Majhna razlika- kako razložiti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Michelle12 -> Majhna razlika- kako razložiti (30.8.2012 21:30:23)

Ne vem, če spada sem ampak ne vem kje drugje bi jo odprla :)

Med mojima sončkoma bo 19m razlike. Hči je trenutno stara eno leto. Kako naj bi povemo/ razložimo, da bo dobila bratca/sestrico? Kako naj jo sploh pripraviva na to? Koliko tako majhni otroci razumejo?

Hvala za nasvete :)

Zora* -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 8:28:43)

Ali že rada posluša pravljice? Če ja, poišči v knjižnici knjigice na to temo. Jih je kar nekaj, ki opisujejo kako kdo dobi bratca ali sestrico. Morda se najde tudi kakšna slikanica. Pa pogovarjajte se o otrocih, ki so sorojenci in jih ona pozna. Najbolje takrat, ko ste skupaj z njimi. Na enostaven način razloži in izpostavi pozitivne stvari. Večkrat po malo.

Imaš še kar nekaj časa. To, da bo tudi ona dobila bratca ali sestrico, pa jaz še ne bi povedala, ker 7 mesecev je za enoletnika cela večnost.

Pa srečno!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.8.2012 8:39:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Najaa -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 8:56:12)

Ko se bo trebušček videl, ji z lahkoto razložiš, brez skrbi. Kakšna knjiga, kjer je narisan otrok v trebuhu in ji pokažeš svoj trebuh in bo dojela. Se še spomnem, kako je naša tavečja rada božala in cartala moj trebušček, ko sem bila noseča. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]

zaspancek1 -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 9:20:53)

Med mojima je 18 mesecev razlike, pa se nisem ravno obremenjevala z razlago. Tako majhen otrok si pač ne more predstavljat, da je še en otrok na poti. Ok, mogoče tam proti koncu že majčkeno, pa vseeno je po moje to čisto brezveze (ker niti ne veš kako si kaj sploh predstavlja[sm=jezicek.gif]). Naš starejši je prišel prvi dan v porodnišnico in itak bil najbolj vesel mene, potem pa je pofirbcal še tisto malo bitje v posteljici. Ja, je bil en dojenček tam in to je bilo to. Nobenih hudih travm, seveda pa moraš pazit, da dobi dovolj pozornosti.

rakica82 -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 9:42:44)

Mioja mala je stara 13 mesecev, čez 3 mesece dobimo noevga člana. Je nič kar preveč ne pripravljamo, pač ko smo na kavču ji opveva da ima mami v trebuščku dojenčka pa tko. Kaj dosti po moje ne moreš, je še premajhna. Ji je pa zanimivo pa rada da roko na trebuh, to je pa vse, več je trenutno ne zanima.

Medea10 -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 10:15:23)

Pri nas je 20 mesecev razlike. S tavečjo sva skupaj mazali trebušček, govorila sem ji, da je v trebuščku dojenček, bratec ali sestrica, da se bosta kmalu lahko skupaj igrala. Ko smo izvedeli, da bo punca, je božala/cartala/lupčkala sestrico čez trebušček. Govorila sem ji, da bova sestrico skupaj previjali, jo dali ajat, jo hranili, skupaj hodili na sprehode...
Ko je sestrica prišla, tavečja sploh ni hotla stran od nje, skoz bi jo božala, lupčkala... Perfect v glavnem [sm=smiley27.gif]

Michelle12 -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 11:30:41)

Uau, ste me kar navdušle! Sem mislila, da slabše sprejmejo ali celo negativno. Torej me je brez veze skrbelo..super :)
Večkrat preberem, da stari kupijo neko majhno darilce in potem kao to prinese dojenček. Kaj ste ve kupile, če sploh ste? In kako ste dale otrokom? V posteljici jih je čakalo z dojenčkom ali kako drugače? Ali se vam zdi to brez pomena?

Zora* -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 12:15:24)

Starejši je bil star 2 leti in je takrat oboževal enostavne sestavljanke. Ko sta z možem prvič prišla na obisk v porodnišnico, sta šla pred tem v trgovino in je starejši izbral igračko za dojenčka. Jaz pa sem imela že s seboj zavito sestavljanko. Ko sta prišla, se je najprej stisnil k meni, nato pa pogledal in pobožal dojenčka. Takoj je dal svoje darilo dojenčku. Takrat sem mu dala darilo, ki sem ga imela na svoji postelji in ga do takrat sploh ni opazil. Rekla sem mu, da je to darilo zanj od dojenčka. Še danes oba vesta kaj sta si dala, ko sta se spoznala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Če bi imeli še enega, bi naredili enako.

Medea10 -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 12:18:26)

Naši tavečji sestrica ni nič prinesla, sta pa z atijem šla v trgovino, preden je velika prvič videla tamalo in si je izbrala eno igračo za sebe eno pa za sestrico, da ji jo je nesla. Jaz sem sicer imela željo, da bi ji "sestrica nekaj prinesla" pa je dragi po svoje speljal in je tud super steklo. [sm=smiley1.gif]

Drugače pa, bolj kot se bojimo za neko stvar kako jo bodo malčki prenesli, bolj presenečeni smo kasneje kako lepo se je vse odvilo.
Zato se čim manj sekiraj, malo ljubosumja menda že bo, ker je to čist normalno, ljubezen bo pa brezmejna med sestrico in bratcem/sestrico. [sm=smiley27.gif]

rakica82 -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 12:20:15)

zora to je pa tako lepo [sm=smiley36.gif].

midva sva rekla, da bova vsekakor neki naštimala, da bo dojenček prinesel Sari, ta tvoj način mi je pa sploh super.

Michelle12 -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 12:24:38)

Joj tej hormoni! Kar na jok mi gre, ko si ju predstavljam! Je tak čustven dan :)

Ful hvala za pomoč, bom upoštevala vse :)

annai -> RE: Majhna razlika- kako razložiti (31.8.2012 12:39:45)

haj. med mojima bo okrog 20 mesecev razlike...ko se mi je začel poznati trebuh sva tamali povedala, da dobi malo bebico...pa je zelo lepo odreagirala...maže mi trebuh, ga poljublja, boža, nosi igračke pod majico in seveda skos govori da ima mami v buščku bebico...vsako jutro mi prinese AS in posluša srček bebice in to lahko posluša tudi 10min..je pa res da ko tamala da na trebuh roko, bebica v trebuščku dobesedno ponori, binca, se premika...zelo lepo je.[sm=smiley36.gif] zdaj pa bi ona bebico že ven...govori nam "mamica bebica ven! " [sm=smiley36.gif] in vsako jutro ko se zbudi se prvo z glavico nasloni na trebuh in reče...bebica. [sm=smiley1.gif] tako da se zaveda da dobi nekaj malega...zdaj sem ji kupila še dojenčka, ga pelje na sprehod, ko rečem da spi je zelo pridna in tiho da ga nebi zbudila...pa tudi ko kje vidimo novorojenčka ona ve da to dobi tudi ona. [sm=smiley36.gif] je pa res da smo ji to razložili na najlepši mogoč način in jo skozi božanje, stiskanje k trebuščku vodli do spoznanja da pride bebica.

Stran: [1]