Patronaža v tujini (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

fjonda -> Patronaža v tujini (2.8.2012 9:36:11)

Pozdravljene,

pred cca. 2 leti smo se preselili čez mejo. Vsakodnevno hodimo v službo in vrtec v Slovenijo, kjer imamo tudi osebne zdavnike, ginekologa... Januarja pričakujemo drugega otročka in zanima me kako je z obiski patronažne sestre. Izvedela sem, da naše ne hodijo čez mejo, kar je čisto logično :), me pa zanima če ima katera tako izkušnjo in jo je morda obiskala patronažna iz države kraja bivanja ali pa je potrebno otročka voziti na preglede že v prvih (mrzlih) dneh.

V naprej hvala za info in lep dan vsem! :)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.8.2012 17:25:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

fjonda -> RE: Patronaža v tujini (7.8.2012 9:18:32)

Se opravičujem za pozen odgovor. Ne, nihče nima državljanstva. Preselili smo se zaradi ugodnih cen nepremičnin in urejeno imamo začasno prebivališče.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.8.2012 11:56:43)

fjonda -> RE: Patronaža v tujini (21.8.2012 9:45:55)

No, končno sem prišla do iskane informacije. Potronažna služba v tujini nas ne obišče, naša pa tudi ne. Včasih so dobrovoljno hodile par kilometrov čez mejo in pogledale dojenčke, sedaj so jim to baje prepovedali. Rešitev je, da se z detetom pripeljeva v SLO k mami, patronažna nas počekira in gremo nazaj domov. Enostavno kot pasulj. :) Upam samo, da ne bo premrzlo za vozit par dni starega dojenčka gor pa dol...[sm=zmeden.gif]

Če mogoče pridejo te info še komu v Istri prav... Uživajte! [sm=smiley1.gif]

cimi -> RE: Patronaža v tujini (21.8.2012 10:17:58)

poznam eno mamico, ki je rodila v slo, pravtako pa živijo čez mejo, v Kaštelu.
ona je bila 10 dni po porodu pri tašči, kjer ima tudi prijavljeno stalno bivanje, in tam jo je patronažna obiskovala.

zanima me, kje boš rodila, slo ali hr?
kako pa je s prestopom meje (brez otrokove OI), če boš rodila v slo?

josephine27 -> RE: Patronaža v tujini (21.8.2012 10:20:46)

kako pa je s prestopom meje (brez otrokove OI), če boš rodila v slo?

mislim, da na začetku velja rojstni list. se pa splača pozanimati.

fjonda -> RE: Patronaža v tujini (21.8.2012 14:20:28)

Ja, tudi prestop meje z novorojenčkom je zdaj ratal problem. [sm=zmeden.gif]
Soseda, ki je (tako kot načrtujem tudi sama) rodila v Izoli pravi, da lahko mejo prestopiš z roj. listom. Je pa prijateljica pred tednom dni klicala na UE, če gre res lahko samo z roj.listom čez mejo in ji je gospa na žici zatrdila, da brez osebnega dokumenta ali vpisa otroka v maloobmejno, čez mejo ne more.
Do januarja imamo tako čas, da se 100% prepričamo ali bomo prve dneve preživljali doma ali pa na "dopustu" pri mami. [sm=smiley1.gif]

Aja, nimam pa stalnega prebivališča na Hrvaškem in niti zdrav.zavarovanja ne plačujem pri njih. Zato ne bo nič z obiskom njihove patronaže. [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.8.2012 7:52:25)

fjonda -> RE: Patronaža v tujini (22.8.2012 9:11:29)

Ja, tudi jaz računam na manj obiskov, glede na to, da že obvladamo situacijo! [sm=smiley36.gif]

Hvala za info in nasvete... verjetno bomo res kakšen dan počakali in potem potovali v inozemstvo. [sm=smiley36.gif]

Lep dan vsem.

Stran: [1]