RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

DeVilla -> RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti (7.8.2012 9:01:12)

IZVIRNO SPOROČILO: ozon11

Še ena ki mora k diabetologu[sm=zmeden.gif]
Ne vem na katero tel. št. se moram naročiti pri dr. Tomažič, bi mi lahko katera pomagala in dala številko in ali je še vedno na polikliniki ali so se morda preselili. Kako pa izgleda ta test s sladkorjem?
Hvala in lep pozdrav[sm=smiley31.gif]

Ojla, za naročit se na pregled pokliči od 7-8h ali po 12.uri na telefon 01/522-53-20, ker pa so sedaj preseljeni na Vrazov trg 1 (stara pediatrična klinika), upam, da imajo še to telefonsko številko. BTW: nasproti klinike je super gostilnica, ker imajo odlične sendviče! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Za test pa si več preberi na tej povezavi - za vsak slučaj vzemi seboj limono, ponavadi dovolijo, da si jo stisneš v tisto sladko vodo, da pač lažje popiješ. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Aja, pa faj je če je limona že prerezana, ker ne vem, kako so kar v ambulantah z noži. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Toliko na kratko, kaj več si pa preberi nazaj po forumu, je bilo že kar nekaj pisanega...

Tangerina -> RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti (14.8.2012 8:02:03)

Jaz osebno ne vem kaj naj si o tem nosečniškem sladkorju še mislim... [sm=zmeden.gif] Sladkor imam ves čas na tešče med 4,7 in 5,0 ,čez dan, ko bi ga po obroku lahko imela do max 6,6, ga imam pa največ do 6,2 (pa naj omenim, da pojem tudi kak Kinder Bueno, palačinko z Nutello, bele testenine....)... Ne vem no, zame osebno to ni sladkor, ampak le pretiravanje naših zdravnikov... [sm=smiley13.gif]

princess13 -> RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti (14.8.2012 8:48:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Tangerina

Jaz osebno ne vem kaj naj si o tem nosečniškem sladkorju še mislim... [sm=zmeden.gif] Sladkor imam ves čas na tešče med 4,7 in 5,0 ,čez dan, ko bi ga po obroku lahko imela do max 6,6, ga imam pa največ do 6,2 (pa naj omenim, da pojem tudi kak Kinder Bueno, palačinko z Nutello, bele testenine....)... Ne vem no, zame osebno to ni sladkor, ampak le pretiravanje naših zdravnikov... [sm=smiley13.gif]

Se podpišem pod tole! Enako je pri meni!

Tangerina -> RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti (14.8.2012 11:03:57)

IZVIRNO SPOROČILO: princess13

Dobrodošla med nami [sm=smiley13.gif] Naj nas tolaži to, da bomo kmalu držale naše štručkice v rokah, da lažje preživimo 6x-no pikanje na dan [sm=smiley1.gif] Sej se preživi ni tako huo, sam se dela galama za brezveze...

princess13 -> RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti (14.8.2012 11:06:32)

IZVIRNO SPOROČILO: princess13

Dobrodošla med nami [sm=smiley13.gif] Naj nas tolaži to, da bomo kmalu držale naše štručkice v rokah, da lažje preživimo 6x-no pikanje na dan [sm=smiley1.gif] Sej se preživi ni tako huo, sam se dela galama za brezveze...

Meni so rekli, da se ne rabim 6x pikat, ampak samo 3x. En dan naj si merim pred obroki, drugi dan po obroku in tako dalje...Kdaj pa imaš rok? Jaz 15.10.

Tangerina -> RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti (14.8.2012 11:09:46)

Meni so rkeli da se moram 6x na dan, točnp tako kot piše v dnevniku (pred vsakim glavnim obrokom in 90 min po vsakem glavnem obroku). Rok imam 15.02.2013. Tudi Pušenjak je menil na NS, ko sem mu pokazala vrednosti mojih meritev, da se mu zdi vse to malce pretirano....

princess13 -> RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti (14.8.2012 11:29:19)

Meni so rkeli da se moram 6x na dan, točnp tako kot piše v dnevniku (pred vsakim glavnim obrokom in 90 min po vsakem glavnem obroku). Rok imam 15.02.2013. Tudi Pušenjak je menil na NS, ko sem mu pokazala vrednosti mojih meritev, da se mu zdi vse to malce pretirano....

Aha, 4 mesece za mano imaš rok [sm=smiley1.gif]
Jaz sem si na začetku tudi mogla 6x. Potem pa sem enkrat rekla diabetologu, da me prsti oziroma blazinice ful bolijo in če se glede na moje nizke rezultate, lahko pikam samo 3x na dan, pa je rekel, da seveda. Reči na naslednjem pregledu to, pa boš videla, mogoče se bo strtinjal/a s pikanjem 3x na dan [sm=smiley2.gif] Škodit ne more, če vprašaš...

Tangerina -> RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti (14.8.2012 11:31:54)

O superca, bom probala, 22. avgusta imam naslednjo kontrolo, pa ji bom omenila. Ko sem videla dnevnik dveh punc k skupaj z mano hodjo k diabetologu, sm si misenla haloo, potem mam js cuker? [sm=smiley36.gif] Punce so imele vrednosti na tešče cca. 6,5 pa potem po obroku tudi do 8 ali več... [sm=zmeden.gif]

Tangerina -> RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti (15.8.2012 8:47:35)

Da na kratko poročam o včerajšnjem poskusnem dnevu [sm=smiley1.gif]
Včerja sva z možem sklenila, da malo grešiva glede hrane [sm=smiley36.gif] Za večerjo sem si prvoščila veeelik krožnik špagetov (belih!) z bolonjsko omako, ter kozarec jabolčnega soka, nato pa še neko mini pecivo (sirovi polžki). Po 90 minutah sem imela izmerjenega sladkorja 6,1 [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Tako da punce, tiste ki imate res prave težave s sladkorjem, se resnično pazite in bodite previdne, tiste ki ste pa pač enkrat imele povišano ravne sladkorja v krvi in so vas že popredalčkal med diabetike, pa to jemljite z rezervo... Jaz bom to vsekakor omenila diabetologinji.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]