RE: ali je res...? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Aninchy -> RE: ali je res...? (27.7.2012 16:10:31)

ja ampak sej pri porodniški je fora v tem, da več prihodkov ko imaš, boljše imaš povprečje za višjo porodniško. okej, zdej bom pa nehala bluzit, ker lahko preveč pametna izpadem, bom rajši kakih bolj "izkušeni" prepustila vrsto [sm=zardeva.gif][sm=jezicek.gif] da ne bom kej preveč na pamet rekla, ker tud sama še nimam delovne dobe [sm=smiley36.gif]

Aninchy -> RE: ali je res...? (27.7.2012 16:11:47)

IZVIRNO SPOROČILO: mini86
mi pa preživnine niso štel v vrtec

ja kk, a ni to redni dohodek? no evo, pa res nimam pojma [sm=smiley24.gif]

mini86 -> RE: ali je res...? (27.7.2012 16:14:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy

IZVIRNO SPOROČILO: mini86
mi pa preživnine niso štel v vrtec

ja kk, a ni to redni dohodek? no evo, pa res nimam pojma [sm=smiley24.gif]

una k ma to čez je rekla da se je zmotla ker ji ni šlo v račun preživnina pa vrtec[sm=zmeden.gif]mi pa ni popravljala ker mi nebi spremenil razreda

pismu ne vem kako mi lahko pride mn porodniške če dam še teh 250€ zravn..

aaaaaaaaaaaaa nč jasn veeeeč

Tutan -> RE: ali je res...? (27.7.2012 16:21:10)

.

Tutan -> RE: ali je res...? (27.7.2012 16:22:08)

Pa kakšna preživnina, no? Pa redni dohodek. Pa to je tako, kot da bi oddajal stanovanje, pa si potem vse najemnine štel v porodniško?
Ne, resno. Malo poglejte realno.
Do 26leta so te dolžni preživljati starši - če si študent. Zato v primeru, da imaš lastno gospodinjstvo - so ti dolžni plačat preživnino. Potem se zadeva konča.
Nima pa preživnina nobene veze s porodniško. Na izračunih moraš vpisat brutto plačo - preživnina ni plača.
Torej po nobeni logiki, se ti preživnina ne šteje v porodniško. Tudi štipendija ne. Tudi otroški dodatki ne.

Po mojem mnenju se ti ne splača - če si nakažeš 700€ neto plače pred porodniško -> plačaš prispevke, vrneš njej denar za to nakazilo (če nima noben stroškov s teboj, potem ji ti plačo vrneš + plačaš prispevke). Si avtomatsko v minusu bruto2 - neto.
Potem dobivaš cca 30€ višjo porodniško - tole ti na leto znese, riši, piši 360€. Računice ne vidim, žal.
Cenzus za štipendijo se je dvignil. Če je še za 1.letnik nisi prejemala in izvajaš študij na daljavo, prav tako pa si na to stopnjo vpisana pred 26.letom, ti štipendija skorajda pripada.
Idi raje v to smer.

Drugače pa - obrni se na študentsko posvetovalnico. Tam so precej pravno naravnani, pa realno ti svetujejo, kako in kaj.

Tutan -> RE: ali je res...? (27.7.2012 16:22:46)

Nekaj me zafrkava [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.7.2012 16:23:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mini86 -> RE: ali je res...? (27.7.2012 16:44:21)

matr totalna zbrka...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja zanima me ali se mi še vedno-včasih se absolutno je, splača zaposlit EN mesec prej za POLNI delovni čas, da bi lahko prejemala porodniško..

če na mesec dobim 70€ več kot pa bi dobila če nebi bila zaposlena sem vesela..

drgač pa še zmeri nič ne razumem..

se prav ne drži da če se zaposlim za minimalca-razlog da prejemam polno porodniško, za 760€, plačam 300€ prispevkov in prejemam porodniško 12 mesecev 320€..
ja plačo bi ji vrnila-ali pa ona men, prispevke pa bi si seveda sama plačala..
če js plačam 300€ prispevkov in dejansko dobim 70€ več na mesec se mi splača..

Tutan -> RE: ali je res...? (27.7.2012 18:17:27)

Ne dobis 70€ vec. Ti si racunala bruto. Neto pride manj. Za en mesec bos placala vec prispevkov, kot bos profitirala. Vcasih pa ja, se je splacalo, zdaj ti pa jemljejo tistih 55% za ostale mesece, kar znese cca 280€.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]