slaboten mišični tonus (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


hopka -> slaboten mišični tonus (6.9.2005 18:05:37)

Prejšnji teden smo bili pri ortopedu, ki je dejal, da ima naš otrok preslabotne mišice v ramenskem obroču in trebuščku. Sedaj obiskujemo fizioterapijo 1x na teden. Ali ima katera podobne težave? Pri nas smo čisto obupani, saj smo šli k ortopedu le zaradi tega, ker je otrok več gledal v levo, kot pa desno, pa dostikrat je glavo zvijal nazaj do hrbta(ko mu kaj ni pasalo.Da ne govorim, da je z malim nemogoče telovaditi, ker se pri telovadbi dere kot sraka in je ves trd, glava pa je seveda čisto na hrbtu.A kdo ve kako hitro se te problemi popravijo?




Anonimen -> slaboten mišični tonus (6.9.2005 19:40:54)

Hopka,

zaradi znižanega tonusa vam pa res ni treba biti obupan. To ni tako velika težava, da se je ne bi dalo odpraviti. Sicer nisi napisala koliko je otrok star.

Moja hčerka ni hotela pasti kravic, ker je imela baje malo znižani tonus vendar smo to potem z redno vadbo cca.10 min pred vsakim obrokom popravili. Jih pa potem več ni hotela pasti.

To, da se otrok dere, pa moraš pač preslišati. Saj ga pomiriš vmes, vendar žal tudi izsiljujejo. Delajta vse s pomočjo igračk.Brez vadbe doma bo težko hiter rezultat. Potreben je pravilen handling kot ga pokažejo na fizioterapiji.

Mi hodimo na fizioterapijo cca. 2-3 x na mesec. Smo pa stari 10 mesecev. Če boš hodila z otrokom na fizioterapijo tudi ob koncu porodniške lahko daš vlogo za podaljšanje. Je pa res, da se situacija lahko popravi in bosta hodila še na kontrole.

Če te še kaj zanima, mi lahko pišeš tudi na privat!

LP




Anonimen -> slaboten mišični tonus (6.9.2005 19:47:39)

Hopka, nič panike. Povišan ali znižan mišični tonus ima danes veliko otrok, včasih pa tega še opazili niso. To kar opisuješ, meni daje bolj znake povišanega mišičnega tonusa hrbta in ramen, pri nas je enako. Je pa predvsem značajsko, kadar mu kaj ne paše, kadar je utrujen/lačen/zaspan, se začne metati nazaj.
Nauči se pravilnega dviganja in spuščanja otroka, redno hodi na fizioterapijo, po možnosti izsili, da bi jo imela enkrat tedensko, doma vsak dan delaj vaje, raje trikrat po malo kot enkrat več časa, in uspeh ne bo izostal.




darja72 -> slaboten mišični tonus (6.9.2005 21:51:09)

Pozdravljena! Tudi naš fant je imel podobne težave, kot opisuješ. Zato smo pri dobrih 2mesecih začeli z fth. In bilo je grozno!!! Dretje, kričanje ipd. To se je kasneje malce umirilo. Smo pa dosledno upoštevali priporočila in nasvete fizioterapevtke, telovadili doma... Po letu dni smo bili odpuščeni, ker se je stanje zelo popravilo. Zdej hodimo samo še na kontrolne preglede. Tako, da ne obupat, težave, ki jih imate so rešljive.
lp




Stran: [1]