Pink krema (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mateyka -> Pink krema (16.7.2012 14:50:52)

kako ve naredite kremo za torto da je pink? gledam une barve za hrano pa me je skor kap kok ma sitetičnih E-jev not in ni za otroke..

aja, pa ne bi tičine ali marcipana - to ne jemo.. maslena krema - bi se raj izognila maslu v taki količini.. zanima me bolj s čim bi pobarvala kakšno kremo v smislu smetana, mascarpone, bela čokolada in nato pink barva (s čim?) in če imate kak dober recept v tej smeri. [sm=smiley1.gif]

vnaprej hvala za pomoč [sm=smiley20.gif]




nyna84 -> RE: Pink krema (16.7.2012 14:54:43)

Z borovničevim sokom? Ta ima močno barvo [sm=smiley1.gif]




katipi -> RE: Pink krema (16.7.2012 14:57:31)

Z malinovim sokom?




TomTaylor -> RE: Pink krema (16.7.2012 15:00:04)

z jagodnim sokom? 




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.7.2012 15:16:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: Pink krema (16.7.2012 21:49:29)

a mi ne bodo soki preveč omehčali kremo - koliko soka pa se sploh da not? in ali ima potem krema konkreten okus po tem sadežu? se bežno spomnim, da sem slišala da sok rdeče pese da čuden okus, a je to res?




nyna84 -> RE: Pink krema (17.7.2012 9:02:15)

Ja ne smeš pretiravat ...
Sicer pa lahko dodaš v kremo tudi krem fix, če te skrbi da bo sicer krema premehka. Jaz bi ravno zato dala borovničev sok, ker ima zelo močno barvo in ga ni treba dodati veliko. Pa potem žlico sladkorja več (da ne bo kislo, pa sladkor bo še dodatno zgostil kremo)

Pobrskaj malo po kulinarični sloveniji. Ali pa vprašaj na njihovem forumu. Punce ti bodo tam zagotovo znale svetovati. [sm=smiley1.gif]




mateyka -> RE: Pink krema (17.7.2012 14:45:20)

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84
Ja ne smeš pretiravat ...
Sicer pa lahko dodaš v kremo tudi krem fix, če te skrbi da bo sicer krema premehka.


ja, sej to je moj problem - tukaj ne najdem kremfixa (ali kaj podobnega).. [sm=smiley13.gif]

Pobrskaj malo po kulinarični sloveniji. Ali pa vprašaj na njihovem forumu. Punce ti bodo tam zagotovo znale svetovati. [sm=smiley1.gif]


a une psihotične babe na kulinarika.net naj pobaram za nasvet za zamenjavo določenih sestavin? sem enkrat vprašala s čim naj zamenjam tipični kruh v libanonski solati pa so ble tok nasikane, posmehljive in žaljive, da tam gor NIČ več ne vprašam. zgleda da ti to, da znaš dobro skuhat določene jedi, lahko tudi negativno vpliva na karakter..




uškinamama -> RE: Pink krema (17.7.2012 15:03:56)

Joj Mateyka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




nyna84 -> RE: Pink krema (17.7.2012 15:06:55)



a une psihotične babe na kulinarika.net naj pobaram za nasvet za zamenjavo določenih sestavin? sem enkrat vprašala s čim naj zamenjam tipični kruh v libanonski solati pa so ble tok nasikane, posmehljive in žaljive, da tam gor NIČ več ne vprašam. zgleda da ti to, da znaš dobro skuhat določene jedi, lahko tudi negativno vpliva na karakter..

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Pol pa še dobro, da nismo tako profi kuharice [sm=jezicek.gif][sm=smiley2.gif]


ja, sej to je moj problem - tukaj ne najdem kremfixa (ali kaj podobnega).. [sm=smiley13.gif]

Torej barvo imamo, sedaj jo moramo še fiksirati .... [sm=smiley36.gif] Iščemo alternativo kremfixu
Sam men je čudno da ne najdeš ... a Dr.Oetkerja (al kako že) se pri vas ne najde?




caramel -> RE: Pink krema (17.7.2012 15:57:04)

Sicer ne vem, kako bi pasalo k preostali torti, ampak tahko narediš kremo iz kombinacije sladke smetane in mascarponeja. Pride malo bolj kompaktna, pa tudi zelo dobra je. Če delaš čokoladno torto, lahko narediš pa belo pariško kremo.

