Dvojčki v vrtec pred končanim PDP (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

Fergie82 -> Dvojčki v vrtec pred končanim PDP (20.8.2012 14:25:57)

Pozdravljene,
zanima me ali ste lahko vpisali dvojčke pred končanim PDP v vrtec. Pr nas so vrtci zabasani, z možem sva oba v službi, babic ni, tako da nas počasi pričenja skrbeti kam z otorci. Prvo vlogo za vrtec smo dobili zavrnjeno, ker otroci še nimajo 11 m, vpis pa je potreben zaradi čakalne vrste. Sedaj smo mislili, da bi dali pupi 2 m prej v vrtec s počasnim uvajanjem, tako do kosila potem do počitka in podobno. Da bi bilo lažje. Pa pravijo v vrtcu, da bi naj bilo to v nasprotju s CSD pravili ali kakor koli. To drži ali ne? Malo nas je strah, da bo kasneje mesto zasedeno, saj se je sedaj enih par na račun dražjega plačevanja vrtcev sprostilo.

emma83 -> RE: Dvojčki v vrtec pred končanim PDP (20.8.2012 14:35:18)

Otrok ne more v vrtec dokler je mama na porodniskem dopustu. Lahko pa mama prej zakljuci s porodnisko in gresta otroka v vrtec, moja soseda je tako naredila. Puncki sta bili julija stari eno leto, septembra gresta v vrtec , mama pa delat.

ajataja -> RE: Dvojčki v vrtec pred končanim PDP (20.8.2012 17:35:37)

Pri nas je tako da otroke sprejme po dopolnjenih enajstih mesecih,prej pa ne tudi če mama zaključi s porodniško prej.

*bubi* -> RE: Dvojčki v vrtec pred končanim PDP (20.8.2012 19:23:47)

morda pa imaš možnost plačevati rezervacijo?

takotako -> RE: Dvojčki v vrtec pred končanim PDP (23.8.2012 10:02:19)

Moje izkušnje:
-pred 11m otroka niso vzeli v vrtec. V našem vrcu celo ne obravnavajo vlog otrok ki sep.ne bojo 11m stari
-mama ne more predčasno zaključiti porodniško. Vem za trenuten primer ko je mamica želela prej končat porodniško in it delat, da bi mali lahko bil sprejet v vrtec. No pa so ji iz ministerstva sproročili da ne more predčasno končati porodniško

Vem da je to zoperna situacija, sem jo imela pri prvem otroku. Kaj druzga, kot zasebno ta čas ko čakaš na vrtec, mislim da ni.

Tutan -> RE: Dvojčki v vrtec pred končanim PDP (10.9.2012 11:11:24)

IZVIRNO SPOROČILO: takotako

Moje izkušnje:
-pred 11m otroka niso vzeli v vrtec. V našem vrcu celo ne obravnavajo vlog otrok ki sep.ne bojo 11m stari
-mama ne more predčasno zaključiti porodniško. Vem za trenuten primer ko je mamica želela prej končat porodniško in it delat, da bi mali lahko bil sprejet v vrtec. No pa so ji iz ministerstva sproročili da ne more predčasno končati porodniško

Vem da je to zoperna situacija, sem jo imela pri prvem otroku. Kaj druzga, kot zasebno ta čas ko čakaš na vrtec, mislim da ni.

A daj, no, mama ne more predčasno končati porodniško? Še vsaka, ki je bila to primorana narediti, je lahko. Ogromno je teh primerov, sploh šolnikov, ki končajo s porodniško in grejo septembra delat - služba te ne čaka kar tako. Porodniški dopust si pa lahko potem preneseš in ga koristiš kasneje.
Drugače pa - jaz bi naredila takole:
otroka bi normalno vpisala v vrtec, vzgojiteljico pa poprosila, če lahko 2,3 dni pred koncem porodniške pripeljem otroke za 2urci v vrtec. zadnji dan bi juj pustila do po kosilu, pri dvojčkih bi pa koristila vsaj 6urni delovnik.

sazi -> RE: Dvojčki v vrtec pred končanim PDP (10.9.2012 12:21:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

A daj, no, mama ne more predčasno končati porodniško? Še vsaka, ki je bila to primorana narediti, je lahko. Ogromno je teh primerov, sploh šolnikov, ki končajo s porodniško in grejo septembra delat - služba te ne čaka kar tako. Porodniški dopust si pa lahko potem preneseš in ga koristiš kasneje.

Tudi jaz jih poznam kar nekaj, ki so predčasno zaključile porodniško, ampak so morale predložiti potrdilo delodajalca, da jih nujno potrebujejo na delovnem mestu oz. potrdilo, da so dobile službo, če je med porodniško nisko imele (npr. jim je potekla pogodba za DČ).

Stran: [1]