|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Novorojenček in maček- kako naprej?
10.8.2012 20:34:19   
Anonimen
Naj opišem našo situacijo, ki ni ravno rožnata.
Čez nekaj mesecev pričakujeva najinega prvega novorojenčka, ki se ga že zelo veseliva.
Živiva v stanovanju z balkonom in malo atrija. Že dobro leto imava mačka- cepljenega, zdravega; včasih je muhast- potrebuje svoj mir, večinoma pa je priden, carkljiv. Maček je ves čas v stanovanju in tako bi tudi ostalo, kajti na atrij ne sme zaradi sosedov. Do malih otrok je distanciran- jih pride samo pogledati, do velikih otrok, ki ga dražijo, vlečejo za rep, pa reagira vsakič drugače- včasih se posti, včasih praska, nasilno odreagira- nato pobegne, se skrije. Za mačka dobro skrbiva- ima redne obroke hrane, veterinarsko oskrbo, igro, carkljanje, je na toplem(zima)/hladnem(poletje), z nama je šel na počitnice... Je čist, pridno hodi na wc, le njegove dlake so povsod.

Jaz sem na mačka zelo navezana(v času velike krize po SS v prejšnji nosečnosti sem v njem iskala oporo), mož pa si zaradi dlak- svobode živali- združljivosti z novorojenčkom- higiene njega ne predstavlja več v najinem domu, ko bom rodila. To me je tako potrlo, da sem že nekaj časa zelo žalostna, nervozna, ko pomislim, da mora iti, čutim močno stisko, žalost. Velikokrat se spreva samo zaradi tega.

Upala sem, da ga bom lahko dala k svojim staršem(ki jim zelo zaupam), kjer bi bil večina časa v moji bivši sobi(zaradi psa, ki je že pri hiši; ven ne more, ker je hiša na zelo prometni ulici), vendar bi bilo zanj optimalno poskrbljeno- redni obroki hrane, ljubezen, veterinarska oskrba,... le prostora bi imel malo in dodatno bi obremenila moje. Moji se nekako ne strinjajo, ne vrjamem, da jih bom prepričala drugače, tako da sem nekako skoraj že prisiljena v planB, ki mi ni všeč, zelo me skrbi, ampak ne najdem druge rešitve.
PlanB je, da gre maček na vas k moji tašči(od tam je prišel)- tam bi imel svobodo, bil bi daleč stran od prometne ceste, drugače bi bil prepuščen sami sebi. Dala bi ga v "klan" potepuških mačkov, ki jim tašča občasno da hrano- večinoma si jo morajo iskati kar sami, vsi so pretepeni-poškodovani, za veterinarja ni poskrbljeno, razmnožujejo se brez nadzora(najin je kastriran), nihče jih ne carklja, vsem so odveč, nimajo tople postelje, ljubezni,... Če bo šel še komu preveč na živce, ga bo odstrelil, kot grozijo za druge. Ne predstavljam si tega najinega "razvajenca" tam v zimi, na mrazu- že zdaj se mi trga srce. Tašča bi najinega mucka sprejela nazaj, jaz pa ga nikakor ne morem spakirati, dati tja. Vem, da sem morda čudna, ampak ne zberem moči, zame je to velik stres.

Da bi ga dala komu, preko oglasa, ki ga ne poznam... kdo pa bo vzel ravno najinega mačka v časih, ko mačkov za posvojitev kar mrgoli, ko so zavetišča polna?
Za potencialnega posvojitelja bi si želela, da mu nudi vse, kar mu nudiva midva, pa morda še velik vrt, za prosto gibanje, ki ni v bližini prometne ceste, da ne bi pristal pod avtom.

V tem trenutku si želim nekaj spodbudnih besed.
Da mi napišete, kako naj ravnam naprej... kaj je prav in kaj ni... izgubljam razum.

Vrjetno ga bom morala oddati- toda kam? Kaj naj naredim?
Kako se naj poslovim od njega, da mi bo lažje?

Naj se že enkrat konča ta mora- ko ga gledam, kako uživa pri nama in ko pomislim, kam bi ga dala, se mi para srce.

