pelin -> RE: otrok s posebnimi potrebami, kričeča vzgojiteljica (2.9.2012 20:20:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nusi zaradi koga se hodi v službo - V službo se lahko hodi zaradi sebe, ker v delu zelo uživaš, lahko samo zaradi denarja, oboje... jasno pa je, da opravljaš neko delo, ker obstaja na trgu potreba. Še vedno pa imaš službo zaradi otrok (in staršev brez varstva) torej si tam zaradi njih pa kakor koli obračaš zadevo in tega se je treba zavedati. Ne zato, da bi pustila, da hodijo po tebi, ampak ker si je to treba na vsake toliko dopovedati, da nam ne zrastejo preveč krila [sm=smiley2.gif], tudi sama si velikokrat povem, da sem v svoji službi zaradi ljudi - delavcev, ki imajo sicer lahko nižjo izobrazbo, plačo, so do neke mere tudi odvisni od mene, še vedno pa imam službo zaradi njih in njihovih potreb. v določenih ozirih se strinjam s tabo , vendar vseeno ne v vseh....še vedno midve in nama podobni ne sodiva v isti koš...ti očitno delaš v gopodarstveni dejavnosti, jaz v zgojnoizobraževalni....ti po domače povedano skrbiš, da skleneš čim več poslov in moraš ob tem marsikdaj krepko po tleh plazit, meni to ni treba, pa čeprav se to še tako grdo sliši....Določeno gospodarsko podjetje bo propadlo, če se zaradi antidiplomatskega odnosa ne bodo sklepale pogodbe...vrtec se niti pod razno ne bo zaprl, če bo tu in tam kakšen starš zaradi svojega nespoštljivega odnosa slišal nekaj krepkih na svoj račun.Pa se tu ne gre za izobrazbo, pa tudi ne zato, da bi se na gospodarstvo gledalo z viška, temveč zato,ker vrtec enostavno ni trgovina, celotno gospodarstvo in podobne pridobitvene dejavnosti pa so.......gre se na žalost tudi za to, da so marsikateri starši začeli gledati na pedagoški kader zelo nespoštljivo....vse jim je samoumevno,...oz.do vzgojiteljic se nekateri resnično grozljivo obnašajo...Sama sem mnenja, da si avtorito in spoštovanje v veliki meri gradiš sam, samo pri določenih osebkih žal to ne pomaga vedno. Na zadnjem vzgojiteljskem zboru pred zaključkom letošnjega leta, nas je prijetno presenetila ravnateljica, ki je rekla, da nas bodo starši in ostali ljudje cenili in spoštovali toliko, kot se bomo same. Spodbudila nas je, naj se nemudoma obrnemo nanjo, če bo prišlo do kakršnih koli neprimernih situacij in odnosov s strani staršev in da nam niti pod razno ni treba vsega požreti...Pravi, da v vsej svoji 25- letni karieri ni doživela toliko konfliktov s strani staršev kot jih je zadnje leto. V treh primerih je bila primorana poklicati policijo, ker so bili starši izredno žaljivi , nekateri pa celo nasilni...Ob takih primerih pa se človek resnično vpraša, zakaj do vraga si sploh v službi...ga ni denarja...ni potrebe trga ....je le ljubezen do poklica...
|
|
|
|