sasa30 -> navajanje na kahljico (7.9.2005 11:48:22)
|
Se povsem strinjam s Splišni. Govorim iz lastnih izkušenj... Pri nas je stvar izgledala tako, da smo ga ob določenih urah posedli na kahlico. Nekajkrat je "ratalo", potem pa... Nekega dne je prišel iz vrtca (takrat star 3 leta) in "oznanil", da on samo lula, da kakal pa že ne bo, češ da tudi njegovi prijatelji tega ne počnejo. Od takrat naprej zadržuje - še danes (čez en mesec bo star 4 leta). Da niti ne opisujem kalvarije pri pediatrinji, ki me je dobesno natulila, češ da kaj zganjam tako paniko okrog tega kakanja. Mulc je ležal na kavču in tarnal, da je zelo slabe volje. Kako ne bi bil, saj ga je vse tiščalo. Nekajkrat sem ga peljala k dežurnemu zdravniku in je dobil svečko (polovičko svečke za odrasle in še je kazalo, da mu bo uspelo zadržat), sirup Portalac mu niti pod razno ne pride do živega - razen če ga dobesedno napojim z njim, da dobi drisko. Seveda to ne vodi nikamor. Šla sem do pediatrinje in zahtevala napotnico za pedopsihologa. Čez 14 dni imava prvo "seanso" in - po pravici povedano - me je kar malo groza. Nekaj se je očitno moralo zgoditi, da je v glavi preklopil na "nekakanje".
Tulifon, pusti mu plenico, bo že prišel čas, ko je sam ne bo hotel več...
LP,
Saša
|
|
|
|