Prosim za pomoč!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Novorojenček in maček- kako naprej?
10.8.2012 20:40:47   
Anonimen
Še to bi dodala:

Počutim se kot otrok, ki so mu dali čudovito igračko za darilo, zdaj pa mi jo hočejo vzeti.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2012 21:12:22   
enea
prej ko smo živeli še pri mami in imela 2 nosečnosti tam, pri 2 muckih, čeprav mi je G odsvetovala njihovo oskrbo, da naj jih dam v posvojitev, mi to na kraj pameti ni prišlo,... eden je bil " čisto pravi vaški mešanec"user posted image , tako se je izrazil moj mož, drugi je bil pa pol perzijski in bel,.. ne moreš si predstavljat, koliko dlak smo imeli, vsak dan smo presesali stanovanje, le jaz sem se odrekla čiščenju njihovih stranišč, tako v nosečnosti kot tudi potem ko sem rodila, tja nekje do 8 meseca starosti mojih hčerk,... nobenemu niso bili napoti, nobeni punci ni nič falilo, ko sem prišla iz P, me nista niti pogledala, punc pa tudi ne, potem se je starejši opogumil in jo šel malo povohat na najino posteljo, bila sta čudovita, negovana, oskrbovana, kastrirana,.. bila sta tudi čudovita varuha,... res, če sta punci spali na najini postelji sta se ulegla 20cm stran zraven njiju, ko je nekdo prišel v sobo kaj pogledat sta dvignila glavo, v smislu " kaj user posted image spet tu zganjate",.. user posted image
pogovori se z možem, če si imela rezultate na mačjo dlako v redu, ne vem zakaj bi moral biti sedaj problem maček,.. pa mi oz. naši starši, ki so živeli na kmetijah, in živali še pa još, a se je kdo sekiral zaradi tega, a je kdo oddal žival zato ker je bil malček pri hiši,..ne vem, jaz bi vstrajala pri svojem in ne bi dovolila da maček odide iz stanovanja,..user posted image
obenem pa ti še čestitam za nosečnot in srečno do konca,.user posted image .
pa ne pusti se zmesti, jaz bi rekla odločen NE,.. maček ostane doma user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2012 21:16:21   
Izabelina
user posted image user posted image točno vem kako se počutiš, doma sem morala pustit 2 mačka, psa in še nekaj malih glodalcev, ker sem zanosila in se preselila k fantu v stanovanje kjer živalim ne bi bilo tako lepo (kar se tiče prostorskega ugodja) kot jim je zdaj v dvostanovanjski hiši...

celo nosečnost sem se odločala kaj bi lahko naredila, ker pes in mačke niso združljive (pes jih sovraži) ni bilo variante, da vzamem oboje, ena mačka je noro boječa in vsak stres ji zelo škodi, nisem pa želela ločiti mačk, ker sta navajeni ena na drugo... psička je že starejša in težje hodi po stopnicah, ki jih imam sedaj veliko v hiši pa jih ni (gre notr čez zadnja vrat na dvorišču) in tako naprej... počutila sem se kot, da zapuščam lastne otroke...

na tvojem mestu bi poskušala partnerja prepričat, da otroci in živali lahko normalno sobivajo skupaj (ravno dans sm brala v reviji Zdravje, da je zelo priporočljivo, če so otroci skupaj z živalmi ker je tako manjša verjetnost, da bodo alergični kasneje v življenju)... sej z mačko ni veliko dela, če ma dalšo dlako jo navadi na česanje, če ma kratko tut ne škodi, pač večkrat posesaš in je...

upam, da ti bo uspelo...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2012 21:50:04   
Anonimen
Hvala za odgovore!user posted image

Mož nima posluha zame pri tej temi, njegova mami/sestra ga še dodatno podpihuje(pravijo, da ne bodo prišli več na obisk, dokler ne oddamo mačka). Naj povem še to, da sem tokspolazmozo že prebolela, tako da me sedaj v nosečnosti ni strah, ko se z muckom druživa.

Že zdaj ga pogrešam- zdaj spi tukaj zraven mene, na kavču, z enim očesom me vsaki toliko časa malo opazuje... ga grem malo stisnit, da bo moja bolečina manjša.

