Odločba CSD (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

muco -> Odločba CSD (29.7.2012 13:59:28)

Prejšnja odločba CSD je veljala do zadnjega avgusta, a jaz kot vesten državljan sem napoved za naslednje leto oddal že sredi julija čeprav sem imel še čas. In glej ga zlomka, po enem tednu že dobim novo odločbo, ki je zaradi novega obračunavanja pol manša ( otroški dodatek je pol manjši ) , drugi šok pa je, da se mi stara odločba razveljavi in s prvim avgustom že velja nova !!!! Zakaj nisem oddal vloge mesec kasneje !!![sm=smiley13.gif]
A mi lahko kdo, ki se na te stvari spozna, da kakšen nasvet, ....je prav kar so mi naredili, ... naj grem vprašat, ...se pritožit ,....[sm=zmeden.gif]
....[sm=smiley36.gif], hvala za kakšen nasvet !

K_a_t_i -> RE: Odločba CSD (29.7.2012 14:32:02)

http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/zakon_za_uravnotezenje_javnih_financ_zujf/

Tako ali tako bi se ti spremenilo, ker je stopil v veljavo nov zakon.

benika -> RE: Odločba CSD (29.7.2012 18:20:41)

Naj ti bo to šola za drugič...ni vedno dobro biti prvi :-) In ja, so čist korektno naredili. Ti pa fajn preglej odločbo, če so ti pravilno obračunali vse dohodke in prihodke.

poli* -> RE: Odločba CSD (2.8.2012 17:53:56)

Naj ti povem, da sem jaz oddala vlogo za OD 27.7.12 in vseeno dobila razveljavljeno tisto prejšnjo, ki je veljala do konca avgusta, kljub temu, da je bila ta tanova narejena 1.8.12 in sem jo dobila danes. (po novem bom dobila 1€ manj)

Me pa nekaj zanima: Možu so upoštevali dohodke za leto 2011, meni pa za 2010 [sm=zmeden.gif] (od takrat naprej nimam dohodka). Meni se to ne zdi prav. Kolko časa mi še mislijo pripisovati tisti dohodek iz 2010?!

poli* -> RE: Odločba CSD (2.8.2012 18:08:37)

Torej, a mi zna kdo povedat, če je sploh dovoljeno, da oni sami "izbirajo", katero leto bodo noter vpisali za katerega člana?
Hvala

benika -> RE: Odločba CSD (2.8.2012 19:43:01)

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Naj ti povem, da sem jaz oddala vlogo za OD 27.7.12 in vseeno dobila razveljavljeno tisto prejšnjo, ki je veljala do konca avgusta, kljub temu, da je bila ta tanova narejena 1.8.12 in sem jo dobila danes. (po novem bom dobila 1€ manj)

Me pa nekaj zanima: Možu so upoštevali dohodke za leto 2011, meni pa za 2010 [sm=zmeden.gif] (od takrat naprej nimam dohodka). Meni se to ne zdi prav. Kolko časa mi še mislijo pripisovati tisti dohodek iz 2010?!

Ja, vredu so obračunali, seveda. Vedno vzamejo podatke iz zadnje dohodninske napovedi. In ker je ti za leto 2011 nisi dobila, ker si bila brez dohodka, so ti normalno vzeli dohodke iz leta 2010. Mož je pa najbrž odločbo za leto 2011 že dobil, zato so mu vzeli podatke iz te odločbe. Tako je, ne zmišljujejo se to oni kr sami.

poli* -> RE: Odločba CSD (2.8.2012 20:42:34)

Torej, ker dohodka v 2011 ni bilo, mi bodo nategovali tistega iz 2010 še kolko časa??!
Mah, sej ni za komentirat.
Benika, hvala za odgovor.

Colt -> RE: Odločba CSD (2.8.2012 20:48:35)

Muco..pejt nazaj na šiht. Izsesali te bodo pa DO KOSTI!

liliana -> RE: Odločba CSD (3.8.2012 8:48:35)

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Torej, ker dohodka v 2011 ni bilo, mi bodo nategovali tistega iz 2010 še kolko časa??!
Mah, sej ni za komentirat.
Benika, hvala za odgovor.

Preberi si to temo in se ustrezno pritoži (če še nisi zamudila roka)....

http://med.over.net/forum5/read.php?151,7726936,7727119#msg-7727119

V pritožbi ali na CSDju se vedno morate sklicevati na ustrezni člen zakona......ker drugače vas kar lepo odpravijo, "nič se ne da storiti, to je tako in pika"......

Stran: [1]