nalivno pero Stabilo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja

Sporočilo

krtek 1 -> nalivno pero Stabilo (24.7.2012 0:31:24)

Dajte mi povet,je to pero primerno tako za levičarje kot desničarje,ali moram gledati oznako L oz. R,ki je napisana na embalaži?Mi smo ga včeraj slučajno kupili v Sparu in nismo pogledali oznake,doma pa vidim,da piše gor L,torej je ta ki ga imamo samo za levičarje ali je univerzalen?

**Tinkara78** -> RE: nalivno pero Stabilo (24.7.2012 8:49:41)

Če je gor oznaka L je za levičarje. Hčerka je levičar zato ji kupujem take zadeve namensko za levičarje. Če je zato kaj boljše glede pisanja, packanja ne bi vedela povedati[sm=zmeden.gif]

Če je desničar bi jaz zamenjala.

Aninchy -> RE: nalivno pero Stabilo (24.7.2012 9:05:27)

Jst se spomnim, ko sem bila še v os. šoli in so začeli ti "za levičarje" ven prihajat... sem ga tud sama imela, pa sem bila desničar (ker mi je bil všeč). Sploh nisem nikol pomisla, da pa z drugo roko ne bi smela uporabljat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mislim, ne vem kako škodo bi lahko to nardilo, poanata je samo v tem, da se črnilo hitro suši, da z roko ne spackaš že napisanega...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

krtek 1 -> RE: nalivno pero Stabilo (24.7.2012 11:27:58)

Hvala za odgovore.Bomo kar zamenjali,sicer res ne vem v čem je finta tega za desničarje-levičarje,sem vedno mislila,da v obliki držala.

*bubi* -> RE: nalivno pero Stabilo (26.7.2012 8:32:28)

Pri stabilu je razlika v obliki držala. Utori za prstke so razporejeni v krogu in so pri L kontra orientirani.

Blink1 -> RE: nalivno pero Stabilo (26.7.2012 9:39:32)

IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Pri stabilu je razlika v obliki držala. Utori za prstke so razporejeni v krogu in so pri L kontra orientirani.

tako ja... meni je neugodno pisat s tistim za levičarje [sm=zmeden.gif]

bumerang -> RE: nalivno pero Stabilo (27.7.2012 13:35:13)

Mi se sicer lahko prisilimo, da pišemo tudi z neustreznim pisalom, otroku pa tega nikar ne delaj saj je ergonomija posebej prirejena levoročnemu oz. desnoročnemu prijemu.

nyna84 -> RE: nalivno pero Stabilo (27.7.2012 14:10:26)

Naša ga je tudi imela v preteklem šolskem letu, pa mi ni preveč všeč. Bomo letos kupili drugega. Sem opazila, da ji ta ergonomska oblika sploh ne sede in ga zato nikoli ne drži tam, kjer so utori za prste.
Ji bomo letos kupili takega ravnega, sem videla zadnjič v MK nalivko, ki ima na obeh straneh za pisat, tako da ko zmanjka črnila, jo samo obrneš. To je sploh super za našo, ki vedno pozabi, da ima prazno :)

Stran: [1]