(odgovor članu Izabelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2012 22:05:03   
enea
joj kako me to raz***di,... kaj se imajo drugi za vmešavat v vajino osebno življenje, tašči in svakinji povej, da je maček živo bitje in tudi član družine, saj vem, saj jaz sem ista, nočem se kregat, samo me res jezi, ko nekdo na žival gleda kot na stvar in ne na živo bitje ki ima pravico živet, tako kot ti, oni in mi vsi,..user posted image
pri moji mami je sedaj samo eden, bel, drugi je zbolel in na žalost umrl, moja mama je jokala 3 tedne kot dež, ker je bil njen ljubljenček, saj ne da drugi ni, ampak tistemu je res manjkalo samo še govorit,.. in če ti s živalico živiš, veš da je to član družine, tako kot bo otroček, ki ga pričakujeta, in bo VAJIN član družine,.user posted image res upam da ti vsaj moža uspe prepričat,.
jaz bi tudi imela mucka, samo smo se 4 leta nazaj preselili in smo v pritljičju, kjer bi mi maček komot pobegnil, in šel pod avto, tega pa nočem,...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2012 22:26:31   
Anonimen
Če bi meni to moj predlagal bi znorela in ga vprašala, če bi npr. prvega otroka tut dal stran ko bi dobil drugega novorojenčka, pa bi prvi pozimi z blatnimi škornji slučajno notri uletel, pa s hrano packal po stanovanju, pa kakšne uši iz vrtca prinesel itd? Ne razumem ljudi, ki se odločijo za domačo žival in jo dajo stran zaradi otroka. Zame so takšni ljudje izredno neodgovorni in si jih ne predstavljam kot starše.

(odgovor članu enea)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2012 12:38:12   
Anonimen
Te čisto razumem. user posted image
Mogoče naredita en kompromis (če je prostor) in se zmenita, da maček ne bo smel hodit v spalnico? Tako bom naredila jaz. Verjamem, da mačku to ne bo všeč, ampak počasi se bo navadil. In če boš to naredila še pred prihodom novega člana, tega ne bo povezal z njim.
Tašča in svakinja se pa nimata kaj umešavat. Pa kaj, če ju ne bo na obisk. Po mojem ti bo še pasalo, da ti tašča ne bo solila pameti glede vzgoje user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.8.2012 12:58:43   
AKP
Jaz sem imela v drugi nosečnosti 2 mački in eno sobno stanovanje, pa nisem niti pomislilla, da bi dala mačke od doma. Vmes smo se preselili v hišo in imeli tri mačke. Pa sem tretjič zanosila in nisem ne jaz in ne moj mož pomislila, da bi dala mače vstran. Edino, kaj sem jih navadila da niso hodile v spalnico, ko je bila NT še dojenček. Kasneje smo pa posvojili še dve mački in jih že imeli pet. Pa so vse v hiši in na prostem in ni bilo nikoli nekih večjih problemov. Tašči in svakinji bi pa že povedala svoje in to že zdaj. Naj se kar navadita na to, da ti ne bosta kasneje pametovali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2012 13:58:12   
Anonimen
Danes sem povedala možu, da maček ostane, pa pravi, da sem neodgovorna, da mi bo socialna vzela otroka, ko ga bo prišla babica prvič pogledat in bo vidla, da imava mačka. Imava čisto stanovanje, le dlake so res povsod.

user posted image

Res sem v stresu. Odločila sem se, da če ga ne vzamejo moji starši, da ga bom obdržala- se bo mož moral pač sprijazniti.

Naj povem, da je mačka prinesel mož, dobila sva ga kot darilo. Jaz sama prej nikoli ne bi posvojila mačka, ko pa imam zdaj to živo bitje, pa ga ne morem kar zapustiti.

Sem res tako neodgovorna?
Delam mačku slabo, če lepo skrbim zanj in mu nimam možnosti ponuditi neomejene svobode(beri "potepuštva")?
Maček res trpi zaradi tega?

