|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   velike družine
6.9.2005 10:32:59   
Andre
Nisem sicer aktivna na RR, vendar pa velikokrat preberem kakšne teme. Nisem pa nikjer zasledila debate na temo velike družine. Pri nas imamo 3 otroke - 3 princeske    (12,8 in 1 leto). Jaz bi imela še enega otročka, moj dragi pa ni ravno za to. Velik vpliv na to imajo reakcije nekaterih, ki postrani gledajo na to, da imamo 3 otroke, pa še 3 punce za povrh. Sicer bi jim najraje vrat zavila in jih potunkala v njihovi omejenosti in primitivnosti , pa vendar.... Ali so med vami take pogumne mamice z več kot 3 otroki? Kakšne so vaše izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   velike družine
6.9.2005 10:35:39   
MarijaPo
To, da vas folk postrani gleda je pa skrajno grdo. Sploh ne razumem kaj imajo za gledat postrani? Pa saj je menda vendar ful lepo, da imate tri otroke.

Nikar se ne daj!

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   velike družine
6.9.2005 10:40:30   
Stefka
Mi smo stirje. Pa smo se imeli super.

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   velike družine
6.9.2005 10:41:07   
CUKRČEK
Ja, vsak misli, da si na vsak način želite sina imet, a ne?!?
ČE si želita še otrok, jih pač imejta. Jaz ful odobravam velike družine in upam, da bom tudi jaz imela 3-5 otrok.

NA okolico se pa nikar en oziraj...č bi njih poslušala ne bi daleč prišla.

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   velike družine
6.9.2005 10:44:46   
*maja
Ja mi imamo 3 otroke in nas tudi včasih kar malo čudno gledajo češ lej jih tako mladi pa kar trije otroci.

Jaz vem, da če bi imela pogoje bi sigurno še imela kakšnega otroka, čeprav me trenutno prav nič ne drži, ker je naša najmlajša tako ZELOOOO zahtevna, da je joj.

Če si želiš še kakšnega , ne vem zakaj ga nebi imela...

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   velike družine
6.9.2005 10:50:04   
Anonimen
O ja kosem bila tretjič v pričakovanju sem bila vse samo človek ne
Od sorodnikov do prijateljev pa znaci in neznaci so obsojali.
Ja pa v takih časih,vse drago pa preživet tri.
Pa še neumne:nikoli več ne boš dobila svoje postve nazaj,sedaj po tretjem,glej kašna si široka kot omara
Pa dec te bo pustu,ker ne boš mela več časa zanj
Evo vsi smo preživeli v dobrem in slabem v skromnosti.
Veliki so dva pri kruhu,skupaj smo radi se imamo,kaj nam rabi drugega.
Pa še z vnukom me je razveselila..
Kaj me brigajo gobci,saj jih niso oni preživljali.

(odgovor članu Andre)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   velike družine
6.9.2005 10:53:47   
Andre
Hvala za spodbudne besede. Maja, tudi midva sva relativno mlad par (32,3 za tri otroke, še sploh ko se naša najstarejša (12 let) postavi zraven. Marsikdo naju je že zamenjal za sestri, zato je bilo čudenje še toliko večje, ko so ugovili pravo razmerje. Naša najmlajša je pravi cukrček, saj tako pridnega in dobrovoljnega otroka še nisem videla. RAvno zato me tudi mika še en otrok, ker tako HITROOOOOO zrastejo, potem pa ostaneš sam. Pa še bolj luštno je, če nas je več.

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   velike družine
6.9.2005 10:55:09   
dejčka2
Ja,vem kako se počutiš, tudi jaz imam doma 3 princeske stare 5 in 3 leta, pa najmanjša ima 3 mesece, res ljudje čudno gledajo sploh če gremo v trgovino. Včasih me malo boli, včasih pa koga zelo začudeno nazaj pogledam, da se kar vstran obrne!
Mi ne razmišljamo o še enem otročku, pa je čisto vseeno, če bi bil fantek ali punčka, če pa bi se zgodilo, pa bi tudi obdržala.
če imaš željo, pa kar, saj bo tebi lepo, nepa tistim ki čudno gledajo in nevejo kakšno veselje imaš!

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   velike družine
6.9.2005 10:59:22   
dejčka2
Andre!
Jaz sem stara 25 let pa imam 3 . Si pa mislima tako; kaj sem že doživela, nekateri pa bodo to doživeli 15 ali 20 let pozneje!

