Paštetka -> RE: Obroki (11.12.2012 9:04:21)
|
Žitne kašice sem vedno naredila po občutku. Torej mleko + žitno mešanico v taki količini, da je primerne konzistence. Mozoljčki se pojavijo, ker se čisti koža. kakšne alergične reakcije na določena živila, bi po moje drugače izgledala. Govorim seveda glede na moje izkušnje. 7 mesecev je že dovoljšnja starost, da je skoraj vso hrano, obroke, ki jih jeste vi kot družina (razen rib, kozerviranih živil, oreščkov, jagodičevja, agrumov, mogoče še svinjine), seveda prilagojene dojenčku (torej precej manj slano, brez kakšnih veget, začink, drugih močnih aditivom oz. začimb), komot, pa se uporabijo sveža in naravna zelišča. Predlagam, najprej uvajanje zelenjave, ki ni sladka, da ne bo kasnejših problemov spet, zakaj noče zelenjave. Le kdo nima rad sladko????? Ti si mama in jo učiš - navajaš kaj in koliko jesti. Poleg tega, če se otrok, še malo kremži ob jabolki ali banani, še ne pomeni, da tega ne mara, ampak, da še ni navajen na ta okus. Ti ga moraš navaditi na to, zato se temu reče uvajanje hrane. hitro se navadijo na vse okuse. Razen, če ga ne navadiš samo na sladko. Le kdo bi potem še poskusil ohrovt, brokoli,.... Aha še nekaj...nikogar takoj, ko nekaj poskusi ne začne zvijati. Krči se začnejo ob prebavi prehrane. Prebava pa vemo, kdaj začne potekati. Če ne pa stric gooogle ve. Pa prijetno HRANJENJE, uvajanje naprej želim, in čim manj papanja, papcanja ipd...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|