**Tinkara78** -> RE: Pomen prometnih znakov, označb... (24.7.2012 17:10:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka A mi zna kdo razložiti kaj pomeni znak...hm...da ga opišem [sm=smiley36.gif] 1. Najdeš ga na avtocesti, je pravokoten (pokončen), rdeč in noter je črn večji in v notranjosti še en manjši plamen ali kaj je že. Ima obliko solze v glavnem. Ni ravno plamen. Postavljen je na pomurski in mariborski avocesti nekje na vsakih 5 km. Po tem znaku je na železni ograji, po nekje 100 m rdeč del ograje. Baje ta znak označuje, da se ta del ograje da sneti z roko, če se kaj zgodi. Ampak zdaj že ene par dni premetavam ideje v katerem primeru, bi to prišlo v poštev. [sm=zmeden.gif] za udeležence v prometni, reševalce, gasilce, policijo... Čemu...in kaj/kako mu koristi. [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] se moram nasmejat. Sem imela namen danes pogledati kaj pomeni ta znak, ker mi je včeraj sopotnik v avtu na avtocesti trdil, da ta znak pomeni, da ne smeš odmetavati npr. cigaret iz avta[sm=zmeden.gif] ... nisem še uspela preverit. Poiskala in piše tukaj: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=23285 Moj sopotnik nima prav [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|