Prvi pregled (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Coolgirl -> Prvi pregled (11.7.2012 16:34:26)

Lepo pozdravljeni

Torej na vas se obračam z vprašanjem o prvem pregledu pri ginekologu. Ponavadi je prvi pregled nekje okoli 7 ali 8 tedna. Jaz pa zaradi svojega dopusta (da sem [sm=nosecka.gif] sem ugotovila en dan preden smo šli na lepše [sm=bravo.gif]) in kasneje zaradi ginekologovega dopusta imam prvi predled šele v začetku 11 tedna.

Sedaj pa me zanima ali naj mogoče grem prej na pregled oz UZ kateremu drugemu ginekologu ali naj počakam do takrat.

Trenutno sem sredi 7 tedna in se počutim super.

Hvala za vsak nasvet

josephine27 -> RE: Prvi pregled (11.7.2012 16:39:12)

Jaz bi na tvojem mestu počakala, če ni kakšnih posebnosti. Sama sem prvič na pregledu v 8 tednu, za drugega otroka pa šele konec 10 tedna.

Anonimen -> RE: Prvi pregled (11.7.2012 16:46:15)

Jaz bi počakala ... včasih se pri 7ih tednih niti srčka še ne vidi in potem bi bila lahko brez potrebe za bv panična ... če je vse ok, je itak ok, če pa kaj ni ok, pa ne morejo pomagat ne zdaj ne pol.

Najaa -> RE: Prvi pregled (11.7.2012 16:50:20)

Jaz bi počakala, čeprav se ponavadi čas do prvega pregleda zelooooo vlečeeeee. Ampak če je vmes dopust, bi verjetno počakala. Boš pa pol mela v kratkem času 2 pregleda, če boš šla na NS.

Coolgirl -> RE: Prvi pregled (11.7.2012 17:07:44)

Punce hvala, ste me malo pomirile.
Najvrjetneje se vidi, da bo to moj prvi [sm=duda.gif] in sem še čist "zelena"

tulpek -> RE: Prvi pregled (11.7.2012 19:56:21)

moj prvi pregled v drugo je bil pri 10t 6d... sem zbolela prej. tak da ni panike, samo še boljše še vidi in potem imaš še takoj nuhalno.

Inigo -> RE: Prvi pregled (12.7.2012 11:22:14)

tut js sm mela prvi pregled šele v 11. tednu. Nič narobe s tem... js nebi komplicirala ampak lepo počakaj. če bi se ti pa kaj kompliciralo (kako vnetje, krvav izcedek, pretirani krči...) pa pojdi na urgenco in dobiš napotnico za ginekologijo v bolnici.

Anonimen -> RE: Prvi pregled (13.7.2012 13:35:07)

.zdravo imam eno vprašanje in bi prosila odgovor...naredila sem test nosečnosti in pokazal se je plusek..poklicala sem svoji ginekoliginjoz v ambulanto.....in povedala da bi se rada naročila na prvi pregled in rekla da pač tu ginekologinja dela 8.8.2012 in da lahko pridem takrat .nič pa me ni vprašala kdaj sem imela zadnjo menstruacijo...zanimama me v keterem tednu se opravljajo prvi pregledi in to jaz bi bila takrat po mojem preracunavanju nekje v slabem 10 tednu ???ali je to malo pozno ker nekatere so ga imele že prej . zadnja menstruacija .9.6.2012
že v naprej se zahvaljujem za odgovor lep pozdrav[sm=jezicek.gif]

Anonimen -> RE: Prvi pregled (13.7.2012 13:37:00)

To je še čisto ok ... brez skrbi in čestitke za plusek! [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Prvi pregled (13.7.2012 13:43:59)

hvala za odg ker me kar malo skrbelo ker nekatere ga ze imajo okoli 7 ali 8 tedna ...10 teden pa se mi je zdel kar pozno [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Prvi pregled (13.7.2012 13:49:49)

Mah za moje pojme je bolje, da je malo kasneje kot prekmalu ... ti bodo punce tule gor povedale, da se kakšni pri 7ih tednih srček še ni videl in potem živčnost do naslednjega pregleda za brezveze ... pa tudi prvi pregled je v bistvu namenjen potrditvi nosečnosti in ne kakemu posebnemu ugotavljanju če je razvoj pravilen, ker je itak vse še tako malo. Skratka uživaj v nosečnosti in ne se sekirat [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Prvi pregled (13.7.2012 14:00:48)

[sm=bravo.gif] komaj čakam prvi pregledek ...pa se mi zdi tak dougo do njega še ...upam da bo vse vredu [sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

Anonimen -> RE: Prvi pregled (14.7.2012 15:00:56)

Nikoli več se zaradi slabih izkušenj v prejšnji nosečnosti ne bi odločila za prvi pregled pri moji ginekologinji pred dopolnjenim 8.-9. tednom.
Če greš prej, si lahko neopravičeno v strahu, ko še ne vidi srčka, pa še slika od UZ je kasnje lepša, vidiš več.

Če je kaj narobe, pa so ti vrata na urgenci vedno odprta.[sm=smiley1.gif]

V tej nosečnosti me je sestra od ginekologinje naročila na pregled v 8t 1d, pa sem a svojo željo izprosila, da mi ga je prestavila na 9t 0d. In ni mi žal.:)

xocoatl -> RE: Prvi pregled (15.7.2012 16:23:35)

Kako pa zgleda ta prvi pregled? Je partner (lahko) zraven ali ne?

xocoatl -> RE: Prvi pregled (17.7.2012 17:03:12)

Poleg tega kako zgleda, pa me zanima še če je ok da je prvi pregled 7 teden 6 dni ? Se že vidi srček ?

astrid1 -> RE: Prvi pregled (17.7.2012 17:49:14)

Najboljše da povprašaš sestro, če je to pri njih v navadi. Sama sem imela pratnerja s sabo na nuhalni svetlini (12 tednov) in morfologiji (22 tednov). Takrat je UZ čez trebuh. Prej pa ne, ker pri nas ni to običajno. Lahko pa te še vedno počaka v čakalnici.

