komentirajte imena za punčko (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Imena

Sporočilo

elinkica -> komentirajte imena za punčko (11.8.2012 20:23:09)

Izbiram med Ana, Lisa, Sofija in Stela. Zdaj pa dileme pri vsakem:
za Ano se bojim, da jih je ogromno in da bo imela povsod kakšne soimenjakinje
za Liso, mi moj pravi, da to ime dajejo kravam (ne vem, ali me heca)
za Sofijo se bojim, da bi jo klicali Zofka
za Stelo pa mi moj, ki je s kmetov, spet pravi, da tako pri njih rečejo stelji (tistemu, kar nasteljejo živalim) in pa da je to oznaka za osebo, ki je pozabljiva in vse izgubi (npr. Ti si pa res stela. )

Zdaj pa mi povejte, kaj od tega je res in ali so moji dvomi upravičeni.

Druga imena pa minekako niso všeč.

naja17 -> RE: komentirajte imena za punčko (11.8.2012 20:44:16)

IZVIRNO SPOROČILO: elinkica

Izbiram med Ana, Lisa, Sofija in Stela. Zdaj pa dileme pri vsakem:
za Ano se bojim, da jih je ogromno in da bo imela povsod kakšne soimenjakinje - Meni je ok, čista klasika nimaš kej sfalit, osebo ne bi dala
za Liso, mi moj pravi, da to ime dajejo kravam (ne vem, ali me heca) - te ne heca, ponavadi so ble Liske, vem pa za eno punčko s tem imenom + manjša različica mojega imena, pa so me tud včasih klical k kravce, pa kaj [sm=smiley36.gif]
za Sofijo se bojim, da bi jo klicali Zofka - ne bojo, če ne boš pustila, mi je pa lepo ime
za Stelo pa mi moj, ki je s kmetov, spet pravi, da tako pri njih rečejo stelji (tistemu, kar nasteljejo živalim) in pa da je to oznaka za osebo, ki je pozabljiva in vse izgubi (npr. Ti si pa res stela. ) - hja no, kšn drug kmet pa kej druzga reče, pa ma tako ime nekdo z druzga konca, tko da...

Zdaj pa mi povejte, kaj od tega je res in ali so moji dvomi upravičeni.

Druga imena pa minekako niso všeč.

mateyka -> RE: komentirajte imena za punčko (11.8.2012 20:49:12)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

afaik je lahko brez imena do en mesec po rojstvu..

resnavesna07 -> RE: komentirajte imena za punčko (11.8.2012 20:58:01)

A ni Lisa lahko tudi kakšna lisa na koži? No, bodo punce povedale. Od tvojih predlogov pa mi je všeč Ana.

cilla -> RE: komentirajte imena za punčko (11.8.2012 21:11:48)

Ma Sofija, definitivno. Sicer zadnje par let očitno moderno ime, ker vem kar za ene par Sofij, mlajših od 5 let [sm=jezicek.gif], ampak če jih je veliko, pol očitno potegne [sm=smiley1.gif]

elinkica -> RE: komentirajte imena za punčko (11.8.2012 21:25:31)

No, Sofija in Lisa sta mi favorita, ampak če mi zgotovite, da je tud v šoli ne bi klicali Zofka (tu mislim na kakšne konkretne izkušnje). Lisa je je res lahko na koncu kakšna Liska ali še huje Lizika.

mateyka -> RE: komentirajte imena za punčko (11.8.2012 21:46:59)

ja sure, jaz ti komot garantiram, če res verjameš garancijam po netu..

josephine27 -> RE: komentirajte imena za punčko (11.8.2012 21:54:33)

No, Sofija in Lisa sta mi favorita, ampak če mi zgotovite, da je tud v šoli ne bi klicali Zofka (tu mislim na kakšne konkretne izkušnje). Lisa je je res lahko na koncu kakšna Liska ali še huje Lizika.

Da je v šoli ne bodo klicali drugače ti nobeden ne more garatirat. Po mojih izkušnjah so otroci zelo inovativni pri teh stvareh in znajo še iz čisto običajnih imen kaj ven potegnit. Drugače pa mislim, da jo bodo tako klicali samo, če bo dovolila. Mojo sošolko v srednji šoli so klicali Sofi ampak ji je bilo tako všeč in se je tudi drugim tako predstavljala.

Osebno navijam za Sofijo ali Liso. Ana mi je tudi sicer všeč ampak samo v kombinaciji s še kakšnim imenom. Stella me pa vedno spomni na film Tistega lepega dne.

Katy78 -> RE: komentirajte imena za punčko (12.8.2012 9:37:30)

Pa pod kolikimi nicki se boš ti še prijavila in povsod spraševala za ena in ista imena in eno in isto stvar - kako pogosto je ime in ali bodo otroka zaradi imena zafrkavali. Pol pa še sama sebi odgovarjaš. Upam, da boš kmal rodila in nehala morit. [sm=smiley36.gif]

Najaa -> RE: komentirajte imena za punčko (12.8.2012 9:54:06)

Daj  otroku ime, ki ti je všeč. Iz vsakega imena lahko ustvariš izpeljanko in lahko ga zafrkavajo tako ali drugače. To nima nič z njegovim imenom. Otroci se pač zafrkavajo med sabo.
Mi je pa med vsemi tvojimi še najbolj všeč Ana. Kratko in jedrnato, nič afnastega in tujega... Lepo ime v glavnem.

