mateyka -> RE: Rada bi naredila macaroonse (2.9.2012 19:25:40)
|
jah, okusi so relativna stvar - tko kot ima famo saherca, pa ni niti ne vem kaj "posebnega" (čokoladno testo z marmelado in potem glazura), tako tud macarons niso ne vem kaj "posebnega". je pa potrebno znanje peke meringa, da ti ratajo. je razlika med macaroons in macarons (no, tega zadnjega je tle veliko). poznavalci pravijo da je okus med obema "worlds apart" [sm=smiley4.gif] macaron(s): keč je da so narejeni iz meringue mase ali marenga (to je tisto, kar poznamo pod beljakovo tortno osnovo, beljakovimi poljubcki ali španskimi vetrci) in to pač zahteva malo vaje in izkušenj. skratka, stepes beljake, dodas se malo limoninega soka, potem pa zlicko po zlicko dodajas sladkor v prahu. Spečeš na peki papirju in paziš, da ne prepeceš; v sredi mora biti ravno prav pečeno, skorjica hrustljava, notri pa puhasto - zato so nekateri nori na meringe/macaronse. http://www.kulinarika.net/recepti/14649/sladice/macarons/ macarons perfect: [img]http://www.seriouseats.com/images/macarons-perfect.jpg[/img] macaroon(s): to so pa podobni, samo da v maso zamešaš npr. mandlje, kokos.. [img]http://patisseriespetite.files.wordpress.com/2011/05/coconut-macaroons.jpg[/img]
|
|
|
|