rojstvo in nova nosečnost v pol leta (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

marjetica87 -> rojstvo in nova nosečnost v pol leta (24.8.2012 11:45:44)

LP
to je predvsem za tiste mamice, ki ste rodile in potem kmalu ponovno zanosile.
jaz sem rodila v prvih dneh januarja 2012 in zdaj sem 10 tednu nosečnosti

zanima me ali ste se nekako posebno pazile hrana, telesna aktivnost, kako pa kej z prcvm otrokom,...

več glav več ve tako da vsak nasvet ali komentar je dobrodošel [sm=smiley1.gif]

rakica82 -> RE: ROJSTVO IN NOSEČNOST V POL LETA (24.8.2012 12:06:29)

Jaz sem drugič zanosila ko je imela moja Sara nekje 7 mesecev, zdaj ima 13 mesecev jaz sem noseča 27 zednov in konec novembra bomo štirje.

Jaz nisem nič posebej pazila, dojit sem jo nehala pri 1 letu, torej nekje na polovici druge nosečnosti. Jo poskušava najvajt na to ,da je čimbolj samostojna, zaspi sama brez problemov, spi celo noč, lulat gre tudi že na kahlico. Upamo, da se bo to stanje obdržalo. Nekako računam ,da je premajhna da bi blo ljubosumje, ampak bomo videli.

gibanje ga je manj kot v prvi nosečnosti ,vsaj ntenzivnega, zat gredo kile bolj gor. Prvi lsme parkrat na teden hodial na Šmarno, zdej gremo bolj parkrat na mesec, ostalo pa voziček in sprehodi.

butt3rfly -> RE: ROJSTVO IN NOSEČNOST V POL LETA (24.8.2012 12:41:30)

jst sm rodila lani junija, zanosila sem, ko je bila tamala stara skoraj 6 mesecev. rok imam čez 2 tedna. imam pa še 5 letnega mulca.

rekla bom, da me definitivno vse bolj boli, vse mi je težje, če je to odvisno zarad dveh zaporednih nosečnostih, ki sta tako blizu, nimam pojma. verjetno je to tud odvisno od tega, kolkret si že rodila. v tej nosečnosti se mi je parkrat pojavila rahla krvavitev, 1x sem bila hospitalizirana za par dni, hvala bogu ni bilo nič hudega. morm pa rečt, da se nič kej nism pazla, ker se ne morm zarad tamale. hočeš nočeš jo dviguješ, skačeš sem in tja, delaš to ali ono. in ja, prekleto težko mi je z majhnim otrokom in ogromnim trebuhom. in dejstvo je, da sem vsak dan utrujena do amena, ker sem pretežno sama in brez pomoči (moj pač tolko dela). pa seveda ta vročina zdaj, ki me zdeluje. če tega neb bilo, bi bilo za pol lažje[sm=smiley1.gif] ni enostavno, res ne. ampak sfuram nekak, dejstvo pa je, da zarad obilice dela mičkeno trpi zakonsko življenje[sm=jezicek.gif] se tolažim, da se kmalu vrtec začne in da bomo kmalu rodili.

glede telesne aktivnosti: dokler je šlo, sem seveda sama vozičkala, zdaj mi pač noge tolko zatekajo, da me grozno boli in zelo težko hodim, tako da tu pa tam porabimo babico, drugač pa atija pošljem ven. nič kej ne pazim extra na prehrano, ampak zredila sem se pa najmanj do sedaj v vseh nosečnostih. očitn to zarad tamale, zarad ktere morm okol skakati[sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.8.2012 9:31:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

marjetica87 -> RE: ROJSTVO IN NOSEČNOST V POL LETA (27.8.2012 9:52:27)

hejla....
zdej že vidim kako mi gre teža gor sej v zadnjih dveh mesecih sem shujšala 17kg
gibam pa se še kr no zjutro in zvečer gremo z vozičkem vn na sprehod in seveda pospravljanje po hiši

sem pa veliko bolj utrujena kot za prvo nosečnost...

kako ste pa rodile??
ker mene je že ginekolog predpisal carski rez...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.8.2012 10:24:54)

marjetica87 -> RE: ROJSTVO IN NOSEČNOST V POL LETA (27.8.2012 14:00:13)

hejla....
prvi porod sem imela carski zaradi tega ker sem bila že 2x oprerirana na ledvenem delu hrbtenice, čeprav prav po oprecacijah nisem imela nobenih težav in se je vse zacelilo....ampak niso hoteli tvegati in zdej u drugo mi je popacal že vso materinsko knjižico nujen carski rez zato ker je bil že prvi cr in zato ker je prehitro...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.8.2012 15:25:21)

marjetica87 -> RE: ROJSTVO IN NOSEČNOST V POL LETA (28.8.2012 12:03:58)

hejla hejla...

ja no nisva se nč odločla kr ratalo je ker neki časa sem pila kontracepcijo cerazete in pol zaradi ščitnice sem morala nehat pit
tako da kljub temu da je zdravnik rekel da po vsaki kontracepciji nemoreš takoj zanosit je še vedno 5% da lahko in mi smo pali v ta koš [sm=smiley1.gif]

no po drugi strani pa sva ful vesela da bomo meli še enga dojenčka ker jaz sem službo izgubila tko da nimamo kej izgubit

____
glede mišične stene pa sem dva meseca po porodu že začela trenirat in tečt,.... tako da je ginekolog celo me pohvalil da sem neki dobrega
nardila zase sam še zmeri imam tisti strah da kej poči....

rakica82 -> RE: ROJSTVO IN NOSEČNOST V POL LETA (30.8.2012 13:14:15)

Vidim da vas je kar nekaj ki iamte še manjšo raliko kot mi. Bravo.

Mene vsak vpraša zakaj pa tko hitro še eden, a se je ponesrečilo[sm=zmeden.gif]. MIdva sva bla pa res vesela tudi te nosečnosti, čeprav je prišla malo prej kot sva mislila.

Porod pa upam na takega kot prvič, res da so mi dodali še umetne popadke, ampak je šlo hitor, dalo se je, nič šivana. lepa izkušnja [sm=smiley36.gif].

Meni malo manjka malo več gibanja, ne samo vozičkanje, samo moj dela ko nor in nam ne znese kaj dosti hodit na Šmarno. Smo pa šli zadnjič na Kofce in mi je tako pasalo, sem bla ko nova.

Stran: [1]