LuLu -> RE: Otrok gre v ponedeljek v šolo, mati pa panična... (3.9.2012 12:42:35)
|
Malo razmišljam... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Moj prvi bo šel naslednje leto v šolo. Včasih smo tudi imeli rumene rutice, pa potem še rdeče... Torbe so bile čisto brez pomena, ... veljalo je le znanje. Danes so svakakve torbe, ki že izgledajo kot kovčki za na letalo... to mi še ni jasno... od kod toliko stvari, da jih res rabijo v šoli. Ko sem prvič otroka peljala v vrtec, so mi bluzli o nekih Ciciban copatih, ki so valjda predragi, ampak priporočajo. Vedno sta imela navadne šolske usnjene copate. Noga, podplat se je čisto lepo razvil, tako kot moj pred nekaj desetletji, tudi z navadnimi šol. copati. Ok, rutice razumem... rumene, da te na cesti, sredi belega dne opazijo vozniki, ki so drugače nepozorni, kaj se dogaja in jih je, butce, treba spomnit, da se je začela šola in da bo zdaj več otrok na cesti. Ok, varnost... A naj pričakujem tudi v šoli, da mi bodo govorili, katere copate naj kupim, katere barvice, flumastre, zvezke... torbe? In največje vprašanje pa mi je... ali so šole ponorele, da je tak treba otroka naložit z vsem.. ali pa so starši skozi leta "zahtevali" spremembe. Ker pač tisto, kar smo mi imeli ni bilo ok... ??
|
|
|
|