Pomen prometnih znakov, označb... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Paštetka -> Pomen prometnih znakov, označb... (24.7.2012 17:01:44)

A mi zna kdo razložiti kaj pomeni znak...hm...da ga opišem [sm=smiley36.gif]

1. Najdeš ga na avtocesti, je pravokoten (pokončen), rdeč in noter je črn večji in v notranjosti še en manjši Bel plamen ali kaj je že. Ima obliko solze v glavnem. Ni ravno plamen. Postavljen je na pomurski in mariborski avocesti nekje na vsakih 5 km. Po tem znaku je na železni ograji, po nekje 100 m rdeč del ograje. Baje ta znak označuje, da se ta del ograje da sneti z roko, če se kaj zgodi. Ampak zdaj že ene par dni premetavam ideje v katerem primeru, bi to prišlo v poštev. [sm=zmeden.gif] za udeležence v prometni, reševalce, gasilce, policijo... Čemu...in kaj/kako mu koristi.

2. TIR na tovornjaku
3. Velik H v rumenem krogu na tovornjaku

**Tinkara78** -> RE: Pomen prometnih znakov, označb... (24.7.2012 17:10:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

A mi zna kdo razložiti kaj pomeni znak...hm...da ga opišem [sm=smiley36.gif]

1. Najdeš ga na avtocesti, je pravokoten (pokončen), rdeč in noter je črn večji in v notranjosti še en manjši plamen ali kaj je že. Ima obliko solze v glavnem. Ni ravno plamen. Postavljen je na pomurski in mariborski avocesti nekje na vsakih 5 km. Po tem znaku je na železni ograji, po nekje 100 m rdeč del ograje. Baje ta znak označuje, da se ta del ograje da sneti z roko, če se kaj zgodi. Ampak zdaj že ene par dni premetavam ideje v katerem primeru, bi to prišlo v poštev. [sm=zmeden.gif] za udeležence v prometni, reševalce, gasilce, policijo... Čemu...in kaj/kako mu koristi.

[sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif] se moram nasmejat. Sem imela namen danes pogledati kaj pomeni ta znak, ker mi je včeraj sopotnik v avtu na avtocesti trdil, da ta znak pomeni, da ne smeš odmetavati npr. cigaret iz avta[sm=zmeden.gif] ... nisem še uspela preverit.

Poiskala in piše tukaj:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=23285

Moj sopotnik nima prav [sm=smiley1.gif]

Paštetka -> RE: Pomen prometnih znakov, označb... (24.7.2012 17:22:05)

Saj meni so to tudi povedali, samo mi še vedno ni logično. Npr. Da se prometna zgodi v smeri mb - ms, cca 30 km iz MS. Torej rešilec pripelje iz smeri ms- mb, se ustavi na hitrem pasu, kjer promet poteka, odstrani ograjo (ki je precej ozka) in nadaljuje po strani kjer je prometna do ponesrečencev.
Meni se zdi zelo riskantno se ustaviti na prehtevalnem pasu, tam stati in snemati ograjo. Torej stojita potem oba pasa? [sm=zmeden.gif]

Felicita -> RE: Pomen prometnih znakov, označb... (24.7.2012 17:28:21)

TIR je označba za 'international road transport' - pač neka harmonizirana pogodba iz Ženeve al kje že, ki olajšuje prehod tovora preko mej...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.7.2012 17:59:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

TomTaylor -> RE: Pomen prometnih znakov, označb... (24.7.2012 18:21:03)

jz bom morala še enkrat v avtošolo[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

liliana -> RE: Pomen prometnih znakov, označb... (24.7.2012 21:24:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Saj meni so to tudi povedali, samo mi še vedno ni logično. Npr. Da se prometna zgodi v smeri mb - ms, cca 30 km iz MS. Torej rešilec pripelje iz smeri ms- mb, se ustavi na hitrem pasu, kjer promet poteka, odstrani ograjo (ki je precej ozka) in nadaljuje po strani kjer je prometna do ponesrečencev.
Meni se zdi zelo riskantno se ustaviti na prehtevalnem pasu, tam stati in snemati ograjo. Torej stojita potem oba pasa? [sm=zmeden.gif]

Oba stojita običajno, ja....nekako tako zgleda:

http://www.pomurec.com/vsebina/6331/Kruta_realnost:_Ob_nesreci_na_pomurski_avtocesti_se_se_resevalci_zataknejo_v_gneci_...

Paštetka -> RE: Pomen prometnih znakov, označb... (25.7.2012 7:58:45)

No jaz sem mislila oba pasa gor in dol ne in ne oba pasa na eni smeri.
Zato mi ni logično.

liliana -> RE: Pomen prometnih znakov, označb... (25.7.2012 8:27:25)

Ja, ko ne gre drugače pa se predvideva popolna zapora avtoceste (v obe smeri)....samo se mi zdi, da tega še ni bilo......

Je bila pa ena nesreča pred leti, ko so reševalci potrebovali 50 minut, da so prišli do kraja nesreče......samo takrat so bili le še 4 (danes jih je 14 ali 18, ne vem točno) intervencijski prehodi in jih izgleda niso izkoristili, ker so bili predaleč od kraja nesreče verjetno....in v takih primerih, ko pač reševalna in druga intervencijska vozila ne morejo do kraja nesreče takoj, se odpre kak intervencijski prehod in se za tisti čas popoplnoma zapre avtocesta......

kalbo -> RE: Pomen prometnih znakov, označb... (25.7.2012 8:49:41)

To je nadomestilo precej nevarne verige, saj so ljudje obračali pod to verigo. Za tem znakom je del ograje odstranljiv v nekaj sekundah, ta del ograje je obarven rdeče. ograja ni privijačena, ampak pripeta s klipsnami.
Popolna zapora je bila lani ali predlani, ko je prišlo do množičnega verižnega trčenja med Višnjo goro in Grosupljem. Takrat so rešilci dostopali z obeh strani avtoceste, bila je popolna zapora.

Stran: [1]