Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

LuLu -> Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (27.7.2012 11:03:11)

To me zanima... ali je to učitelj, vzgojitelj, pomočnik vzgojitelja,... po poklicu ali to delo opravljajo tudi ljudje s kako drugo izobrazbo, nepedagoško. So zaposleni za d.č. ali ned. č. ali so preko javnih del na primer...
Hvala za odgovore.

Tutan -> RE: Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (27.7.2012 11:09:30)

Po mojem mnenju mora imeti pedagoško izobrazbo. Pri nas je učiteljica razrednega pouka.

nyna84 -> RE: Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (27.7.2012 11:54:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Po mojem mnenju mora imeti pedagoško izobrazbo. Pri nas je učiteljica razrednega pouka.

Ja, pri nas tudi.

sanasan -> RE: Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (27.7.2012 12:26:35)

pri nas je občasno delala tudi kakšna druga učiteljica (npr.tujega jezika), ki je pa morala opraviti določene pedagoške izpite, seminarje....vem po pogovorih z njimi :)

liliana -> RE: Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (27.7.2012 12:38:17)

38. člen zakona o osnovni šoli:

V oddelkih podaljšanega bivanja izvajajo vzgojno-izobraževalno delo učitelji razrednega in predmetnega pouka, vzgojitelji predšolskih otrok, defektologi, pedagogi, psihologi in socialni pedagogi.

LuLu -> RE: Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (27.7.2012 12:47:51)

Hvala vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bumerang -> RE: Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (27.7.2012 13:24:15)

Uči lahko vsak, ki izpolnjuje pogoje za učitelja pa nobenih dodatnih izpitov mu ni potrebno opravljati.
V praksi pa se pojavljajo tudi več ali manj začasne rešitve, ko v PB dela tudi kdo, ki še nima popolne pedagoške izobrazbe, ali kdo, ki je sploh nima.

Kdorkoli že, bolj važno od tega, kakšno izobrazbo ima, se mi zdi pomembno to, da se PB ne flika. Najhuje je, ko ima oddelek vsak dan drugi človek in po možnosti še pol dneva eden, pol dneva pa drugi.

LuLu -> RE: Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (27.7.2012 14:00:26)

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
V praksi pa se pojavljajo tudi več ali manj začasne rešitve, ko v PB dela tudi kdo, ki še nima popolne pedagoške izobrazbe, ali kdo, ki je sploh nima.

Torej se dogaja to. To me tudi zanima.

bumerang -> RE: Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (27.7.2012 14:45:30)

Seveda se dogaja. Glede na to, da zaposluje ravnatelj in da nima nobene obveze posvetovanja s komerkoli, zaposli tistega, ki se njemu zdi karkoli pač se mu zdi ... če seveda ne dobi drugih, ki izpolnjujejo pogoje. Ki jih seveda ne dobi, če jih ne želi dobiti.
Poleg teh začasnih delavcev, ki jih seveda zaradi neizpolnjevanja pogojev ne more zaposliti za nedoločen čas, so pa lahko na šoli kljub temu leta in leta in tudi desetletje, so tu še tisti starejši delavci, ki so jih zaposlovali kot učitelje v PB še po stari zakonodaji in jim je zaradi dolžine staža priznana ustreznost. Čeprav ne verjamem, da je teh po Sloveniji še veliko, ker so leta tudi zanje mimo in so verjetno že v penziji, pred 20 leti se je pa še našlo kakšne medicinske sestre ipd.

Zakaj pa sprašuješ?

LuLu -> RE: Kdo dela v podaljšanem bivanju v OŠ? (27.7.2012 17:28:04)

bumerang,
hvala za to razlago.

Stran: [1]