boleči šivi (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

wisteria -> boleči šivi (9.7.2012 21:56:00)

sem en teden po porodu, bila sem prerezana in se mi zdi, da me šivi vsak dan bolj bolijo. zanimajo me izkušnje mamic, ki ste bile rezane, koliko časa približno je minilo, da je bilo počutje vsaj približno ok? sem pričakovala, da bo vsak dan kaj boljše, pa je ravno obratno, vsak dan slabše [sm=smiley13.gif]

Tippi -> RE: boleči šivi (9.7.2012 22:08:04)

Jaz sem imela smolo pri porodu in sem bila šivana z vseh koncev [sm=smiley29.gif] In tako kot ti, sem imela smolo, da so se ti šivi morali celiti na 30 in več stopinjah. Zaradi vnetja in povišane temperature, bi se naj vrnila nazaj v porodnišnico, pa mi to niti slučajno ni dišalo po tem, ko sem 7 dni že odležala tam. Patronažna mi je prinesla sprej (če me ubiješ se zdaj ne bom spomnila, lahko se pa pozanimam. verjetno pa je zdaj na tržišču že mnogo drugih takšnih sprejev ali praškov. je bil pa na recept), s katerim sem si redno špricala zunanje šive. Po patronažninih besedah, je bilo nujno imeti luliko na luftu, da se je hladila in tako tudi sušila, da ne bi prišlo do še večjega vnetja. Potem mi porodnišnica ne bi ušla in antibiotiki tudi ne. K sreči sem se pozdravila pravi čas. Me je pa tako bolelo, da sem takrat govorila, da grem raje še enkrat rodit, kot prenašat bolečino zaradi šivov.

Tasika -> RE: boleči šivi (9.7.2012 22:10:58)

Tudi mene so po prvem šivi precej boleli. Pa mi je teta, ki je patronažna, povedala recept: na vložek (vir ali vatiranec) poliješ fiziološko, tako, obilno, da je prepojen, in si ga daš na šive za pol ure. Po tem se preoblečeš v suho perilo, šive temeljito posušiš in skrbiš da so suhi (to je v tej vročini kar projekt). To ponoviš vsaj 3x na dan, še raje 5x. Najkasneje v 5 dneh bi moralo biti bistveno boljše, če ne že kar ok.

Upam da bo bolje. Mene je bolelo kakih 14 dni, mogoče še kakšnega več.

Tippi -> RE: boleči šivi (9.7.2012 22:38:39)

Spomnila se! [sm=bravo.gif] Bivicin. Bivacen. Byvicin. Ne vem natanko več, to je bilo res pred oho ho leti! Sicer so takrat govorili, da je ta sprej na "negativni listi" (ko sem se pozanimala pri sosedi zdravnici, ni nikoli omenila negativne liste, tako da verjamem, da je bilo to bolj natolcevanje brez nekih dokazov), ampak jaz sem živa in zdrava, rane so se pa zacelile res hitro, še bolj bistveno pa je, da mi je sprej ful ublažil bolečine. Pa tudi takrat, ko smo debatirale s kolegicami, ki so ta sprej uporabljale pri drugih ranah (pri otrocih), je bil BOMBA! [sm=smiley1.gif]

Alexis13 -> RE: boleči šivi (9.7.2012 22:58:08)

Jaz sem si šive spirala s kamilicami in mazala z bepantenom in mi je pomagalo zelo hitro.

astrid1 -> RE: boleči šivi (10.7.2012 7:33:26)

Dobi se Cicatridrina sprej, s katerim lahko špricaš šive. Je za hitro celjenje kirurških ran. Tudi dr. Pušenjak nima nič proti. Ena ženska je bila operirana na presredku in ji je dovolil uporabo.

Sama si ga bom nabavila pred porodom preventivno, ker so se mi po prvem porodu tudi vneli šivi in me je patronažna sestra špricala z Byvacinom. Tega pa se ne da več kupiti.

Če so šivi vneti, se jih kar težko dotikati, zato je po mojem mnenju (in spominu) sprej še najbolj elegantna rešitev.

http://cicatridina.si/sprej_za_rane/

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.7.2012 8:58:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.7.2012 8:59:19)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.7.2012 8:59:57)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.7.2012 9:00:43)

Anonimen -> RE: boleči šivi (10.7.2012 9:12:14)

Tippi- če je zdravili na ''negativni listi'' to samo pomeni, da je za plačat, da ne gre v breme zavarovanja. Drugače je pa res, da bivacina v sprayu ni več za dobit, obstaja pa krema.

naja17 -> RE: boleči šivi (10.7.2012 9:25:46)

Umivaj se s hrastovim lubjem, lulo mej na luftu, bivacin-a ni za dobit, ker kao ni dober nevemzakajže (pač v splošni uporabi ne za šive), imaš pa nek nadomestek dr. Gorkič sprej...

Ploha -> RE: boleči šivi (10.7.2012 10:03:44)

jst sm uporabljala bepanten plus v spreju...je pomagalo...umit, fajn posušit, pol pa s tem sprejem pošpricat, večkrat na dan...

sem pa 17 dni po porodu, in me še boli spodaj, rahlo oteklo je in trdo v predelu kjer so bili šivi...

Stran: [1]