Skuta in turšija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Ayolinca -> Skuta in turšija (26.7.2012 10:35:15)

Pa pojdimo po vrsti:
1. zakaj mi nastane ¨sladka¨ namesto ¨kisla¨ skuta? Je domače mleko, krava se pase na pašniku. [sm=zmeden.gif]

2. zakaj se pri turšiji (vložena zelenjava v škafu) kumare zmehčajo? [sm=zmeden.gif]

Hvala za pomoč!!!




PinaNina -> RE: Skuta in turšija (26.7.2012 11:00:07)

Sladko skuto dobiš na tak način. Za kislo pa moraš najprej skisat mleko in ga nato previdno segreti. Čist natančno ne vem, jaz ga delam po prvem postopku, za domače sirove štuklje in štrudelj je super. Za drugo pa v stanovanju ni prostora (beri majhen delovni pult). En postopek je tudi kisanje s jogurtom.


Na vpr. 2 pa ti ne znam povedat, je ne delam doma.

Lp




artista7 -> RE: Skuta in turšija (26.7.2012 11:48:40)

podpis. Pri nas doma delajo tudi po sistemu, da v prevreto mleko, par dni staro, dajo žlico jabolčnega kisa. Tako je zagotovo kisla.




Stran: [1]