plačevanje študija in pretek pogodbe za določen čas (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

nyna84 -> plačevanje študija in pretek pogodbe za določen čas (27.8.2012 14:50:25)

Punce (in fantje, seveda), eno vprašanje. Kaj se zgodi, če po preteku trenutne pogodbe o zaposlitvi za določen čas ne podpišem nove? Sem dolžna podjetju vrniti stroške, ki so jih imeli z mojimi izobraževanji (študij ob delu)? Pa odpovednega roka najbrž tudi nimam? Ali lahko enostavno rečem, da ne podpišem nove, pospravim svoje delovno mesto in grem?

Hvala.

Paštetka -> RE: plačevanje študija in pretek pogodbe za določen čas (27.8.2012 14:58:31)

Odpovednega roka nimaš, saj ti pogodba preteče. Torej ti sploh ni treba priti v službo,kot ti pogodba preteče. Če je deldajalec Ok, ti bo itak preden ti bo pogodba pretekla ponudil novo, in ga lahko potem obvestiš,da ne želiš podpisati ove. To bi bil fer, da lahko najde tvojo zamenjavo.

Kar se pa tiče vrnitve plačila študija, boš pa morala pogledati v pogodbo o zaposlitvi, ali aneks, če si ga podpisala ob plačilu šolnine. Ponavadi imajo podjetja tudi sprejete kakšne interne akte, kjer je lahko določeno tudi o tem.

Torej, informacijo o tem ali boš vračala šolnino ali ne, lahko dobiš samo pri delodajalcu.

nyna84 -> RE: plačevanje študija in pretek pogodbe za določen čas (28.8.2012 9:33:33)

No, meni pogodba poteče konec tega meseca. In nova, ki mi jo ponujajo, mi res ni všeč. Pri nas se vedno vse dela v zadnjem trenutku (za novo pogodbo in njeno vsebino sem izvedela včeraj), tako da tudi če mu že danes povem, da jo bom zavrnila, mi v teh parih dneh niso dobiti zamenjave.

Stran: [1]