriha, na več načinov... Zgleda pa, da se res mora vse ustaviti, ampak vprašanje, če se bo vse skupaj spet dalo zagnati
(pa mimogrede, tudi prodajalci avtov in trgovke morajo živeti.... bi rekla, da morajo kar precej garati za svoj podcenjeni zaslužek)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.9.2012 10:05:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

malaMravljica -> RE: Kriza? (4.9.2012 10:09:54)

Ze kar nekaj casa se ve, da se EUR-u pisejo zelo slabi casi in zato je prislo sedaj do tega, da kdor ima denar ga poskusa uloziti v nekaj pametnega, mnogo bolje je imeti stanovanje in ga oddajati, kot na racunu zajeten kupcek denarja, ki ne ves kaj se bo z njim zgodilo, bo izgubil vrednost in bos mogoce s tem, s cimer sedaj prenovis stanovanje potem kupil eno spezo v trgovini.

kalbo -> RE: Kriza? (4.9.2012 11:43:32)

Sej, potem bo pa taisti bukselj od novinarja, ki je posnel vrsto za nakup avtomobilov čez leto dni ogorčeno javljal, kako so šli recimo v stečaj Saturnus oziroma Hela, Revoz, Adria mobil in da je na cesti toliko in toliko ljudi. Budale novinarske.
Že zdaj so cene na servisih zasoljene, prodajalci rabljenih vozil pa kujejo dobičke prodajajo pa šrot, ki potem konča pri mehanikih. Gospodarstvo se zažene tako, da se da raji delo in denar, da potem troši. Bolj pobiraš raji, bolj v poden gre gospodarstvo. To bo počas še moj najmlajši razumel, gospoda tamle na vladi, pa naj bo leva, desna al pa podzemeljska pa o teh rečeh očitno niba pojma.

ronja -> RE: Kriza? (4.9.2012 12:43:59)

To bo počas še moj najmlajši razumel, gospoda tamle na vladi, pa naj bo leva, desna al pa podzemeljska pa o teh rečeh očitno niba pojma.

Haha, to me spominja na to, ko mi je oče razlagal, kaj je inflacija in sem imela idejo, da naj ga država pač več natiska... In je rekel: "ja, vidiš, tako tudi naši politiki razmišljajo - kot 3 leta star otrok!"[sm=jezicek.gif]

blaža -> RE: Kriza? (4.9.2012 12:57:45)

Kriza, je zelo relativna zadeva. Enemu ne bo dovolj niti 2000e na mesec, med tem, ko drugi sfolgamo z 1200e, in bi si komot dali v štumfo 800e. Potrebe imamo zelo različne.

Dokler na sosednji temi " kakšnega imate", al neki takega, razglabljajo o telefončkih,..že ne more bit huda kriza.[sm=smiley36.gif].

Mene ni dosti strah krize, mam filing, da se bom vedno nekako znašla. Verjamem, pa da, bo določenim, ki samo sedijo v pisarni, med službenim cajtom klepetajo na gmailu, preko telefončka visijo na Fb, zelo kriza, ko ne bo več tople stoličke in bo potrebno poprijet za fizično delo al pa kakeršno koli, ki bo potrebno. Eni pač niso navajeni delat, take je v večini najbolj strah mam filing.

nyna84 -> RE: Kriza? (4.9.2012 13:11:58)

No, kako kdo dojema krizo je odvisno od vsakega posameznika posebej.
Mene izguba službe ne skrbi, bi se tudi znašla. Bolj me skrbi to, da štiričlanska družina pri dveh skoraj povprečnih plačah komaj sfolga skozi mesec.
Če smo že sedaj šolske potrebščine kupili v dveh delih (vsak mesec nekaj), pa moramo počakati, da bo spet plača, da nakupimo še jesenska oblačila ... ja, potem me upravičeno skrbi, kaj bo, če bo še huje.
Seveda živimo racionalno (zelenjavo pridelamo doma, mesnino (svinjsko) tudi), dopust si privoščimo samo poleti (1 teden kampiranja v Istri), smučamo ne več, ne hodimo ven jest, v trgovino gremo 1x tedensko po tisto, kar rabimo.
Kako mora potem skrbeti šele tiste z minimalnimi plačami, ki že sedaj ne morejo skozi mesec.