Ribica ** -> RE: komentirajte imena za punčko (12.8.2012 10:28:59)

za Ano se bojim, da jih je ogromno in da bo imela povsod kakšne soimenjakinje

Skrb je popolnoma odveč, je šele drugo najpogostejše ime v Sloveniji. [sm=smiley14.gif]

olana -> RE: komentirajte imena za punčko (12.8.2012 13:39:42)

Meni osebno nobeno ime ni preveč všeč Sofija, mi je tako starinsko ime, Zofija, Zofka, nekako ne potegne. Lisa se strinjam s tvojim možem. Edino Ana mi je nekako normalno, v poplavi teh novomodernih imen mislim, da jih ne bo preveč.

Tako kot so pa že druge rekle, izberi tisto, ki ti je najbolj všeč. [sm=bravo.gif]

Manja87 -> RE: komentirajte imena za punčko (25.8.2012 22:56:06)

Glede Lise ima tvoj mož prav, v našem kraju je vsaka krava Lisa, [sm=zmeden.gif]

An je res že malo morje, Stela je pa tako, ne vem no, meni ne sede preveč.

Jaz sem absolutno za SOFIJO - čudovito ime, tudi pri meni v ožjem izboru, če bo kdaj ... [sm=smiley1.gif]

samma -> RE: komentirajte imena za punčko (5.11.2012 14:32:13)

Lisa je lepo ime.

bunnyka -> RE: komentirajte imena za punčko (8.11.2012 21:10:40)

Sofija[sm=smiley27.gif]

Paštetka -> RE: komentirajte imena za punčko (8.11.2012 21:23:29)

Oprosti, ampak jaz se imam za mlajšo generacijo in mi na misel ni prišlo, da je Sofija Zofka. Kaj šele naši otroci. Pa kje bodo slišali ime Zofka oni? Zofka mislim, da bo izumrla počasi...
Po meni sodeč ti dam roko v ogenj, da nikomur ne bo prišlo na misel, da bi jo Zofka klicali.
Po drugi strani sem pa baje jaz itak skoraj z drugega planeta. Včasih imam še sama ta filing. Tako, da boš orala sama riskrati, če mi zaupaš. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

indy87 -> RE: komentirajte imena za punčko (23.11.2012 0:09:20)

men je pa stela nekaj posebnega,novega..in kdaj ima rok

Alexis13 -> RE: komentirajte imena za punčko (23.11.2012 8:27:40)

Sofija, definitivno. Če jaz ne bi imela fantka, bi imela sigurno Sofijo. :) Mi še noben ni rekel, da bi bila Zofka.. No edino moja stara mama, ampak ona je itak tista starejša generacija, ko so bile vse Sofije/Zofije Zofke. ;)

zoya30 -> RE: komentirajte imena za punčko (23.11.2012 11:37:09)

Lisa je moja mucka[sm=muca.gif], stela me spominja na film- stela, stelica, stela del nort- tistega lepega dne[sm=smiley36.gif], ali pa na steljo za živino[sm=smiley36.gif]. Tako da ostane še Ana in Sofija in če bi med tema dvema zbirala bi se težko odločila.

ajnas6 -> RE: komentirajte imena za punčko (23.11.2012 13:21:58)

Definitivno samo Ana.

Lisa ima mož prav, če že je meni bolj všeč Liza.
Stele mi ne potegne nisem za novodobna imena.
Sofija bo pa itak da Zofka.

mayci -> RE: komentirajte imena za punčko (26.11.2012 19:32:27)

Meni je Sofija zelo všeč [sm=smiley10.gif], Ana malo manj, mi je pa tudi fajn. [sm=smiley1.gif]

naja08 -> RE: komentirajte imena za punčko (26.11.2012 19:35:21)

Ana...
V sedanjem času ne bo imela soimenjakinj, sedaj so Tise, Brine in podobne kulture

pomlad08 -> RE: komentirajte imena za punčko (26.11.2012 22:21:35)

Jaz bi dala od predlaganih Lisa, ali pa še raje Liza. Sicer pa nimam nobenih kravje-kmečko-zofkastih asociacij pri nobenem od naštetih imen. So vsa prav lepa.

IZVIRNO SPOROČILO: naja08

Ana...
V sedanjem času ne bo imela soimenjakinj, sedaj so Tise, Brine in podobne kulture

No, to pa glih ne, imela bo kar dosti soimenjakinj, ker je Ana 4. najpogostejše ime tudi v "sedanjem" času ... Nasplošno pa 2. najpogostejše v SLO.

lananai -> RE: komentirajte imena za punčko (29.11.2012 17:53:20)

Všeč vse, razen Stele, najbolj pa Sofija.

moj mali medo -> RE: komentirajte imena za punčko (13.1.2013 16:41:56)

imam par imen za deklico Julia,Ana Maria,Ela,katero je najlepše

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>