Težave s taščo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

noelina -> Težave s taščo (30.8.2012 22:51:03)

Pozdravljene!
S partnerjem sva v vezi tri leta. Pred tremi meseci sva dobila tudi najin zaklad-sinka.Iz prejšnje veze imam 9 letno hčerko,ki je tudi pravi sonček. V čem je torej problem,boste vprašale...
Ko me je dragi prvič predstavil svoji mami,so bole njene prve besede "pa nisi povedal,da ima otroka",to sem takrat nekako požrla,ker se je kot krušna babica kar izkazala in bila pozorna do moje hčerke.Naj povem,da sem bila partnerju prva ženska in je do 37.leta ona skrbela za njega.
Vedno sem čutila,kot,da sem se vrinila med njiju,imela občutek,da me ne mara in to povedala,tudi partnerju,ki pa je rekel,da si to samo domišljam. Nekoč je rekla,da imam tak trebuh,kot bi bila 7 mesecev noseča. Res sem malo močnejše postave,vendar tudi v njeni družini ni nikogar z manekenskimi merami,pa ni važno,jaz nikogar ne ocenjujem po videzu. Me je pa prizadela. Partner spet nič,ni se postavil zame,ji rekel kaj v mojo obrambo. No,takrat sem na to še upala...
Najbolj pa me je prizadela pred kratkim,ko sva imela s partnerjem čisto navaden prepirček,pa je prišla,to videla,nekaj minut zatem pa so prišli še moji starši in je moji mami povedala,da njen sin trpi,da to ni to med nama in da mu je skoz govorila,naj me pusti,pa je ne posluša.
Tašča pričakuje tudi,da se bi preselili v hišo,zgrajeno za svojega sina,mojega partnerja. Ona pa živi nekaj metrov vstran s hčerko,ki ima družino. Ko smo tam,je skoz na vratih,s partnerjem kujeta načrte,kaj bi se še dalo storiti pri hiši,kot da me ni. Tast je umrl letos,preden je videl najinega sinka,svojega drugega vnučka. On je bil dober človek...
Po zapuščinski obravnavi,je tašča še vedno lastnica vsega,tudi te hiše,kjer bi živeli mi.
Velikokrat sem s cmokom v grlu šla v to hišo in se prepričevala,da ni tako hudo,da bo že,vendar zdaj več tja ne morem. Duši me,se mi zdi,da sama sebe posiljujem,ne morem več komunicirat s taščo. Preveč je bilo vsega,partner me ne posluša,po moje se je boji...ne vem.
Lepo prosim za vaše mnenje. Sem preobčutljiva? Mene beseda bolj boli,kot udarec in ne morem iz svoje kože. Pomagajte. Hvala za vsako mnenje.
Pozdrav.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.8.2012 23:03:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mateyka -> RE: Težave s taščo (30.8.2012 23:03:47)

Pogovori se s svojim možem! Temeljito! vse mu povej in povej mu kaj zate je in kaj ni sprejemljivo. naj on pove zase in iz tega se naredi kompromis. daj vedet, če ga ne bo - da bosta oba zadovoljna vsaj v minimumu (da so zadovoljene osnove kaj NI sprejemljivo), da je vajina veza v nevarnosti. po moje se tega ne zaveda - nima izkušenj, si mu le prva..

petruska -> RE: Težave s taščo (31.8.2012 8:35:49)

Ste brale spodnji članek Slovenska mama?
http://www.siol.net/Priloge/Kolumne/Miha_Mazzini/2011/09/Slovenska_mama.aspx

Tippi -> RE: Težave s taščo (31.8.2012 8:54:47)

Medsebojni odnosi so eno tako področje, ki vedno zahtevajo nas cele, če želimo da funkcionirajo. To velja tako zate, kot za taščo.In jaz sem pač večna naivčina in verjamem v to, kar daš, to dobiš. Ampak, ker se pri tašči očitno ne bo nič spremenilo (to je predvidevanje, glede na tvoj opis težav), se lahko pri tebi. Konec koncev je prav, da vsak pri sebi razpucava in rešuje zadeve, šele potem se posveti samemu odnosu. Hočem povedat, da je mogoče za začetek prav, da se pogovoriš sama s seboj, kaj je tisto, kar te zares moti, kaj bi lahko naredila pri sebi, da se stvari izboljšajo, in potem se pogovoriš še s svojim partnerjem. Tašča je na tej listi na zadnjem mestu!

praviš da si zanj prva. Mislim, da to pove veliko. In je za razumet. Ne bi želela it preveč v detajle, kaj naredi, kako povej, bla bla bla, ampak čisto enostavno, kot sem že zgoraj napisala, najprej sama s sabo, potem še s partnerjem temeljit pogovor. In prepričana sem, da se bo že na tej stopnji veliko rešilo in razpucalo. Potem bo zadeva s taščo otročje lahko rešljiva. boš videla.

[sm=smiley2.gif]

3jeMi -> RE: Težave s taščo (31.8.2012 9:03:29)

IZVIRNO SPOROČILO: petruska

Ste brale spodnji članek Slovenska mama?

