Klima in kondenz (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika

Sporočilo

Brds -> Klima in kondenz (21.8.2012 18:19:56)

Pozdravljeni.

Živim v stanovanjskem bloku, v 4. nadstropju. Cev za odvajanje kondenza iz klimatske naprave imam napeljan do tal bloka (20 cm višje). Opazil sem, da na tleh ni lužice.

Ali je mogoče, da je cev predolga? Zamašena ni videti. Mogoče kaj drugega? Ali lahko klimo poškodujem, če se voda ne odvaja oz. bi morala voda kje drugje priti ven? NIKJER OD KLIME DO TAL NE NAJDEM VODE![sm=zmeden.gif]

Hvala za odgovor že vnaprej.

Anonimen -> RE: Klima in kondenz (21.8.2012 19:53:27)

Jaz bi prej rekla, da tisto malo vode v tej vročini izhlapi preden pride do tal oz. izhlapi takoj ko prikaplja na tla.

K_a_t_i -> RE: Klima in kondenz (21.8.2012 21:05:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Jaz bi prej rekla, da tisto malo vode v tej vročini izhlapi preden pride do tal oz. izhlapi takoj ko prikaplja na tla.

[sm=smiley1.gif] Bolj težko. Mi namreč v cca. 10h urah "načrpamo" iz 68m2 stanovanja polno vedro vode.

Anonimen -> RE: Klima in kondenz (21.8.2012 21:11:42)

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

[sm=smiley1.gif] Bolj težko. Mi namreč v cca. 10h urah "načrpamo" iz 68m2 stanovanja polno vedro vode.

Resno al kaj? [sm=smiley3.gif] Ok, koliko je mi pridelamo ne vem, ker je speljana direktno v žleb, ampak sosedom se je enkrat iztaknila cevka iz žleba, pa je recimo ven 2x na minuto padla kapljica vode ... in če bi recimo morala ta kapljica tečt skozi 4 nadstropja razgrete cevi, bi pomoje do tal že izhlapela oz. bi izhlapela hitro po tem, ko bi prišla na topla tla ... je a to čisto moja laična ocena recimo ... mogoče bi pa poklicala serviserja (1x na 2 leti je tako ali tako fajn servis naredit) pa da pogleda, če ni kje kaj iztaknjeno.

dayya -> RE: Klima in kondenz (21.8.2012 22:23:32)

mogoče pa ne bi bilo odveč poklicat na kak servis in vprašat ali je to vredu, saj jih ni nujno potem tudi naročit

Tippi -> RE: Klima in kondenz (23.8.2012 8:03:45)

Jaz bi tudi poklicala majstra, pa naj preveri. Kondenz nekam mora odtekat in dogajalo se je tudi to, da so ljudje imeli za zidovi cele bunkerje plesni, ki jih je bilo zelo težko sanirati. ukrepaj predno bo prepozno. Vsaj preveri, da se ne boste potem tolkli po glavi, da bi lahko ukrepali, pa niste.

Stran: [1]