micy1
|
Pozdravljene vse vesele nosečke. Stanujem v Mariboru (sicer Korošica) in se pridružujem na ''čvek'' še tukaj pri vas. Bom pa za začetek kar kopirala kar sem napisala že v Aprislčice 2013 forum; Tudi jaz sem nova na forumu (sicer prebiram že nekaj časa) in s partnerjem pričakujeva prvega otročička, fantka. PDP imam 1.aprila. Vidim da vas je kar nekaj, ki imate isti datum kot jaz. Imam pa občutek, da bo bolj marčevski fantek :) No bomo videli! O imenu se še sploh nisva pogovarjala. Oba imava izbrana svoja imena za punčke :) Tako, da bo sedaj potrebno najti še primerno ime za dečka. Sem pa zelo vesela, da je fantek (sem si ga vedno želela), samo o fantovskih imenih nisem nikoli razmišljala. Tako, da bo sedaj potrebno tudi kakšno knjigo v roke vzet ali pa pobrskat po internetu Če ima katera kakšen nasvet, se priporočam. Tudi jaz imam čistilno akcijo stanovanja, omar... saj že delam red, da bova imela kam pospraviti tudi otrokove stvari (saj je najino stanovanje bolj malo). In imam nekako občutek, da se mi kasneje, ko bo trebuh še večji, nekako ne bo dalo nič. Zato raje zdaj, ko še imam voljo in zagon :) Prebajsat bi bilo potrebno tudi kuhinjo+jedilnico. Samo ne vem če je to najbolj primerno sedaj v decembru ali januarju (glede zračenja). Mislim, pa da obstajajo sedaj že tudi take barve, ki niso nevarne za otroka (glede vdihavanja) in da bi lahko tudi jaz veselo pleskala :) Do sedaj sva za otroka kupila voziček in nekaj oblekic+deko, ker sva bila prejšnji teden na potepu po Londonu. Odločila sva se za voziček peg perego easy drive. Ima katera kakšne izkušnje z njim? Meni se zdi super :) Pa še v akciji sva ga dobila, tako da je bil (glede na peg peregove cene) zelo poceni. Sedaj trdno zavit v folijo počiva v kleti Ga je kar malo škoda Drugače pa moja nosečnost poteka brez večjih težav. Na začetku sem imela probleme s slabostjo kakšen mesec, ampak sedaj je vse v redu. Naš fantek bo nogometaš Ker cele dneve tako veselo brca, da se mi zdi da me včasih kar celo premakne Prav lušno je Naslednji pregled imam 31.12., dobila pa sem tudi napotnico za pregled za sladkor. Napotnico imam že 14dni doma ampak se še vedno nisem pripravila do tega, da bi dejansko šla tja Kar groza me je. Se mi dozdeva, da se mi kar vrti in mi zmanjkuje cukra, če samo pomislim na to Na pregledu za sladkor septembra sem imela zjutraj na tešče 3,8 , kar je malo glede na to koliko sladkega jaz pojem. Doma me kregajo ker res konstantno nekaj sladkega cuzim in grizem, in so prepričani, da sem dobila nosečniško sladkorno. Tako, da so me sedaj tako prestrašili, da si sploh ne upam it na pregled s pitjem glukoze. Je sploh možno, da bi sedaj, kar naenkrat, imala tako povišan sladkor? Ali to, kaj prejšnji dan ješ, kaj vpliva na rezultate? Ker jaz res veliko sladkega pojem, ampak nikoli nisem imela problemov s sladkorjem, sedaj, pa vsi okrog mene neki paničarijo glede tega in se mi zdi, da bo že zaradi psihičnega stresa res pokazalo, da mam povišan sladkor Vem, da se ne smem več izogibat pregledu, saj ta teden grem, sreda ali četrtek ... Drugače pa sem brezposelna in aktivno iščem službo že (preveč) dolgo časa ! Prav žalostno je v tej naši prelepi deželi Sloveniji glede zaposlitev. Tako, da me bo mama verjetno zaposlila kot gospodinjsko pomočnico. Če ima katera kakšne izkušnje glede tega, bi lepo prosila za informacije. Želim vam vsem veselo nosečnost, pa tipkam še tudi kaj Pozdravčke
|