PIKA -> RE: aparat za peko kruha (29.9.2005 17:13:03)
|
Jaz uporabljam navadno belo moko tipa 500 ali 1050, polnozrnato ali rženo. Puskušaj ta recept: 150 ml mleka, 150 ml mlačne vode, 1 mala merica sladkorja, 2 mali merici soli, 1 žlica olja, 1 žlica kisa (ali pa tudi ne), 500 gr moke, 1 vrečka (7 ali 10 gr) kvasa. Ko začne mešati, malo pokukaš, če je premehek dodaš moko, če je preveč suh pa malo mleka. Če imaš polnozrnato, raje dodaj to. Pečenje naj bo nastavljeno na program NORMAL, če imaš možnost nastavitve časa I (3,20 ure) ali II (3,30 ure), daj na II, barva skorje TEMNA. Bolje je, da kruh vzameš ven, rtakoj ko aparat zapiska in ne čakaš, da dogreva, po končanem programu. Teflonsko posodo obrneš narobe, pustiš malo, da se odlepi, nato ga streseš na glavo na lesen podstavek. Če želiš, da skorja hrustlja, ga pusti, da se ohladi odkrit, če hočeš, da je mehka, ga pokrij s čisto krpo. Če koga zanima, znam tudi dober recept za kuhanje figove ali nektarinine marmelade ( za stroje, ki imajo ta program).
|
|
|
|