(odgovor članu AKP)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2012 14:11:53   
Anonimen
Pa kake ima to tvoj mož? Sigurno ga je njegova mati napumpala s takimi blesavostmi. Zaradi mačka ti ne bo nihče vzel otroka, halo???? Maček očitno ni napadalen, je zdrav, lepo vzgojen, tako da ne vem, zakaj bi bila neodgovorna. Bilo bi malo rizično (neodgovorno) ob dojenčku vzet novega potepuškega mačka (zaradi bolezni in nenavajenosti na tvoje okolje, nevzgojenosti), sicer pa ne vidim problemov. Jaz osebno bi samo pazila, da ne bi hodil spat v dojenčkovo posteljico. Zaradi dlak in zato, da se ponesreči ne uleže na dojenčka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2012 14:49:05   
astrid1

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Danes sem povedala možu, da maček ostane, pa pravi, da sem neodgovorna, da mi bo socialna vzela otroka, ko ga bo prišla babica prvič pogledat in bo vidla, da imava mačka. Imava čisto stanovanje, le dlake so res povsod.

user posted image

Res sem v stresu. Odločila sem se, da če ga ne vzamejo moji starši, da ga bom obdržala- se bo mož moral pač sprijazniti.

Naj povem, da je mačka prinesel mož, dobila sva ga kot darilo. Jaz sama prej nikoli ne bi posvojila mačka, ko pa imam zdaj to živo bitje, pa ga ne morem kar zapustiti.

Delam mačku slabo, če lepo skrbim zanj in mu nimam možnosti ponuditi neomejene svobode(beri "potepuštva")?

Ne, ti si zelo odgovorna oseba. Najbolj od vseh akterjev v tem problemu.
Dejansko se res ni treba odpovedati ljubljenčku samo zato ker dobite dojenčka. To naredijo samo tisti, ki nimajo vsega pospravljenega pod streho. Takšnih ljudi pa res ne razumem.
Pri nas doma je bilo tako, da smo tudi imeli mačka z dolgo dlako. Ko sem se z dojenčkom priselila domov, nikomur ni padlo na pamet, da se bo treba mačka znebiti, še mami ne, pa je totalno obsedena s higieno.

Edina stvar, na katero smo pazili seveda poleg čiščenja, je bilo to, da maček ni smel biti v sobi poleg dojenčka. Baje gredo radi ležati tja, kjer slišijo dihanje. To pa res ni najbolj pametno. Tako smo zapirali vrata sobe in je bilo vse OK.

Tisto o svobode je pa res bedarija. Takšni svobodni mački imajo dosti krajše življenje, pa še boleznim so bolj izpostavljeni. Pa raznim poškodbam (mačji pretepi) tudi.

Imaš mojo 100% podporo pri odločitvi, da maček ostane. O tej zadevi pa se s taščo in svakinjo sploh ne pogovarjaj, ker se ju nič ne tiče. Mož pa naj neha strašiti s socialno. To je od njega totalno nepravično in neprimerno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.8.2012 10:36:45   
_martina
Jaz bi na tvojem mestu vztrajala, da maček ostane. Notranji mački so zelo čisti, tako da jaz ne vidim problema, še posebej če lepo skrbite za njega.
Pa da ti povem kako je pri nas..
2 psa in maček. Še preden je mali prišel na svet. Maček ne mara, da se ga tika, ena psica ne mara otrok, ta druga je ok. Dlake so, seveda, ampak redno sesamo in ni problemov. Tamalega zvok sesalca uspava, tako da ni problema user posted image
Tamali pri 8m razume, ko rečem NE in živali pusti pri miru. Jih zelo rad opazuje in se jim smeje in kriči ko gredo mimo njega. Mačku otrok ni zanimiv, par krat ga je šel povohati, ko je bil novorojenček. Psi se ga pa izogibajo.
Patronažna je bila presenečena nad tem, da imamo živali in nas je pohvalila, češ da je to dobro za otroka. user posted image

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.8.2012 11:17:54   
Taddy78
Kolikor sem jaz slišala, naj bi bilo dokazano, da dojenčki, ki odraščajo skupaj z živaljo, imajo manj možnosti da dobijo alergije. Sicer je pri tem bilo bolj mišljeno na psa, pa vseeno...to, ko ti pa je tvoj govoril o socialni...podn. Od kod te pobira take bolane komentarje? Če je njegova seka tak pametna, pa naj z njo živi.
Pa še nekaj...kdo bo na koncu bolj škodoval otroku...partner, ki te sekira ali muc?

