delodajalec ne izplača odpravnine (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

jasnika -> delodajalec ne izplača odpravnine (3.9.2012 18:13:38)

Pozdravljeni,

zanima me,...delodajalec ne izplača odpravnine očetu, ki se je 1.8. upokojil,,,,,sedaj pa sem brala, da je priporočljivo delodajalcu pisno poslat pozivza izplačilo nato pa na inšpektorat,......pa me zanima, KAKO BI NAJ BIL napisan ta poziv delodajalcu,...

lepo prosim za pomoč

hvala in lp

Sonček in poletje -> RE: delodajalec ne izplača odpravnine (3.9.2012 19:47:43)

Lepo naj priporočeno pošlje dopis v katerem citira Zakon o delavnih razmerjih in da v kolikr ne dobi izplačano v predvidenem roku bo zadevo posredoval inšpektoratu za delo. Mora pa bit priporočeno, če bi slčajno prišlo tako daleč, da bo rabil za to odvetnika.

Gwendolen -> RE: delodajalec ne izplača odpravnine (3.9.2012 20:22:45)

Če bo delodajalcu poslal zahtevo, mora potem v 30 dneh vložiti tožbo, sicer je lahko prekludiran. Se pa denarni zahtevki iz delOvnih razmerij lahko direktno tožijo, brez predhodnih zahtev. Pazite na roke, res.

Paštetka -> RE: delodajalec ne izplača odpravnine (3.9.2012 20:34:21)

Inšpektor mu ne bo nič pomagal pri denarju.
Jaz bi šla direkt do odvetnika. Nekateri odvetniki naredijo svetovanje zastonj. Pokliči malo.
Potem pa ti odvetnik že svetuje, če je potrebna tožba kako naprej,pa za BPP se lahko zaprosi, če je finančno stanje slabo.

Mnogi naredijoprecej napakiotem, ko je prepozno iščejo odvetnika.
Izi zkušenj lahko povem, da že sam dopis od odvetnika velikokrat pripomore k temu, da delodajalec izplača.

Stran: [1]