drejka89 -> RE: Majčice 2013 (25.3.2013 13:37:29)
|
hej hoj majčice... Sem glih prišla iz CSD, pa vam moram, dokler sem še sveža z besedami gospe na zavodu, postavit vprašanje. Sva z mojim lepo prišla tja na CSD, pošljejo naju k tej gospe in ji lepo povem, da sva prišla uredit potrebne papirje za starševski dodatek, pomoč ob rojstvu, očetovski dopust, priznanje očetovstva in še kaj, če je potrebno. Nakar nama gospa odgovori, da se to ureja vse (razen priznanje očetovstva lahko že zdaj) potem, ko že imaš rojstni list otroka oz. 60 dni po rojstvu in da nama lahko, da le papirje, ki so za izpolnit. hm....[sm=zmeden.gif] Meni je ginekologinja rekla, da naj grem vse to uredit pred naslednjim pregledom, ki ga pa imam 2.4., na forumih pišejo, da 60 dni pred rojstvom lahko začneš te stvari urejat, tudi tu ste nekatere napisale, da ste že bile in urejale te papirje. Tako, da sva zdaj vzela samo papirje in uredila priznanje očetovstva. Sem prav slabe volje prišla domov. Ne vem no. Ve ste uredile to oz. so vam vzeli papirje? Drugače sem glede počutja nasplošno vredu, malo mam neke težke noge, ponoči se vsakič, ko se treba obrnit zbudim, trebuh imam že kot balon, od začetka nosečnosti sem pridobila 10 kilogramov, še 2 meseca imam do PDP-ja. Nameravala sem oprat tudi otroška oblačila, vsaj tista najmanjša, a pri takem vremenu se mi bo to sušilo celo večnost. Malo bom še počakala do prvih dni aprila. Upam, da bo takrat kaj več sončeka, ne pa sneg kot je danes, kot da smo v decembru in ne konec marca. V primeru, da rodim kaj prej pa imam s sosedo zmenjeno, da ji prinesejo moji oblačila sušit v sušilni stroj. [sm=jezicek.gif] Nič prosim vas za nasvet kaj naj zdaj, ker res ne vem, kako naj reagiram na centru. Mi je danes kar vzelo besede z jezika. Nisem bila pripravljena na takšen odziv. Me je strah, da bom ostala prvi mesec brez starševskega dodatka. Če dam vlogo ob rojstvu (uradno 25.5.) in mi ne rešijo vloge do 15.6. ali katerega je izplačilni dan, bom prvi mesec, ko bom verjetno najbolj potrebovala denar za nujne stvari, če bom kaj pozabila kupit, ostala brez denarja. LP
|
|
|
|