caramel
|
Če se ti da, se prijavi na forum thebabywearer.com . Tam najdeš ogromno informacij o uporabi nosilk, vrstah nosilk, pa tudi o tem, katere znamke so dobre, katerim pa se je bolje izogibati. