shakira -> RE: 4-urni delovni čas (13.8.2012 9:29:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: shakira Če delam soboto, potem sem v tednu en dan doma, a je tako? V službi bojo pa sigurno imeli pripombe. Naj bi me prestavili na drugo delovno mesto, ki mi niti najmanj ne odgovarja tako, da bom pač šla to varianto dokler ne najdem druge službe. Žalostno kaj se vse dogaja v naši firmi in nasploh povsod[sm=smiley13.gif] ni nujno, delavnik je lahko tudi 6-dnevni, doma pa si v nedeljo v takšni varianti pa moraš paziti, da ne boš imela urnika, krajšega od 4 ur, ker ti malica v tem primeru ne pripada drugače pa pravico uveljavljaš v soglasju z delodajalcem, kar pomeni, da ne moreš čisto prosto odločati, kako želiš izkoristiti te pravice - prestavijo te na drugo del. mesto lahko le na tvojo privolitvijo. Ti ne smeš izgubiti delovnega mesta zaradi nosečnosti, porodniške ali koriščenja krajšega del časa zaradi starševstva... - Že res, da je dogovor z delodajalcem zaželjen, da vse teče gladko, nikakor pa ti ne more delodajalec reči, da ne moreš / ne smeš koristiti te pravice. Lahko pa te zeza s slabimi razporeditvami ur znotraj delovnega časa. Imam kolegico, ki koristi 4 urni delovnik v trgovini in jo največkrat dajo delat od 17h-21h... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa se nima komu kaj pritožit, ker to pa je pravica delodajalca... Oni so se odločili, da grem na drugo delovno mesto, ker bo šla ta, ki sedaj dela na tem mestu na zavod in potem v pokoj. Ker v naši firmi ne razmišljajo nič ( se pravi sploh nimajo nadomestila za njo) so se odločili, da grem pa jaz, ker pri nas v pisarni nas je pa itak preveč ( kar ni res). Verjetno nimam kaj narediti kot , da grem? Ne vem pa kaj bojo naredili, če bom delala po 4 ure, ker jim bo še vedno manjkal en človek.
|
|
|
|