petea -> RE: Porodniška za 20 ur? (1.9.2012 12:27:53)
|
Ko to berem, se mi zdi, kot da gremo v informacijski dobi ekspresno nazaj v čas tablic in kred. [sm=zmeden.gif] V času, ko bi morale inštitucije biti povezane v čim bolj enotni sistem, kjer bi vnos informacije z ene strani avtomatično spremenil povezane zadeve pri drugih inštitucijah, bi naj ljudje jih sami obveščali, kako in kaj. [sm=zmeden2.gif] Delati si delo namesto biti učinkovit. Groza. IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj Jaz ti lahko povem svojo izkušnjo. Isto kot ti sem bila prijavljena z 20-urni delovnik, prav tako sem s.p. Ko sem šla na CSD urejat papirje, mi je rekla gospa, da med porodniško SPLOH NE MOREM BIT prijavljena samo za 20 ur, pa saj pri KDČ nisi prijavljena samo za 20 ur, ampak za 40 (20 + 20)! zato naj grem zadnji delovni dan na Zavod za zavarovanje, naredim ODJAVO od 20 ur in PRIJAVO na 40 - se pravi naj grem nazaj na "normalni" delovnik, en dan pred nastopom porodniške. In sem to tudi naredila, gospa na ZZZS se je pa tudi obnašala kot da je to kul, da drugače itak ne more bit. Mislim, ji je bilo kristalno jasno, da se moram pač nazaj za 40 ur prijavit. Mislim, da to čisto tako ne bi smela narediti - glede na to, da se mora o nameravanih spremembah KDČ vedno obveščati CSD, ki potem izda novo odločbo in oni sporočijo spremembe ZPIZ-u in ZZZS. Kako lahko brez kakršnih koli dokumentov spremenijo zavarovalni čas? Zakaj pa si se pravzaprav morala iti sama odjaviti na ZZZS oz. jim osebno sporočiti spremembe? Saj gre to pri nastopu porodniške samodejno, ali ne? Je je pri s.p. kakšna izjema? Zdaj se mi porodniška izteka, pa je vse tako, kot mora bit - vvsak mesec oddam obrazec OPSVZ za 40-urni delovnik, pač prazen, a ne - odstotnost z dela po zakonu o starševskem varstvu. Ampak niti enkrat ni bilo nič narobe. Meni pa se zdi zelo narobe, da mora človek v času, ko ne dela zaradi starševstva, vsak mesec oddajati obrazec OPSVL, namesto da bi pristojni imeli v svojih bazah šifro, ki bi jim dala vedeti, da se ti npr. do 1.10. 2013 ukvarjaš z drugimi stvarmi in se ne ubadaš z birokracijo in oddajanjem praznih papirjev. Lahko, da bo narobe potem, ko boš končala s porodniško. Boš spet morala dokazovati, da si na KDČ. Jaz nisem velik spraševala, kako in kaj, ker se res ne spoznam, sem čist zaupala po mojem mnenju za to usposobljenim (kar na CSD bi itak morale bit, a ne). In je vse kul. Kaj piše v zakonu, tako ne vem, ampak po moje so pri teb neki zabluzili.
|
|
|
|