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   velike družine
6.9.2005 11:02:22   
Andre
Dejčka, tudi jaz včasih koga zelo grdo pogledam, da se obrne vstran. Moj mož pa itak pravi, da EN ati naredi ENO vrsto otrok po istem modelu, tako da tisti, ki imajo fantka in punčko, je že malo sumljivo... Pa oprostite tisti, ki imate par, ampak HEC MORA BIT!!!!

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   velike družine
6.9.2005 11:04:32   
dejčka2

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   velike družine
6.9.2005 11:27:39   
natalija2
Tudi mi imamo 3 punčke.
Imamo se radi in ne moremo
eden brez drugega.Pa kaj
me brigajo drugi,ki nimajo
početi drugega,kot opravljati.

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   velike družine
6.9.2005 11:28:00   
lory05
Jaz pa bom tako povedala mamicam z več otroki- čestitam.

Moram povedat, da tudi jaz vedno pogledam kakšno družinico ali mamico z več otroki, če jih srečam.Pa ne zato, ker bi jih gledala čudno, pogledam jih, ker se mi zdi zelooooooooooo lepo. Tudi sam sem si vedno želela vsaj 3-4 otroke, pa moj ni zato. Vsakokrat, ko vidim takšno družinico, pomislim, poglej ,kako lepo.
Sedaj po skoraj 13.letih delamo na drugem , ker smo ugotovili,da nam je že sedaj preveč dolgčas, ker sin noče več nikamor z nama, gre po svoje, midva pa sva že sama.

Vsi, kjer sta oba zato, da imate več otrok, imejte jih, ker otroci so vedno blagoslov.

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   velike družine
6.9.2005 12:03:09   
Mateja*
Andre, sem čist trako kot ti. Stara sem 32 let in imam 3 otroke. Ta velika Anja ima 12,5 let, ta srednja Urška 10 in najmlajši Jakob ima 15 mesecev. Ko se moja tavelika zraven mene postavi, me vsak prav čudno pogleda, al je moja sestra al hči. Ker je tud zelo velika, že precej razvita, kar odlasla zgleda.
Pa se nič ne sekiram. Otrok verjetno ne bom več imela, ker nam razmere ne dopuščajo. Ti pa če se jih še želiš in imaš možnosti, go for .... Naj te drugi ne obremenjujeo.

LP

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   velike družine
6.9.2005 12:06:04   
*maja
Evo punce jaz sem stara 24 moj pa 29 pa imava tri otročke in nama ni prav nič hudega, nasprotno imamo se ZELOOOO luštno .

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   velike družine
6.9.2005 12:25:58   
SašaR
Jaz vam rečem tako: meni je ful lepo če je družina velika, tudi sama bi si želela imeti tri otročke, vendar le pod pogojem da bodo oblečeni, siti in da jih bom lahko izšolala. Če imate tiste, ki si želite še otrok, dobre razmere, potem zakaj pa ne. Bolj je problem pri tistih, ki še za sebe nimajo pa imajo ogromno otrok, potem pa izgleda kot da so otroci krivi da so prišli na svet. Poznam nekaj ljudi, ki imajo tri otroke, potem pa jamrajo da so bogi ker imajo veliko družino,... Takih jaz osebno ne maram. Če pa mislite da bo šlo, pa kar v akcijo, saj je glavna ljubezen in da ne iztopajo pri sovrstnikih, češ ker jih je doma,...

Se opravičujem ker sem zatežila, vendar tako je, in vsak ki vas gleda grdo verjetno misli, da se vam je ponesrečilo imeti toliko otrok, in da so ti otroci reveži, čeprav jim v resnici nič ne manjka (vsaj preprosti so in radi znajo imeti tako stvari kot ljudi).

LP

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   velike družine
6.9.2005 12:41:14   
Andre
Zagotovo se nam ni ponesrečilo imeti 3 otroke - nasprotno vse tri so bile zelo zaželene in težko pričakovane. Pa tudi finančno toliko zmoremo, da jih oblečemo, obujemo pa kupimo tudi vse tiste nepotrebne stvari, ki si jih srčno želijo in brez njih ne morejo. Je pa res tako, da so prvo otroci, potem pa če ostane za mamico in atija, ali pa tudi ne. Pa saj danes je tako, da se vsi samo nekam ženemo, da bi čim več zaslužili, v resnici so pa materialne dobrine minljive in tisto, kar res ostane in nekaj pomeni, je medsebojno razumevanje in pa iskrice in veselje v otroških očeh. Na, pa sem čist zabluzila, ampak tako je - otroci so naša sreča in bogastvo. Ko se naša najmlajša zjutraj zbudi z nasmeškom in se še vsa topla stisne v objem in da lupčka, kaj češ lepšega kot to.