(odgovor članu _martina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.8.2012 19:24:09   
cilla
Mah user posted image kako si pa tvoj predstavlja partnerski odnos? Tuki se niti ne gre samo za tega mačka. A misli vsako stvar v življenju vaše familije uveljavljat preko ultimatov? Tako bo, ker sem jaz tako rekel, sicer... In če ne bo po njegovo, bo najedal? Pišuka, ni ti lahko, še manj lahko ti bo, ko bo otrok, če ne bosta zdaj dorekla, kako boste funkcionirali. Zdaj je maček, čez en čas bo pa kaj, otrok?

Glede socialne pa... doma imam 38-kilskega psa, v stanovanju, na 58 kvadratih. In dva dojenčka. In kljub rednemu sesanju so po tleh dlake. Jih pol dneva ni, pa se spet naberejo. In spet posesamo. Pa smo še vedno skupi, nam socialna ni nobenga vzela. Tudi patronažna je bila pri zdravi pameti in se v to ni vtikala. Majčicu mu od desca! user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.8.2012 21:23:32   
Ryssa
Jaz imam dve mačke in psa, pričakujem pa drugega otroka. Prvič so ostale, tudi drugič bodo, čeprav včasih "norim" ker se mi zdi da nonstop čistim. Prvič smo živeli še v hiši pri starših, je bilo več prostora, zdaj smo v stanovanju, je težko na momente, ampak ne jaz ne moj nimama srca da bi jih dala k staršem, da bi bile zunaj, izpostavljene cesti in boleznim. Sploh se pa s tem ne bi strinjal 4-letni sin. Bomo že nekako preživeli. Pač prve dni oz. mesece bodo bolj omejene, kar se tiče gibanja po stanovanju.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.8.2012 11:38:53   
lulu_la
Tudi jaz visoko noseca, z dvema mackama- ki trenutno spita povsod, najraje pa na najini postelji :). Od doma, iz druzine sem imela ves cas iste pripombe, pa od poznanih (pa nisem se prebolelea toxe- da se s tem okuzis je vendarle zeeeeellllooo malo verjetno, ce mucki niso mladicki)- vsi so sprasevali: kaj bosta pa zdaj naredila, kam jih bosta pa dala?? ja, nic, kaj pa naj bi naredila? malo bolj bova cistila, to je pa vse. Jaz mislim, da zival obogati zivljenje, sploh pa otroku, ki mu da nek obcutek spostovanja tudi do drugih, manjsih/ slabotnejsih od sebe, tako da je vsekakor pozitivno.
Bodi mocna, saj si edina odgovorna v tej zgodbi. Kaj ima pa socialna veze z macki, ta je pa res bosa :) Zival je kot otrok, ne mores se je kar navelicati in odvrzti- je pac za vedno tvoja in si dolzen biti zanjo odgovoren. Ne razumem te potrosniske psihologije- aha, zdaj bova imela otroka, zdaj pa macka vrzemo stran! fak, groza!

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.8.2012 13:06:29   
archie

user posted image

a dej dej no. Povej možu, da PRECEJ pretirava. Patronažne prov nič ni briga, s kolkimi živalmi živi otrok. Njej je važno, da je otrok na suhem, na toplem, sit, da ga imajo ljudje radi in to je to!!
Če bi meni mož rekel, da dokler bo maček tu, ne bo na obisk sestre in mame, bi enostavno rekla: PRAV. Zaradi tega se ne bi preveč sekirala.
Naša hčerka živi z dvema ogromnima psicama, zajcem, v spodnjem nadstropju pri moji starših imajo pa še psa in mačka. In ni lepšega kot opazovati, kako razvija ljubezen do živali... kako je bila prva njena beseda ime psice (ne mama ali tata user posted image ), kako se je najprej naučila lajat... Tui od moža sorodniki so bili sprva presenečeni, kje bosta psici, ko se otrok rodi, ampak to se njih ne briga. To je najino življenje in midva se odločava o medsebojnem sobivanju.
Zato, jaz na tvojem mestu ne bi oddajala mačka.
Aja, jaz sem še vedno negativna na tokso... pa sedaj drugič noseča.

