Voziček in previjalna mizica (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


Alistea -> Voziček in previjalna mizica (7.8.2012 10:40:17)

ojla,

počasi bova tudi midva morala priskrbeti opremo za našega korenjaka, a ker nimam nobenih izkušenj s tem, vas prosim za nekoliko pomoči...

- voziček; namen imamo tudi rekreativne vožnje, mogoče kdaj kakšna neasfaltirana potka, torej verjetno velika kolesa odpadejo? pridejo najbrž v poštev le trikolesniki, zaradi okretnosti..? kakšne so vaše izkušnje? fajn bi bila kombinacija še s prenosljivo košaro, za v avto... najraje bi kupila rabljenega, saj so novi vozički res predragi.

- previjalna mizica; najraje bi s predalčki, ki se zaprejo (zaradi prahu)... a jih le malo vidim, recimo Ikea jih nima. pa ravno poceni niso, tudi to bi rabljeno, če dobiva. kakšne so vaše izkušnje s previjalnimi mizicami?

hvala vnaprej in lp! :)




Matkurja -> RE: Voziček in previjalna mizica (7.8.2012 11:24:38)

Zakaj odpadejo velika kolesa? Pa ravno taka so najboljša za po terenu. Mi imamo 4 kolesnika mutsy urban rider. No lih za laufat z njim ni, drugače je pa super zadeva. Pogrešam pa zavoro, če gremo dolgo po klancu navzdol.

Previjalno mizo smo pa kupili pri recinko.si , to so take, kot jih dajejo v paketu. Je s predali, zgoraj se pa potem en del sname in jo imaš lahko za navaden predalnik.




marjetka1975 -> RE: Voziček in previjalna mizica (7.8.2012 12:21:38)

Evo moja izkušnja:

Za voziček sem se odločila za Peg perego GT3, velika napihljiva kolesa. Super voz za po terenu ( sem doma na vasi) po makadamu in goznih poteh se obnese odlično. POmankljivost je ta, da če imaš majhen avto, ga ne spraviš notri in pa ta, da se sedež ne da obrniti tako, da te otrok gleda. Če bi kupovala še enkrat, bi se oodločila za 4 kolesnika z velikimi napihljivimi kolesi in pa model, ki omogoča da se sedala obrne tako da te otrok gleda. Kupila sem rabljenega in še enkrat bi naredila isto, ker sem mnenja da so cene novih vozičkov absolutno prenapihnjene ( Peg perego gt3 voz, sportni del, košara lupinca isofix pride nov cca 900 eur, rabljeni pa bistveno manj pa so kljub vsemu odlični)

Previjalna miza- to sem jaz rešila tako, da imam običen predalnik s 4 predali ( iz Ikeje cca 60-70 eur), gor sem pa postavila previjalno dilo, ki sem jo kupila v Mengšu ( izi mobil). Za desko sem dala 20 eur, vse skupaj me je prišlo cca 100 eur, in je zelo funkcionalno. Predvsem mi je ok to, da je moja " previjalna miza" bistveno visja kot te ki jih prodajajo, ker sem tudi sama precej visoka. Pa tud ekonomično je vse skupaj, ko je ne bom rabila vec, bom dilo šenkala naprej, predalnik pa ostane tak kot je še naprej v uporabi.
Nad previjalno sem si čist iz praktičnih razlogov namontirala še polico ( za pleničke, tetra plenice, kremce in podobno, da imam vse pri roki)

lp




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2012 13:24:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Matkurja -> RE: Voziček in previjalna mizica (8.8.2012 13:27:40)

Metulj, kaj pa če imaš toploader pralni stroj?




Anonimen -> RE: Voziček in previjalna mizica (8.8.2012 14:39:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Metulj, kaj pa če imaš toploader pralni stroj?

Potem si pa na steno lahko montiraš tole, če je prostorska stiska:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/80141708/ ali oblikovno lepšo varianto:
http://www.ebay.de/itm/roba-Wand-Wickelregal-natur-Auflage-26015-V97-/230745845390?pt=Kinderm%C3%B6bel&hash=item35b9862e8e#ht_2790wt_1139 ali
http://www.ebay.de/itm/roba-Wand-Wickelregal-Formholz-Auflage-Liebhabar-26016-V105-/290663063161?pt=Kinderm%C3%B6bel&hash=item43acde5e79#ht_2596wt_1139

Drugače je pa meni previjalna miza zakon ... pri tamali smo jo iz sobe dali (oz jo spremenili v navadno komodo) šele pri njenih 2h letih in pol ... nepogrešljiva [sm=smiley1.gif]

Za teren ap ni nujno samo trikolesnik ... važno je samo da ima velika kolesa in po možnosti napihljiva in zelo zelo fino je, da so prva kolesa vrtljiva z možnostjo blokade.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2012 15:56:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ZmajTolovaj -> RE: Voziček in previjalna mizica (13.8.2012 19:07:45)

quinny freestyle. velik, udoben, zanesljiv, sedež se obrne v obe smeri, velika kolesa, pa še poceni. tudi na bolhi jih imaš cel kup. bi ti ponudila svojega, pa ga še kako leto rabimo. edina pomanjkljivost je velikost in teža, če maš majhen avto. v našo zafiro ga postavim direkt notr, niti ne zlagam. v glavnem, men je top. res ne dajaj veliko za nov voz, ker to je čisti nateg. rabljeni so čist ok in dobiš ugodno.




Alistea -> RE: Voziček in previjalna mizica (13.8.2012 20:43:09)


IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

res ne dajaj veliko za nov voz, ker to je čisti nateg. rabljeni so čist ok in dobiš ugodno.


Ja, se popolnoma strinjam, me je skor kap ko sem vidla kolk se daje za to opremo... Midva ne bova, nima smisla. Rabljeno je v redu.

Hvala vsem za nasvete, izkušnje in namige... mi bo zelo pomagalo.

Prijeten preostanek poletja vam želim vsem skup ;)

lp.




Balerina -> RE: Voziček in previjalna mizica (20.8.2012 10:14:58)

Previjalna: mi smo imeli pri prvi previjalno, kumoda in na njo se lahko montira previjalna ko ne potrebuješ več tisto dilo odstraniš in imaš samo komodo. Pa je bilo v spalnici, posledično spalnica ogrevana pa voda sem pa voda tja, no nama ni preveč odgovarjalo.
Za drugega smo naredili ad banjo dilo, ki ja na zid pritrjena s panti na bajni pa z nogicami. Tako se previjalna lahko dvigne, ko se kopaš ali tuširaš ko pa potrebuješ za previjanje je spuščena. Nama pride zelo v poštev fino je ko malega kopaš ali tuširaš in ga daš takoj na previjalno obrišeš in oblečeš, Vedno je toplo ker kopalnica je tako ali tako topla, vodal blizu, če bi se še enkrat odločala bi sugurno ponovna v kopalnico postavila. Soseda, ki nima banje je dala previjalno na pralni stroj pa je bilo tudi super. Vse kar potrebuješ imaš pa lahko v enem predalu v kopalnicu.

Glede vozička mi smo imeli oziroma še imamo Chicco S3 velika kolesa nam je bil super je pa res da športni del je za vožnjo z avtom malo nepraktičen saj je velik in smo zato za 3. sedaj kupili marelo isto od Chicca tako da gresta tudi košara in lupinica gor. JE pa res da marela zaradi majhnih koles ni primerna za makedam.




Stran: [1]