sirenetta
|
He he, Arwen in potem se jaz sekiram, da imamo mi probleme z uspavanjem...ajej, ko to berem sem se hitro potolažila Ma mi smo tudi neki eksperimentirali in skoraj doktorirali s tem uspavanjem zvečer. Če sem jo dala "bolj zgodaj" spat, to bi bil ob 20h, je ona lepo odspala svojo klasično eno urico (čez dan spi večkrat, vsakokrat za eno uro in potem eno do dve uri je zbujena). Torej od 20h - 21h in potem valjda se zbudi, ker še ne šteka, da je noč in mi bedi do 22.30 - 23.00. Pri nas je tako, da mala ponavadi spi popoldan od 17h - 18h, tako da ob 20h je full zaspana, samo kaj ki mi ne zaspi za nočno spanje. Tako da zdaj sem jo par dni držala budno od 18h do 21h in jo takrat dala spat. Samo tu je še en problem in sicer moj 4 letni sinko, ki gre glih takrat spat, ma ni šans, da zaspi pred 22h in potem tam neki zeha in se preteguje in nevem kaj in ona ob 21 glih lepo zaspi, ma kaj ki mi jo on ob 21.45h - 22h zdrami, tako da sem jo morala spet jovo na novo uspavat Vgl, potem sem se razpi na mojega, da kaj dajemo otroke tako pozno spat. Ker on rihta malega za spanje, jaz pa njo. In ona je že v posteljici in zaspi in prideta moj s ta malim v sobo in mi jo zdramijo...grrrrrrr Ben, danes sem izprobala drugo varjanto, sem že popoldne ji zamaknila uro spanja in je nisem dala spat od 17h - 18h kot je bila navajena. Ampak sem jo držala budno do 18h tako da je spala od 18h do 19h. Takrat se je zbudila vsa skisana. Za imet mir, da mi ne sitnari sem jo popokala na sprehod do 21h in je bila orng zaspana, tako da sem jo dala spat ob 21h in je zaspala takoj. Po moje ji je manjkalo, ker ni spala kot je bila vajena od 17h-18h in jo je to zrukalo, da je potem bila vsa fertik in je komaj čakala, da jo dam spat. Sicer se je zdramila še enkrat okoli 21.30 (valjda ko je moj tuširal ta malega in sta delala galamo), tako da sem jo na hitrco podojila in jo spet uspavala. ......In vidi vraga spi še vedno od takrat Kljub temu, da je šel ta mali v posteljo za njo, se tokrat ni zdramila. Ma jaz bi po eni strani rada oba moja otroka spravila spat lepo ob 20.30 da zaspita do 21h...Samo kaj ki je svetlo zunaj in se komaj takrat da dihat zunaj, ki čez dan je totalno vroče, tako da nam paše kam it med 19h in 21h, samo to pomeni, da otroci ni šans da zaspijo pred 22h. Ma meni se tudi dere zvečer, ko jo dam spat, ma ne cedim, ji pač turim tisto dudo in rukam košaro, jo drmam in potem se nekako v par minutah umiri in samo še malo njuri in na koncu zaspi Sem pa tudi jaz opazila zadnje tedne spremembo: prej si jo dal v posteljico, ji dal dudo in ninico (tetra plenico) in malo pocimbal voziček in je v hipu se umirila in se sama uspavala.....zdaj pa čim dojame, da jo hočeš uspavat, pa trmica mala takoj v protest in se začne upirat ko velika A ja, ima pa ene fleše - danes ponoči se jaz zbudim za it lulat in vidim njo budno v posteljici....in grem mimo nje in ona se obrne proti meni totalno zbujena, ma sem zignorirala in šla na wc in pridem nazaj in je bila še vedno budna ma se je uspavala samo sebe (neki cuzala ninico tetra plenico) in mirno zaspala naprej. Ma kaj zaboga je delala un čas pa mi še zdaj ni jasno. Da pa te potolažim glede spanja ponoči, pri nas je tudi cel cirkus ponoči: Pri nas za dodatno popestritev poskrbi še moj štiriletnik, npr. danes ponoči se je uštulil k meni v posteljo in ko sem si hotela vzet nazaj rjuho za se pokrit, ki mi je celo spiz..., zatipam jaz, da je vsa morka...valjda se je polulal...in dagela uejki uejki...moj tuširat njega, jaz zamenjat posteljnino. Ona se je dojila ne vem niti sama ob kateri uri, ker sem koma od vsega tega ustajanja, tako da ne štekam več nič, on se je polulal ob 4.00, mene je tiščalo lulat ob 5.00 ko je bila ona kr neki budna.... Evo mi je prebrala misli....joka....grem ji dat za čučat....
|