liliana -> RE: Še ena o poslovanju d.o.o., če dovolite... (23.7.2012 19:35:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Obstaja podjetje npr. Pi*čkin dim d.o.o. (oprostite izrazu, ampak jezna sem, pa mi je trenutno tole padlo na pamet). To podjetje ima sedež na naslovu, kjer ne posluje (niti nikoli ni), prav tako pa na tem naslovu ni ne najemnik, ne lastnik. Podjetje ima še PE (poslovno enoto) na drugem naslovu, kjer pa dejansko tudi posluje. Firma je davčni zavezanec. Ta Pi*kin dim d.o.o. ima dva družbenika - eden od njiju je npr. g. Je*iveter. Istočasno pa ima Pi*kin dim d.o.o. dva zastopnika/prokurista - ena od njiju je ga. Je*iveter. Pi*kin dim d.o.o. ima uradno cca. 3.000€ letnega dobička, čeprav posluje v stroki, kjer bi tak dobiček pomenil zaprtje firme (saj so stroški cca. 100_x_ višji, na letni ravni). Ampak njihov TRR je lepo odprt in podjetje lepo posluje. Ga. Je*iveter pa ni samo zastopnica firme Pi*kin dim d.o.o., ampak je istočasno tudi ustanoviteljica in lastnica podjetja npr. Dim d.o.o.. To podjetje se ukvarja z isto dejavnostjo, kakor Pi*kin dim d.o.o., ima pa cca. pol milijona € letnega dobička (dobička, ne prometa - da ne bo pomote). Podjetje Dim d.o.o. ima skoraj nešteto (no, ajde - nekaj deset_ pa res) družbenikov in zastopnikov in eden od njih je tudi g. Je*iveter, lastnik podjetja Pi*kin dim d.o.o., zraven pa ste še dve gdč. Je*iveter - najverjetneje hčerki ali pa sestri g. Je*ivetra. Jaz pa DURS ne greva skupaj, ampak a samo meni tule nekaj smrdi po davčni utaji al...? Na podlagi teh podatkov, ki si jih navedla ne moreš govoriti o davčni utaji...... Ti je Vijoličarka že vse lepo razložila... Drugače pa glede davčnih utaj......interes vsakega podjetnika je, da plača davka čim manj in ne čim več......vsaj jaz ne poznam podjetja, ki bi imelo interes plačati katerikoli davek več, kot je nujno potrebno......
|
|
|
|