Perunika -> RE: a se kdo spomni umora dekleta v Blejskem jezeru (25.7.2012 20:23:24)
|
Tole me je spomnilo na moje srečanje z morilcem iz zelo razvpitega primera na Dolenjskem, ko je moški umoril svojo partnerico (medicinsko sestro). Seznanila naju je kolegica (ki mislim da še danes ne ve za to, sem bila v dilemi ali naj ji povem, ker nima več stikov s tem človekom), celo na njeno predstavo je prišel s svojo tedanjo gospo (ki je skrbela zanj). Sama ga nisem prepoznala, ker se je umor zgodil pred 25imi leti in si tudi njegovega imena takrat nisem zapomnila. Ker je kolegica imela službeno pot v Mb, jaz pa sem jo spremljala, ji je ponudil prevoz, ker takrat nisem imela avtomobila. In sva se peljali z njim tja in nazaj. Za njegovo preteklost sem izvedela čez par tednov, ko so se razpisali o tistem znanem umoru pred leti pod Gorjanci in so obudili tudi spomin na njegovo dejanje, še njegovo fotografijo so dali zraven. Ko sem se zavedela, da je bil to ta človek mi je postalo vroče, bilo je med malico v nekdanji službi, kar v šoku sem bila. Sem povedala sodelavkam in so me hecale, da še dobro, da sem živa. Že, ko sem ga spoznala, sem imela čuden občutek, ki si ga takrat nisem znala razložit. Na videz je bil zelo urejen, galanten starejši gospod. Čeprav sem kasneje pomislila: glede na to, da naj bi ubijal zato, ker se ženska ni hotela poročit z njim in bi s poroko dobil plemiški naziv, ker je bila potomka neke pl. družine, ni bilo strahu za naju s kolegico.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|