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   velike družine
6.9.2005 13:30:25   
CatJa
Tocno tako, kot si rekla, Andre! Kaj ces lepsega kot to.
Zadnjic sem na enem parkirplacu vidla eno italijansko druzino v kombiju, vse je kar vrvelo okol avta... in sem nastela pet , mogoce se je kaksen se skrival kje. V glavnem, sem si mislila, kako lusno jim mora bit, pa nikol dolgcas.
Nic, bomo tudi pri nas se morali kaj narocit (ceprav mi ni dolgcas).

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   velike družine
6.9.2005 17:00:37   
anckabancka
Tud men so nore družine z veliko otroki. In jaz sem odraščala s tremi brati in eno sestro. Prav vsak od njih je nepogrešljiv.
Z možem si tudi želiva večjo družino, ne veva pa koliko otrok... Bomo sproti ugotavljali.

Poznam pa družine, ki imajo osem in nekje pričakujejo celo desetega otroka, a so vse družine dobro preskrbljene in nikomur nič ne manjka. Mami sta doma, očetje pa zaslužijo, da se vozijo z Audiji, tanovimi Megani... Nič jih ne obsojam, ampak jim čestitam! Ko sem to govorila sodelavkam v službi so čist ven padle, da boga mama, pa njena postava, pa zdravje, pa od države toooooolk potegnejo, mi pa plačujemo...

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   velike družine
6.9.2005 17:52:10   
Annny
Meni so velike druzine prav simpaticne, ampak sama je ne bi imela..tezko bi uresnicila vse tisto, kar imam v planu, ce bi imela 10 otrok, pa ce se slisi se tako egoisticno.
Tak odnos ljudi na splosno (nesprejemanje, obsojanje..) pa se mi zdi zelo grd in vreden vsega obsojanja!
Lp

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   velike družine
6.9.2005 18:12:28   
TARA in MAJ
tudi mi imamo tri otročke dve punčki in malega Maja no in mogoče bo še.... četrti

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   velike družine
6.9.2005 20:56:07   
urbancek
Nič se ne sekiraj za to, kar pravijo ljudje. Če bi se mi nanje ozirali, bi ostali pri dveh. Tako pa imamo že tri in sicer dve dekleti (14,12) in fantka (leto in pol). Kmalu pa pričakujemo četrtega. Ko so ljudje izvedeli za tretjega, so se zgražali (večina). Na koncu so pogruntali, da jih imamo zaradi denarja (ne vem kakšnega, saj do socialne podpore, zaradi dveh avtomobilov nismo upravičeni). No in sedaj čakamo še enega. Dolgo sploh nobenemu nisem upala povedati, razen domačim seveda. Pripombe o tem, če se nam je zalomilo, pa še danes letijo, pa so bili vsi štirje načrtovani.
Tako, da kar pogumno in pusti pri strani bolane pripombe. Vem, da je to težko, tudi sama sem potrebovala kar nekaj časa, da sem to spoznala in sem se prenehala sekirati in pojasnjevati ljudem (trapa). Saj so otroci naši in tudi sami bomo zanje poskrbeli in nobeden drug.

Lep pozdrav

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   velike družine
6.9.2005 22:24:22   
vika1
Oj,punce,MORAM vam povedat,tako mi je hudo,da obstajajo taki ljudje kot "meli232",da vam bo jasno zakaj se gre,PROSIM,preberite tole(oprostite,nevem naredit link):
NOSEČNOST.

čvekanje v pričakovanju

Tretjič mamica????

To je ona napisala meni,ko je izvedela da sem 4 noseča.

PROSIM PUNCE,PREBERITE!!!!!!!NE BO VAM ŽAL!!!!!!

L.P.VIKA

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   velike družine
6.9.2005 22:34:34   
Tinna
Joj meni je že žal, da sem prebrala. Ne morem si mislit, da obstaja kdo, ki tako razmišlja.

Tebi vika1 pa čestitke za ali .

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   velike družine
6.9.2005 22:52:04   
vika1
Tinna,HVALA!!! Jaz sem pa mislila,da bom namesto čestitk dobivala samo "nizke udarce".

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?