Prvi pregled je pri meni zgledal nekako takole:
- sestra stehta in zmeri pritisk
- zdravnica malo izpraša glede zadnje menstruacije in določi trajanje nosečnosti
- vaginalni pregled (klasika)
- vaginalni UZ, kjer pogleda, kakšen je plodek
- print UZ slikice
- pogovor o nosečnosti, kaj lahko pričakujem, na kaj moram biti pozorna
- izpolnjevanje materinske knjižice pri meni šele na tretjem pregledu v 9. tednu, ker sem zelo krvavela in bila ziher, če bo nosečnost trajala

In ja, v 8. tednu se srček že vidi.

Anonimen -> RE: Prvi pregled (17.7.2012 17:54:07)

IZVIRNO SPOROČILO: xocoatl

Poleg tega kako zgleda, pa me zanima še če je ok da je prvi pregled 7 teden 6 dni ? Se že vidi srček ?

Jaz bi šla raje kak teden kasneje na prvi pregled ... pač slaba izkušnja iz preteklosti.

xocoatl -> RE: Prvi pregled (17.7.2012 17:58:06)

Hvala za izčrpno informacijo. Meni ustreza, ker moj fant želi, da narediva še dvojni hormonski test, kjer je najbolje, da vzamejo kri konec 8. tedna, začetek 9. - bi rada z ginekologom govorila še prej (pa še mislim, da je potem 2, 3 tedne na dopustu).

Otika, upam, da jaz ne bom imela slabih izkušenj... kakšna pa je bila če lahko vprašam....

Anonimen -> RE: Prvi pregled (17.7.2012 18:57:43)

Otika, upam, da jaz ne bom imela slabih izkušenj... kakšna pa je bila če lahko vprašam....

Hja ... pregled sem imela v sedmem tednu, a se srček še ni videl in tako je sledil paničen teden do naslednjega pregleda, ko sem se samo jokala in sekirala. No tudi v 8 tednu še ni bilo nič, ko pa sem dopolnila polnih 8 tednov, sem pa doživela SS ... če bi imela že v osnovi pregled pri 9ih tednih, ko je nedvoumno, da se mora srček že videti, bi mi bilo prihranjenih teh 14 dni sekerancije ... pač SS bi bil v vsakem primeru, ampak tisti dnevi pred njim so bili naravnost grozni.

MioBambino -> RE: Prvi pregled (17.7.2012 19:21:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Hja ... pregled sem imela v sedmem tednu, a se srček še ni videl in tako je sledil paničen teden do naslednjega pregleda, ko sem se samo jokala in sekirala. No tudi v 8 tednu še ni bilo nič, ko pa sem dopolnila polnih 8 tednov, sem pa doživela SS ... če bi imela že v osnovi pregled pri 9ih tednih, ko je nedvoumno, da se mora srček že videti, bi mi bilo prihranjenih teh 14 dni sekerancije ... pač SS bi bil v vsakem primeru, ampak tisti dnevi pred njim so bili naravnost grozni.

Pod to se podpišem- jaz sem imela 10 grozljivih dni, nato pa SS.

Zato sem pa imela pregled zdaj pri 9 0/7 in ni mi žal.[sm=smiley1.gif]

astrid1 -> RE: Prvi pregled (17.7.2012 21:38:55)

xocoatl, pri meni je bil srček viden že v 7. tednu, ko sem pod nujno morala v bolnišnico.

Tvoj datum je čisto ustrezen, se bo že kaj videlo takrat. Pa če moraš potem dati še kri, je pa sploh v redu.

xocoatl -> RE: Prvi pregled (18.7.2012 7:20:48)

Upam, da bo vse ok. Komaj čakam datum in prvi pregled :)

Kri pa ''moram'' dati ja... fant želi in bom upoštevala njegovo željo, sploh glede na to, da preiskave ne škodijo. In je datum res idealen, če je slučajno moj izračun dolžine nosečnosti napačen, da dam kri ob optimalnem času.

astrid1 -> RE: Prvi pregled (18.7.2012 9:23:07)

Držim pesti, da bo vse OK![sm=pikapoka2.gif]

Skušaj malo odmisliti razne grozljivke, če le gre.

Sama na žalost nisem takšna, pa kar naprej nekaj meljem v glavi.[sm=smiley13.gif]

xocoatl -> RE: Prvi pregled (18.7.2012 18:59:54)

Jaz poskušam tudi odmisliti, pa nimam še negativne izkušnje. In upam, da je ne bo. Da je moja oz. najina [sm=duda.gif] bebica zdrava in jo vidim marca :)

Se sproščam pa se raje koncentriram na zdravo prehrano, sprehode, urejanje finančnega stanja... in seveda komaj čakam prvi pregled! :)

tralalala -> RE: Prvi pregled (24.7.2012 13:21:15)

tudi jaz komaj čakam na prvi pregledek in tudi jaz sem si po mojem preračunavanju naračunala rok nekje v marcu hehhe [sm=bravo.gif]
tako da držim pešičke za naju xocoatl da bo vse uredu [sm=smiley1.gif]
xocoatl kdaj imaš pregledek [sm=jezicek.gif]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>