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
ob branju sem se spomnila na vic, ki je pa v tem primeru še kako resničen...
se pogovarjata dve mami in ena razlaga kako živita njena otroka: "Veš, hči ima tako fajn moža. Vse sam naredi, lika, kuha, pere. Res je fajn fant.... Joj, samo veš sin si je našel pa eno tako leno ženo, vse mora sam delat, likat, posravljat, kuhat."... ŠTALA, a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ok, ta mama je svojega sina vsaj porinila v svet in ga naučila samostojnosti, pa verjetno je tudi očetu (svojemu partnerju) dovolila do besede pri vzgoji...

vem, da je moj post off topic... vprašanja pa ne bom komentirala... noelina... preberi si članek, notri boš najdla svojo taščo in svojega partnerja... ostalo so ti pa že punce lepo napisale... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

matzandz -> RE: Težave s taščo (5.9.2012 8:22:38)

Pozdravljena!

Tudi jaz sem se znašla v enaki zgodbi kot ti Noelina. Pri meni je trajalo dve leti da je partner dojel da sem jaz njegova družina in ne njegova mama več.... da ne govorim koliko prepričevanj, kreganja, solz, živcev, krivice do mene, žalitev s strani tašče, hinavščine, tudi ona ga je nagovarjala naj me pusti in še zdaj mu polaga takšne besede ko sem na polovici nosečnosti,..... in še sto stvari, za katere nihče ne more vedet kako je to, če se ne znajde v takšni zgodbi. Jaz sem potem dosegla da sva šla živet zase, pa čeprav 300m od njegove hiše, dosegla tudi to da je dojel vse skupaj kakšna je mama, da nama želi samo slabo, in da je zdaj za njega zgolj mama kot mama- očeta tudi nima več, in da če ga rabi gre domov pomagat , drugih stikov niti sam noče, .....upam da tako ostane in če bo tako kot je sedaj se je bilo vredno truditi, v nasprotnem primeru če se situacija vrne na stare tire, brez pomislekov spakiram in grem, ker enkrat skozi te stvari ne bi šla. Pozabila sem pa še to, da ni bila samo mama, zraven je bila še tudi njegova sestra ki se je do njega obnašala kot bi bil njen fant .

Predlagam ti, da če imaš možnost ga odpelji čim dlje stran od hiše in mu daj jasno vedet, da ste sedaj ti in vajini otroci družina. Postavi ga pred dejstvo ali ti ali mama..... mami povej v obraz kar ji gre in če se tega ne boš mogla rešit, roko na srce , ampakk sama sebe bi ubijala če bi ostala in se tudila zase in še z DVA zraven. Lahko še prosiš sorodnike od njega če se razumeš z njimi da mu povejo še z njihove strani da to ni normalno da se tako z mamo obnašata - meni so dosti drugi sorodniki njegovi pomagali , ki so videli kakšna je situacija in mu določene stvari raztolmačili za katere sem se jaz brez truda trudila dopovedat, od njih pa je bil učinek največji.

Lepo zrihtaj, in čim manj se obremenju , čeprav vem da je peklensko hudo.

ronja -> RE: Težave s taščo (5.9.2012 12:10:51)

Nisi preobčutljiva, si pa prepopustljiva. Bodi odločna, postavi ultimat in zaboga ne preseli se v tisto hišo! Če te je strah, da bi izbral mamo in ne tebe - s takim tako nimaš kaj počet, samo trpela bi, potem je že boljše to čim prej vedet... Samo upaj si!

Poka -> RE: Težave s taščo (5.9.2012 14:00:13)

Tvoj primer je kar pogosta praksa v Sloveniji... Joj, mi je znano :)

Pa mislim, da si dobila nekaj pametnih nasvetov. Imaš nizko samopodobo - definitivno,d a te to prizadene. Saj, mene bi tudi, sicer mi česa podobnega tašča ni rekla, si ej pa drznila primerjat mojo in partnerjevo inteligenco in razlgledanost... [sm=jezicek.gif] (hitrej rešujem logične in matematične naloge z neznankami, kljub bistveno lažjemu narejenemu faksu, moj je pa inžiner in velja v družini za genija... [sm=smiley36.gif] - no me pa tak način prizadane, ker že itak nisem najbolj zadovoljna, da sem izbrala tako smer in se zdaj ful iščem in primerjam...

Po moejm, se ne smeđš preveč sekirat - po mojem tvoja tašča nima nič proti tebi, sam pač je tiste vrste, tako navezana na sina, da je kar slepa... Zato pa tudi ni imel prej nobene druge. Tudi moj je imel pred mano samo eno, po mojem :) Čeprav se ful hvali [sm=jezicek.gif] Ravno tako mu verjetno ni bilo lahko.

Kar se tiče hiše - ti ne vem svetovat... Ampak... če se tako grozno počutiš, je jaz ne bi hotela, pa bi se odselila nekam na nevtralno. Midva imava tu srečo in ti povem, da imava s taščo zdaj čisto lepe odnose.

Je pa to res nekaj s taščami - moja mama obožuje mojega fanta, je bog in batina... No, ja - sicer je naredila pri bivših vedno cenzuro, ni ibl nihče dost dober... Katastrofalna je bila... Bratove punce pa sploh ni marala - je pa nekaj, da sva se z mamo obe strinajli, da je bila bivša bolj fajn kot zdajšnja (že bivša). Prej je verjetno pa ni marala [sm=jezicek.gif]

Stran: [1]