dojenček in vročina (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

dinna86 -> dojenček in vročina (24.7.2012 19:36:07)

Pozdravljeni!

V kratkem se odpravljamo na dopust z mesec in pol starim dojenčkom. Recimo, da dobi vročino (bog ne daj) ampak recimo da bi jo imel s čim jo lahko zbijam?
Mogoče kakšne svečke ali kaj druga???

Hvala in lp

CMRLA 84 -> RE: dojenček in vročina (24.7.2012 20:39:49)

Pediater ti naj napise recept za svecje ali pa sirup Calpol za zbijanje vrocine. Se pa da tudi brez recepta kupiti sirup :-)

dinna86 -> RE: dojenček in vročina (24.7.2012 20:42:33)

a pa ste sigurni da lahko dojenček tako mali pije ta sirup?
Ker ta sirup imam,ker ga dam hčeri kadar ima vročino stara je pa 4 leta

CMRLA 84 -> RE: dojenček in vročina (24.7.2012 20:44:42)

Dobili smo ga pri prvem ceplenju, res pa niso nicesar povedali od katere starosti naprej je.

dinna86 -> RE: dojenček in vročina (24.7.2012 20:46:17)

hmmm...najbolš bi blo P vprašat ampak kaj ko jih je tako težko dobiti na tel... [sm=smiley13.gif]

Doll -> RE: dojenček in vročina (24.7.2012 20:54:46)

ne moreš gledati zdaj dojenčka in že večjega otroka. pri dojenčkih do 3 mesecih ob vsakršni vročini se mora na pregled!!.DRuagče se pa uporablja Paracetamol

dinna86 -> RE: dojenček in vročina (24.7.2012 20:59:21)

ja sej to ja. Sej pri Paracetamolu piše pri dojenčkih od 3-6 mesecev po 1svečko do 3x na dan pr manjših pa verjetno po mojem kako polovičko.Sej bom jutri poklicala v zdr.dom vendar sem se malo tu pozanimala mogoče je imel kdo takšen primer

štrumfek -> RE: dojenček in vročina (24.7.2012 21:03:41)

če bi slučajno dobil vročino, mu jo najprej poizkusi zbiti z hladnimi obkladki, če ti ne bodo pomagali pa z svečkami (Paracetamol..) Po moje so bolj primerne za tako majhnega dojenčka...

štrumfek -> RE: dojenček in vročina (24.7.2012 21:05:11)

naša jih je dobila pri 1 mesecu in par dneh, ko ji vročina 2 dni ni padla pod 38

Sonček in poletje -> RE: dojenček in vročina (26.7.2012 22:08:08)

Ko je (takrat) moj 6 tedenski sinček zbolel - imel je povišano temperaturo - sem klicala k P in je rekla, naj se prideva pokazat. Ker so bili izvidi OK sva lahko šla domov, nisem pa smela mu ničesar dajat za zbijanje vročine. V koliko se stanje ne bi popravilo sva imela napodico za pediatrično. Sva pa 3x na dan po 5 minut delala inhalacije.

pasijonka -> RE: dojenček in vročina (27.7.2012 12:56:32)

Vročine se ne zbija za vsako ceno, ker je vročina zgolj simptom nečesa drugega in pomaga uničevati ali vsaj upočasniti škodljive bakterije in viruse. Ni treba takoj poseči po zdravilih, s tem se lahko naredi še več škode.

Toplo priporočam brošurico Moj otrok ima vročino - dobi se jo brezplačno na spletu v PDF formatu. Res poljudno in izčrpno predstavljeno vse okoli vročinskih stanj.

Stran: [1]