Petka09 -> RE: kdaj logoped? (30.8.2012 7:57:08)
|
Ti je že Zora povedala kako in kaj izgleda pri logopedu. V MB je Center za sluh in govor, kjer so res dobri, vendar je čakalna doba okrog 6 mesecev, boš pa mogoče dobila prej, če res pojamraš, da punčka ne govori in da bi bilo to treba takoj začeti reševati ter da te skrbi in da bi bilo pol leta čakalne dobe predolgo. Hitreje dobiš pri kakem logopedu v zdravstvenem domu. Aja, rabiš pa napotnico od pediatra. Mi smo šli tja zaradi močno poslabšanega jecljanja pri dobrih 3 letih. Logopedinja je najprej mene in moža izprašala o najinem videnju otroka in njegovega govora, obnašanja.. Potem pa se je skozi igro in zelo prijaznim in nežnim pristopom zbližala tudi s hčerko s katero se je potem skozi igro pogovarjala in spoznavala ter si zraven zapisovala svoja opažanja. Na koncu je povedala svoje videnje, nama dala vaje, ki smo jih morali delati... Zdaj še hodimo enkrat mesečno, čeprav je govor že čisto tekoč, vendar se mi zdi fajn, da hodimo, da tudi logopedi dobijo vzorec oz. da spremljajo otroka še nekaj časa. Je pa nam logopedinja rekla,da je to večstranski pristop in recimo lahko zraven sodeluje tudi njihov psiholog, zdravnik.. Odvisno od potreb in opažanj. Tako, da kar pokliči.
|
|
|
|