Jaz sem sicer že dodajala sadni sok sami sladki smetani in je za premaz super, za kakšno bolj detaljno okraševanje pa se ne obnese najbolj.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.7.2012 16:00:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: Pink krema (17.7.2012 17:01:26)

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84
Torej barvo imamo, sedaj jo moramo še fiksirati .... [sm=smiley36.gif] Iščemo alt_ernativo kremfixu
Sam men je čudno da ne najdeš ... a Dr.Oetkerja (al kako že) se pri vas ne najde?


ma sej znamka je, samo nimajo iste ponudbe. recimo pudinga za skuhat (sej veš, zavreš mleko, mešaš 2 min) ne najdeš, samo uni so, z mrzlim mlekom, ki je bolj a la krema [sm=smiley11.gif]
sicer sem našla v eni štacuni "balkanski" oddelek in tam vsaj puding, smoki in jajčne rezance (laske) - btw, te jušne zahuhe tud ni, v bistvu nobene jušne zakuhne ni, ni ribane kaše, zvezdic, zlatih kroglic, rezancev, fritatov,. sam je res da ne jejo bistre juhe kot mi in da nimajo neke slavne zgodovine peciv in sladic. edino kar majo je v bistvu bolj kot ne v stilu danish paistry in to je to..

neki se mi že plete po glavi za kremo - bom kasneje napisala kako bi jo nardila in mi boste povedale če se vam bo zdela dovolj gosta za pink oblekco. oblečt (v to pink barvo/kremo) moram namreč čokoladno torto od tamale.
vidla je tole torto in zdej bi rada da tako zgleda:
[img]http://shrani.si/f/1n/P4/m6jraWh/pinktorta.jpg[/img]
ker pa ne mara sladkarij, edino mlečno čokolado (občasno je kako drugo kremo v kaki torti, samo ne vse), bi rada une krogce čokoladne in not ČOKOLADNO torto (čokoladen biskvit in čokoladna krema). tičine ali marcipana ne bi niti pod razno povohala. vem, da poje kreme ki so narejene iz recimo iz stepene smetane in dodane bele kuverture (čokolada), za mascarpone nisem ziher - če ga ni velik, maybe..
na koncu bi bil en tak barvni efekt (samo barvni efekt - torta že od daleč zgleda nagravžno presladka):
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_lldmk1875r1qhjeizo1_500.jpg[/img]

ja ja, vem da kompliciram, sam - če se komu da z mano, ste vse invited. [sm=smiley36.gif]

p.s. še vedno iščem alt_ernativo kremfixu.
p.s.2 kaj pa sploh je v kremfixu - škrob?




Tutan -> RE: Pink krema (17.7.2012 19:06:17)

Verjameš ali ne, ravno tako nezgravžno roza sem dobila zadnjič, ko sem delala jogurtovo torto in sem vmešala maline. Za manj intenzivno pač dodaš malo manj malin [sm=smiley36.gif], kot jaz. Delala sem poletno torto in je res malo bolj kisla, ampak nam je to všeč. Bi pa s tisto maso kamot premazala torto - tik predenj povsem zakrkne, potem pa direkt v hladilnik. Je pa zraven dodana želatina[sm=zmeden.gif]
Drugače pa - jaz bi tole torto naredila iz bele čokolade + tile bobončki. Pomojem bi bila prekrasna.

