MTFP -> Se eno vprasanje o vrtcih. (13.7.2012 13:11:07)
|
Do marca sem bila na porodniski od takrat naprej pa brezposelna. Takoj ko mi je porodniska potekla sem sa na csd to ( da sem brezposlena) No in par dni kasneje sem dobila prvo odlocbo, da placava od 1.1. 20% cene vrtca (prej sem imela 10%). No ko sem javila spremembo, da sem brezposelna sem pricakovala, da dobim novo odlocbo od marca dalje. Do danes nic. Ker so nam sedaj v vrtcu zaceli racunati po novem, sem sla danes na csd vprasati, kdaj dobim novo odlocbo, pa sploh nisem njikjer zavedena, saj takrat nisem napisala nobene izjave baje. No jaz sem prisla tja, na csd pa je le na prvo vlogo napisala brezposelna, upostevali pa mi tega niso. Sedaj lahko za v naprej "uveljavljam" brezposelnost, pravijo, da za nazaj pa ne morejo nic. Mislim, jaz sem jim javila pravi cas, to da mi ni dala nobene izjave podpisati ne vem ce je moja krivda, saj nisem niti vedela da je kaj potrebno oz. sem pricakovala da mi bodo tako tam povedali. In seveda jaz lahko placujem za nazaj, oni pa me meni ne bodo, pa ceprav sem vse javila. Ne vem no. Nimamo nobenega premozenja, razen avta, place ima moj 650 eur neto + 205 eur otroskih dodatkov. Je pa prva odlocba ze pravnomocna, ampak takrat se nisem pritozila, saj sem pricakovala da bomo 20% dobivali do marca, potem naprej pa nova, in ker toliko traja, nisem vsak teden klicarila.... Je pa otrok v vrtcu, kljub temu da sem brezposelna, ker sem vmes se dokoncevala studij in pisala diplomsko. Ne vem no, ce se katera kaj bolj spozna, mi je sploh kaj narediti?
|
|
|
|