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.8.2012 13:07:45   
archie

user posted image

a dej dej no. Povej možu, da PRECEJ pretirava. Patronažne prov nič ni briga, s kolkimi živalmi živi otrok. Njej je važno, da je otrok na suhem, na toplem, sit, da ga imajo ljudje radi in to je to!!
Če bi meni mož rekel, da dokler bo maček tu, ne bo na obisk sestre in mame, bi enostavno rekla: PRAV. Zaradi tega se ne bi preveč sekirala.
Naša hčerka živi z dvema ogromnima psicama, zajcem, v spodnjem nadstropju pri moji starših imajo pa še psa in mačka. In ni lepšega kot opazovati, kako razvija ljubezen do živali... kako je bila prva njena beseda ime psice (ne mama ali tata user posted image ), kako se je najprej naučila lajat... Tui od moža sorodniki so bili sprva presenečeni, kje bosta psici, ko se otrok rodi, ampak to se njih ne briga. To je najino življenje in midva se odločava o medsebojnem sobivanju.
Zato, jaz na tvojem mestu ne bi oddajala mačka. V tej zgodbi si ti še najbolj odgovorna!
Aja, jaz sem še vedno negativna na tokso... pa sedaj drugič noseča.

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu lulu_la)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.8.2012 15:44:32   
amii
Če so res dlake problem. Zakaj pa ga ne daš postriči?
Tudi jaz sem 2. noseča imamo doma 50 kg psa in dolgodlakega mačaka. Pred porodom bo šel na kratko, to pa zato, da ne bom imela toliko čiščenja z dlakami, ker ne bom imela časa. 1. otrok je pojedel verjetno za pol mačka in pol psa dlak v svojem življenju, pa bolj zdravega in nealergičnega otroka skoraj ne poznam
Daj no........ Pa ne boš dala mucka stran user posted image

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.8.2012 20:49:49   
Mamaja
glede združljivosti mačk in novorojenčkov se pridružujem tistim, ki mislijo, da gre to dvoje čisto v redu skupaj. edino v sobo pa tudi jaz ne bi več pustila mačka, ko bi se rodil otrok. Tvoj dragi očitno živi v zmoti in je poln predsodkov, zato bi bilo mogoče najbolje, če se zmenita za obisk pri veterinarju, gresta skupaj tja in se pogovorite o tem, na kaj bi morala pazit, kateri strahovi so upravičeni in kateri ne... ta s socialno je seveda iz trte zvit... Po pogovoru s strokovnjakom se pa mirno pogovorita še s taščo in ji razložita, da muc ostaja doma in ji povejta, kar sta izvedela pri veterinarju. Želim ti, da bi se vse dobro izteklo in da bi vajin otrok užival v družbi mačkona, ko bo malo večji.

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.8.2012 10:39:07   
honey
Tudi mi imamo muco, ki je v stanovanju. No, zdaj ko smo v hiši, gre tudi včasih na vrt, če ji zapaše, ampak načeloma je ves čas notri. Ko sem rodila 1. otroka, smo bili v stanovanju pri njegovih starših, kjer sva imela zelo malo prostora (kuhinja, dnevna soba in spalnica), tako da je imela že tam prost dostop do vseh prostorov. Ko sem zanosila, so začeli leteti komentarji, da zdaj se bova pa mačka morala znebit. Zakaj žeuser posted image Edino, kar sva ukrenila, je dobila prepoved, da ne sme spati v otroški posteljici.

Od začetka je otrok itak v svoji postelji ali kjerkoli ga že imaš in če mačku ne dovoliš tja, ne pride v stik z dlakami. Ko pa se začne plazit okrog, si pa tudi ti že toliko pri močeh, da lahko spet vsak dan pospraviš tiste dlake po stanovanju, če te motijo.

Zato ti povem eno stvar: ne pusti se jim! Možu povej, da boš mačka obdržala, da je vaš družinski član, če mu pa kaj ni všeč, pa lahko on gre od hiše. To sem jaz našemu povedala, ko je imel prebliske, da bo dal mačko stran iz ne vem kakšnega bedastega razloga že. Ko je videl, da vztrajam pri svojem, se je unesel in zdaj je spet mir. Tašči in svakinji pa tudi povej, da jih ne boš prav dosti pogrešala, če jih iz tega razloga ne bo k vam.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.8.2012 12:30:39   
Paštetka
Zakaj pa ne poskrbita za dlake?user posted image
Pa je problem rešen.
Sesanje ( vsaj 2x na dan), usnjeno sedežno namesto iz blaga, deke in tepihe vstran, higiena mačka....
Nimam mačka, vendar imam kolege, ki živijo z mucki in ni dlak, in sem jaz drugače ful "alergična " na dlake in higieno.