Drugače pa - glede na tvoj post [sm=smiley36.gif] - zadnjič je mojo kolegico na skupni večerji skoraj kap, ker sem lastnega otroka vprašala, ali bi jedel orado ali brancina, ker otroci pač morajo jest to kar jim odrasli dovolijo, ne to kar jim daš na izbiro [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Pomojem bi jo ob temle branju nekam zategnilo [sm=smiley36.gif] p.s.: osebno nimam kaj proti, da si otrok izbere tortico, pa čeprav je potem naše življenje malo bolj komplicirano [sm=smiley1.gif]




caramel -> RE: Pink krema (17.7.2012 21:03:13)

Če je tudi belo čokolado, potem bi jaz vsekakor naredila belo pariško kremo, ki pride dovolj kompaktna, da jo lahko pomoje brez problema še malo razredčiš s kakšno barvo (oz. sokom), pa še zelo okusna je. Okraske pa lahko narediš iz "modelirne čokolade", ki se krasno oblikuje, če je iz bele čokolade, pa tudi lepo barva. Na netu najdeš ogromno receptov, jaz pa sem jo delala po temle. Sladkorni sirup sem naredila po tem receptu.

Kar se pa barve tiče pa jaz verjetno ne bi komplicirala in bi uporabila kar živilsko barvo. Je ne uporabiš veliko, pa če je to enkrat na leto.. Vem, da je slaba tolažba, ampak itak je večina hrane v trgovinah obarvana z barvili.




mateyka -> RE: Pink krema (18.7.2012 12:33:52)


IZVIRNO SPOROČILO: Tutan
zadnjič je mojo kolegico na skupni večerji skoraj kap, ker sem lastnega otroka vprašala, ali bi jedel orado ali brancina, ker otroci pač morajo jest to kar jim odrasli dovolijo, ne to kar jim daš na izbiro [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]


me prav zanima kok časa bi zdržala če bi njo tkole tretiral kamokoli bi šla in ji postregli brez da bi jo vprašal. zajtrk, malica kosilo, malica, večerja - vse brez vprašanja, 24/7. po moje bi se ji zmešal po enem tednu, men se bi [sm=smiley36.gif]




ronja -> RE: Pink krema (18.7.2012 13:44:02)

V smetanovo/skutno kremo lahko vmešaš pretlačen malinov pire (zmiksaš in precediš, da ni pikic). Pa lahko dodaš malo želatine (v prahu ali llističih, to verjetno dobiš tam gori), če te je strah, da bo pretekoče. Lahko dodaš tudi jagodno ali malinovo marmelado (domača ima kar barve;).




ronja -> RE: Pink krema (18.7.2012 13:51:49)

p.s.2 kaj pa sploh je v kremfixu - škrob?

Hehe, če ti ne potegnejo umetna barvila, potem se rajši tudi kremfiksu izogibaj, je glih tako škodljivo kot barvila - je pač gostilo. Ni navaden škrob.

Kar se pa kompliciranja okoli tort tiče: jesta sicer vse, ampak si pa recimo zaželita ena torto v obliki mušnice s škratki, durga pa torto pasjo utico s kužko... Tutan, tvoja kolegica naj rajši ne gleda na moj blog, pamži moji razvajeni:D (ki pa vse jejo, hehe;).




mateyka -> RE: Pink krema (18.7.2012 21:29:43)

ok, sem probala kremo s smetano in cream cheese-om (1:4) in je premehka za moje pojme. trenutno nisem mela mascarponeja pa sem vzela cheese ker se mi zdi podobna konsistenca.
in sva okrasili cupcakes - TATATA! XD
(barvna kombinacija bo ista - pink/čokoladna) meni zgleda krema malo "stopljeno" ali premehko za moj okus:
[img]http://shrani.si/f/2n/10J/42pxh9MS/dsc00441.jpg[/img]
[img]http://shrani.si/f/A/H/4UceubAi/dsc00442.jpg[/img]

smo pa na dobri poti imho;
sem zadnjič delala smetana, mascarpone 1:1 in nam je bilo malce preveč sirovo. če bi dala malce manj, bi nam znalo bit čisto ok.. a se vam zdi da bo trše če bi naredila takole:
1/3 smetane
1/3 mascarponeja
1/3 bele kuverture (čokolada)
(plus sladkor seveda)
torej; a bi bela kuvertura pripomogla k bolj čvrsti kremi?
(caramel, tvoja pariška krema se mi zdi bolj za oblikovanje, ne za brizganje in ful presladka za naš okus. se mi zdi pa fina, če bi hotela oblikovat kake figurce itd.)

