Paradižnikova mezga (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


josephine27 -> Paradižnikova mezga (7.8.2012 10:20:58)

Kako jo pripravite?




Matkurja -> RE: Paradižnikova mezga (7.8.2012 11:28:18)

Paradižnik očistim, narežem na večje kose in pokuham. Potem ga prepasiram, da gredo ven semena in koža, potem pa to še tolk časa kuham, da voda povre. Včaih potem še posolim, da dlje drži, čeprav tudi brez soli in česarkoli drugega drži eno leto. Nafilam pa zelo vroče v une modre flaške od fruktalovih sokov. V kakšni gostilni ti rade volje zberejo. Potem pa zaprem in pokrijem z eno debelo deko ter pustim, da se ohladi (en dan).




gojska -> RE: Paradižnikova mezga (20.8.2012 14:32:56)

A bi lahko prosim kakšna primorka napisala recept za salso.
Vem da se paradižnik olupi in se mu odstrani semena, tako da ostane samo meso.
Potem pa ne vem kaj se še doda in koliko časa se kuha.
Vem pa da je zelo dobro in v bistvu ne rabiš nič drugega za čez testenine.
Hvala.




poopsie95 -> RE: Paradižnikova mezga (21.8.2012 19:23:11)


IZVIRNO SPOROČILO: gojska

A bi lahko prosim kakšna primorka napisala recept za salso.
Vem da se paradižnik olupi in se mu odstrani semena, tako da ostane samo meso.
Potem pa ne vem kaj se še doda in koliko časa se kuha.
Vem pa da je zelo dobro in v bistvu ne rabiš nič drugega za čez testenine.
Hvala.


Moja nona in mama delata tako: paradajz olupita in kuhata in kuhata, kar dolgo, da se lepo zgosti. Potem vse skupaj precedita, da ni pešk in zapresta ravno tako v flaške od fructala ali pa majhne kozarčke. Še vroče, da se lepo zapre. Treba je pa dodati malo cukra, ker je konzervans. In to je to. Potem za na pašto odpreš flaško, pogreješ, po želji še kaj dodaš in je!




josephine27 -> RE: Paradižnikova mezga (21.8.2012 20:45:24)


IZVIRNO SPOROČILO: poopsie95


IZVIRNO SPOROČILO: gojska

A bi lahko prosim kakšna primorka napisala recept za salso.
Vem da se paradižnik olupi in se mu odstrani semena, tako da ostane samo meso.
Potem pa ne vem kaj se še doda in koliko časa se kuha.
Vem pa da je zelo dobro in v bistvu ne rabiš nič drugega za čez testenine.
Hvala.


Moja nona in mama delata tako: paradajz olupita in kuhata in kuhata, kar dolgo, da se lepo zgosti. Potem vse skupaj precedita, da ni pešk in zapresta ravno tako v flaške od fructala ali pa majhne kozarčke. Še vroče, da se lepo zapre. Treba je pa dodati malo cukra, ker je konzervans. In to je to. Potem za na pašto odpreš flaško, pogreješ, po želji še kaj dodaš in je!


o hvala za recept. okvirno koliko sladkorja pa je treba dodat, da ne usekam čisto mimo?




Stran: [1]