ronja -> RE: alergija na jajce..in sladoled?? (13.7.2012 11:48:49)
|
V prašku so lahko vsaj sledi jajca v prahu not, jajčni lecitin je res eno pogostejših gostil, tako da se ga na veliko uporablja tudi v sladoledih. Če bi bil moj otrok alergičen, mu ne bi dajala tega- če bi pa že kdaj poizkusil, bi bila pa zelo pozorna na znake. Kupila bi mu rajši kak brrrr sladoled ali kak drug tak sadni sorbet, kjer 100% ni nič jajca not. Kaj pa če narediš doma sladoled? Če vtipkaš v strica googla ice cream philadelphia style, ti bo vrgel ven sladolede brez jajc. Precej takih je tudi v knjigi Bruce Weinsteina. Korneti imajo lahko tudi testo od korneta not jajca, tudi če jih sam sladoled nima. Sem šla zdaj preverit na kornete, ki jih imam kupljene (da dam not domač sladoled) in tile od Mannerja nimajo not jajc, majo sojin lecitin - kupi te, pa daj not kepico domačega sladoleda, bo še boljše, pa ne bo alergij:). Pri otrocih se res splača pazit, ker če res paziš, potem praviloma alergije izginejo. Saj verjamem, da ni fajn bit brez sladoleda (meni se utrga), ampak saj lahko narediš sorbete, granite ali tele z mlekom in smetano, a brez jajc, pa bo dobro in boš ziher, da ni not nič prepovedanega:).
|
|
|
|