Vse se da...
Zakaj pa ne sme na atrij? Saj je vaš atrij, pa sosedje gor ali dol, to je vajina lastnina. Jaz bi mu na atriju uredila hiško z wc-jem, prostor za hranjenje, crkljat se pa lahko še vedo noter hodi.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.8.2012 13:08:47   
scorpiogirl

user posted image

Mi imamo mačko (dolgodlako) in psa, oba sta bila pri hiši pred otroci in sta seveda ostala. Niti patronažna niti pediatrinja mi nikoli nista ničesar rekli čez to, da živita otroka skupaj z živalmi. Pa smo vsi na 40 kvadratih. Edino v otroško sobo mačka in pes ne gresta, pa jima tudi nič ne manjka user posted image Je pa pasjih dlak pri nas veliko več kot mačjih, čeprav ima pes kratko dlako ... pa se malo večkrat posesa, pa je user posted image
Kar se pa obiskov tiče ... če komu ne paše, kako živimo, mu ni treba hodit k nam user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.8.2012 14:24:39   
mateyka
tvoj mož je pa res ena cvetka! socialna zarad mačka, za katerega se lepo skrbi? wth? user posted image
mi smo mel mačko doma cel čas, ko sem bila noseča in ko je bila dojenček (in novorojenček). in ni bilo problema. edino kar je bilo v spalnico kjer je tamala spala z nama, ni smela. ampak je pa spala v njenem vozičku user posted image . mi smo pač veliko sesali, samo v tem ne vidim problema. pa temeljita si pri razkuževanju rok ko pucaš mačji wc, samo to si že tako ali tako - torej ni blema imo.

načeloma mislim, da je celo bolje da mate kako žival pri hiši; je veliko resnice v tem kar je rekla archie: ni lepšega kot opazovati, kako razvija ljubezen do živali... mi se zdaj pripravljamo da bomo imeli terarij z bogomolko in še eno zadevo (se še odločamo), ker je naša čist munjena na živali (ne šmirgla lutk-punčk in vozičkov), sva hodile eno leto skoraj vsak dan v zoo v ljubljani (letna karta) in to je eden najinih najlepših spominov na slovenijo imho user posted image in opazila je da je razlika med živimi živalmi in unimi v knjigah - veliko bolj smrdi in lulajo in kakajo na veliko; šimpanzi celo po svoji hrani user posted image user posted image

ena stvar bi mene fuuul zmotila pri ravnanju tvojega moža: on DOBRO ve kako ti je bil ta maček potreben, kako ti je poseben zdaj (zaradi tega), ko si imela ss in da si nanj čustveno navezana in imata z mačkom poseben odnos. in da ti potem tako brez posluha za tvoja čustva spušča verbalne bombe s socialno - ne vem no, meni bi bilo grozno.. najbolj da me ne razume, da ne razume da je to pomembna stvar zame (ali pa da tega noče sprejet), obdržat mačka. živali postanejo del družine in če on tega ne vidi (pa ravno ON ti je prinesel živalco!!), ne vem kje živi? pr sosedih?

kar se tiče sorodnikov - razumela bi, če bi imeli kak incident z vašo mačko, pa še to se recimo takrat, ko so na obisku, mačko lahko zapre v drugo sobo. če pa kar tako iz enga principa, da bo to zato, ker imata VIDVA mačko in njim to ni všeč, ja pol pa hvala lepa no. se vidimo, ko si v glavi prioritete poštimate.. še dobro da vama ne prjavijo da ne pridejo na obisk, dokler si ne kupita sušilca, ker ne bodo gledal obešenih cunj v atriju, krneki no.. user posted image

pa še to, pol pa neham user posted image
NE GA DAT NA VAS med poldivje mačke. ne bo se znašel in oni ga ne bodo kr sprejeli. kjer se fajta za hrano, konkurenca ni dobrodošla. naš je bil ful mil in prijazen in ni štekal kaj se dogaja s temi mački (vsaj zdi se mi). jaz sem to nardila in mi je ful žal. uni mački so ga ganjali in maček je čez ka teden izginil - bogve kaj se je zgodilo; mi je blo tok žal, ti povem.. user posted image

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?