težave pri sebi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

india -> težave pri sebi (7.9.2005 7:49:44)

Ne vem,ali je krivo to jesensko vreme, ali kaj drugega.
Vendar že par dni se počutim total out. Imam občutek, da nisem to,kar bi morala bit. Nisem zadovoljna z ničemer,kar naredim, kar rečem,....
Muči me misel, da otrokom nisem dobra mama. V svoji sredini bi se samo prepirala, delala neke razdore, ...
Občutek imam, da sem zanič, da nikomur ne koristim, da sem zguba. Sem popolnoma brez energije, česar pa pred otroci seveda ne smem pokazat. Kadar pa sem sama, pa nimam niti toliko moči, da bi se premaknila.

Kaj naredite,ko ste v taki situaciji, če seveda v to pridete?

CUKRČEK -> težave pri sebi (7.9.2005 7:53:16)

Vzemi si prost dan, pa pojdi naprimer v toplice, kjer si privošči še kako masažo...

saratanja -> težave pri sebi (7.9.2005 7:58:42)

Meni pravi dragi v takih trenutkih, da naj vse pustim in pokličem kakšno prijateljico, grem ven in se spravim v red.

Ve da tako negativno stanje ni nekaj naravnega, ampka izvira iz utrujenosti, neprespanosti...včasih pa tudi, da zaradi skrbi za družino enostavno nimam več časa najti tistega malo miru in trnutkov zase, da bi se počutila izpolnjeno.....Saj ti otrok in dragi da veliko. Samo včasih, moraš narediti kaj tudi samo zase in za svojo osebno rast.

Verjeno je pri veliki družini še toliko težje vse skupaj za nekaj časa preložiti na nekoga drugega in si vzeti čas zase. (pa to ni pospravljanje stanovanja!!!) Pa vseeno poskusi in poskušaj najti poleg tega kar počneš še nekaj, nekaj kar si mogoče želiš na tihem že vse življenje, pa nimaš nikoli časa za to. Postavljaj si poleg družine tudi svoje cilje. Vsakič ko uspeš izpolniti cilj, se boš počutila malo bolje in malo bolj srečno.....posledično, pa si lahko s tem tudi bolj sproščen in srečen z družino. zato mislim, da tako razmišljanje ni egoistično.

muki1 -> težave pri sebi (7.9.2005 8:33:04)

Jaz grem takrat ponavadi v šoping. Pačeravno nimam nevem koliko denarja, da bi si lahko privoščila, kar ti srce poželi, si malo probavam, malo fantaziram in si na koncu vseeno kaj malega privoščim.

MarijaPo -> težave pri sebi (7.9.2005 8:42:00)

Ja, kar je rekla saratanja je ful res. Probaj se spocit, ce s casom nikakor ne bo slo, pa si probaj najt vsaj kako uro na dan zase in se takrat ukvarjaj s cim drugim kot se obicajno ukvarjas, lahko gres na sprehod, na masazo, kar koli, kar bo vkljucevalo samo tebe in nikogar drugega, za katere moras sicer skrbet.
Prepirljivost, razdrazljivost in slaba volja so vsaj pri tebi zelo verjetno odraz preutrujenosti in neke notranje navelicanosti. Probaj se spet postavit na noge s cim novim, s cim, kar te je veselilo se preden si postala mama. Lahko je to tudi klekljanje, fitnes, vrtickarjenje, kar koli kar pomirja in ti daje novo energijo.
Srecno, drzimo pesti zate!

Stran: [1]