pridna_janja -> RE: Kriza? (4.9.2012 13:56:45)

zelo lepo si napisala,drugač pa ni še taka kriza dokler imajo še denarja da hodijo na drage počitnice in kadijo Mallboro in še in še trosijo denar brez veze ni še krize,poznam par ljudje ko nimajo niti za kruh eni pa imajo polne omare in imajo problem kaj bi jutri oblekli drugi imajo pa problem ker imajo eno srajco in še tista ima luknje od moli :(
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Tudi jaz sem vedno bolj zaskrbljena za našo prihodnost, predvsem pa prihodnost naših otrok. Ne, niso rožnati časi, in še hujši prihajajo! Zato se mi zdi toliko bolj pomembno, da začnemo sodelovati med seboj. V smislu vrednot, medsebojne pomoči. Da razvijamo te vrednote empatije, sočustvovanja, ipd. pri otrocih. In tudi pri nas samih. V smislu, da jemljemo materialni svet kot nujno zlo. Da imamo toliko, kot potrebujemo. Nič več. Požrešnost in pohlep, dva izmed smrtnih grehov, ki pa vsak dan bolj zastrupljata svet. začeti moramo uživati v stvareh, ki so nam dane. zastonj. Prijateljstvo, ljubezen, narava, živali. Samo tako je lahko moj svet lep. Na drugo nimam vpliva. Na svoj svet lahko vplivam.

josephine27 -> RE: Kriza? (4.9.2012 15:15:06)

Jaz mislim, da je kriza pravzamprav subjektivna. Če vzamem sebe sem bila v največji krizi na koncu študija, ko sva se oba s takratnim fantom znašal brez zaposlitve in brez statusa v najemniškem stanovanju. Takrat je bila za naju res kriza, da še za jest nisva imela. Če gledam s tega stališča zdaj zame ni krize pa čeprav vsi tarnajo da je. Verjamem da je kriza pri tistih, ki so ostali brez zaposlitve. Nekateri pa prav lepo živijo. Tako, da na splošno govorit o krizi... Verjetno več ljudi občuti krizo, kot jo je nekoč ampak kriza je za ene vedno bila in vedno bo. Tako, da se s tem ne obremenjujem pretirano.

Colt -> RE: Kriza? (6.9.2012 16:19:19)

IZVIRNO SPOROČILO: blaža
Dokler na sosednji temi " kakšnega imate", al neki takega, razglabljajo o telefončkih,..že ne more bit huda kriza.[sm=smiley36.gif].
Mene ni dosti strah krize, mam filing, da se bom vedno nekako znašla. Verjamem, pa da, bo določenim, ki samo sedijo v pisarni, med službenim cajtom klepetajo na gmailu, preko telefončka visijo na Fb, zelo kriza, ko ne bo več tople stoličke in bo potrebno poprijet za fizično delo al pa kakeršno koli, ki bo potrebno. Eni pač niso navajeni delat, take je v večini najbolj strah mam filing.

Blaža podpis. Verjamem pa da je RR takšne vrste forum (v večini), kjer jim tvoje misli ne bodo preveč jasne ;) Pozdravi moža ;)

*miska.mcc* -> RE: Kriza? (6.9.2012 16:44:54)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

ampak.........a ni glih zaradi teh/takih kriza?

aja ne.....oni ne stojijo v vrstah.

blaža -> RE: Kriza? (6.9.2012 17:13:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Blaža podpis. Verjamem pa da je RR takšne vrste forum (v večini), kjer jim tvoje misli ne bodo preveč jasne ;) Pozdravi moža ;)

al poznaš mojega moža ?[sm=jezicek.gif][sm=zmeden.gif]

Colt -> RE: Kriza? (6.9.2012 18:00:03)

Sem in tja sva na vezi ja :) Jaz njemu solim pamet in on meni :) :)

LuLu -> RE: Kriza? (6.9.2012 18:09:09)

Verjamem pa da je RR takšne vrste forum (v večini), kjer jim tvoje misli ne bodo preveč jasne ;)

Le en korak ti manjka do popolnosti. Trajni izpis iz RR. Te podpiram... GO Colt, GO!!!

Colt -> RE: Kriza? (6.9.2012 18:47:23)

Pričakovano...nisi razumela mojega posta ;)

ps. go Lulu go!
(pojdi lulat)

LuLu -> RE: Kriza? (6.9.2012 18:51:29)

Pričakovano...nisi razumela mojega posta ;)

ps. go Lulu go!
(pojdi lulat)

Ti pa mojega ne.. si še kar prijavljen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

p.s. Lulu je žensko ime...

Stran: [1]