obvezno zdravstveno zavarovanje v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


marantz -> obvezno zdravstveno zavarovanje v nosečnosti (28.8.2012 9:07:42)

Upam, da mi boste znale pomagati.

Zaposlena sem v JU in od 20.8. na porodniški. Pogodba mi poteče 31.8. kar sem tudi navedla na obrazec za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka. V službi bi mi radi podaljšali pogodbo, direktor se strinja, vendar še vedno čakamo na odgovor z ministrstva. Nove pogodbe pred 9.9. ne bom podpisala, ker je odgovorna za pogodbe na dopustu, če pa se nam uspe dogovoriti bomo datum prikrojili in napisali da prične nova pogodba veljati takoj ko se konča stara (to je 1.9.)
Kakšno je stanje mojega obveznega zdravstvenega zavarovanja v prvih dneh septembra. Sem avtomatsko zavarovana, ker sem na porodniški. Do poroda je sicer še daleč, vendar me vseeno skrbi, da me v prvih dneh septembra ne bi kaj presenetilo in bi morala vse storitvei v porodnišnici sama financirati

Hvala!




*bubi* -> RE: obvezno zdravstveno zavarovanje v nosečnosti (28.8.2012 9:20:58)

Od porodniške se normalno odvajajo prispevki za zdravstveno zavarovanje. Torej si glede tega popolnoma izenačena, tudi če ti v tem času poteče pogodba o zaposlitvi.
V času porodniške ti teče zavarovalna doba.
Razlika je edino v tem, da ti v primeru prekinitve delovnega razmerja ne bo tekla delovna doba.

Vsaj tako so meni razložili 7 let nazaj, ko sem bila v podobni situaciji [sm=smiley1.gif]




nananaja -> RE: obvezno zdravstveno zavarovanje v nosečnosti (28.8.2012 21:24:22)

Že res, da si v času porodniškega dopusta zavarovana za obvezno zdravstveno zavarovanje, vendar moraš sporočiti na csd, da ti to zavarovanje uredijo.

Najboljši odgovor boš dobila na csdju, v kolikem času po preteku pogodbe je čas, da ti oni uredijo. Pa tudi kako je v primeru, da boste pogodbo podaljšali s podpisom nekoliko kasneje za nazaj.




Stran: [1]