artista7 -> RE: žolč? (12.7.2012 0:41:55)
|
no takole, žolč je tekočina, žolčnik pa organ. Če mama misli, da je vzrok tvojih želodčnih težav oz težav s prebavo ravno to, lahko greš k zravniku in mu o tem potožiš. to ni zaradi tridestih let, kakšni imajo težave še prej.. morda imaš žolčne kamne ali pesek, te ti praviloma odstranijo, če so veliki in vsakomur še ne vzamejo takoj žolčnika, ne se bat. Sledi nekaj mesečna dieta, ki zgleda nekako tako: nobene hrane, ki napihuje (aka čebula, stročnice, pomaranče, jajca), nemastno, 1 dan star kruh, sadje in zelenjava morata biti prekuhana ali vsaj poparjena, gobe niso ok... na kratko nobene težke hrane (za želodec je pa dosti podobna zgodba). Glede na to da so tvoje težave nekoliko podobne mojim, bi raje res pri zdravniku preverila, kaj je vzrok tvojih težav- želodec tudi mene rad boli, če sem dolgo izpostavljena stresu, imam tudi močan refluks (spahuje se mi). pri vseh zadevicah okrog želodca je tako, da pohano hrano odsvetujejo, ker je znana po tem, da dela težave. Meni npr nagaja tenstan krompir (recimo nedeljsko kosilo, pol pa direkt v avto - mi je za bruhat). Kaj pomaga: bejbi čaj (kumina, komarček...), melisin čaj (pomirja). Kamilice pa raje ne, ker rade vlečejo na slabost v tem primeru. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
|
|
|
|