in tudi - uspelo mi je dobit barvilo brez karcirogenih E-jev; ima samo barvilo karmin (E120) - barvilo je sicer naravno, pridelajo pa ga iz žuželk. sicer nisem žužkojedec, ampak že stari rimljani so se šminkali s tem in kot ljubitelj zgodovine in arheologije, ter nasprotnik sintetike v hrani kjer ni potrebno, lahko rečem: no, vsaj eno kolikor toliko normalno barvilo.. ga bom kombinirala z malo malininega soka, da bo krema imela rahel okus po malinah.




ronja -> RE: Pink krema (18.7.2012 22:22:29)

Mateyka, pojutrišnjem bo na blogu ena pinki torta, ok? čisto naravna, brez barvil, brez kremfiksa, sami z malinami in mislim da želatino (moram preverit, kaj sem delala;).




mateyka -> RE: Pink krema (18.7.2012 23:23:20)

ronja [sm=smiley20.gif] bom pogledala [sm=smiley1.gif]
kva sem smotana, sem se zmotla - razmerje 4:1 sem delala.. btw, a se da krema z želatino brizgat?




ronja -> RE: Pink krema (18.7.2012 23:26:43)

How yes no? ("A kako da ne?") Itak, da se da[sm=smiley1.gif]. Boljše je sicer, da jo nabrizgaš, dokler se čisto ne strdi, ampak saj itak takoj okrasiš.




caramel -> RE: Pink krema (19.7.2012 8:49:36)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
caramel, tvoja pariška krema se mi zdi bolj za oblikovanje, ne za brizganje in ful presladka za naš okus. se mi zdi pa fina, če bi hotela oblikovat kake figurce itd.


Tisto je drugače recept za modelirno čokolado - če bi želela met tud pink okraske. Pariško kremo pa delam v razmerju 2 (smetana):1(čokolada), pa se super brizga. Sem pa zadnjič probavala eno drugo belo čokolado in je bila krema presladka, tako da kar ostajam na preverjeni (mannerjevi).

Kar se tiče brizganje kreme z želatino moraš bit ful hiter. Jaz sem enkrat to delala po sili razmer, pa so se na okraskih, ki sem jih nabrizgala nazadnje, videli počeni zračni mehurčki. To je sicer bolj problematično pri kakšnih elegantnih tortah, pri otroški bi lahko izpadlo čist kjut.

Cupecakesi so zelo lušni. Sem tudi jaz že delala kremo s cream cheesom, pa mi je prišla pretekoča. Mascarpone se mi zdi malenkost kompaktnejši, poleg tega pa sem ga jaz v stepeno smetano vmešala na roke in se mi zdi, da manj "zvodeni".





ronja -> RE: Pink krema (19.7.2012 10:15:12)

Kar se tiče brizganje kreme z želatino moraš bit ful hiter. Jaz sem enkrat to delala po sili razmer, pa so se na okraskih, ki sem jih nabrizgala nazadnje, videli počeni zračni mehurčki.

Verjetno zato nisem imela problemov - meni se vedno ful mudi:D.

Mateyka, moja pinki krema je bila z jagodami, sem se spomnila - ima pikice not, ker nisem precedila pireja - če jo to moti, pač precediš prej.




ronja -> RE: Pink krema (20.7.2012 15:01:35)

Maš:
http://vecna-optimistka.blogspot.com/2012/07/roza-torta-z-vilami-iz-turskega-sladkega.html

Če te bo zanimal točen recept, povej. Bi se pa dala ta krema brizgat.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>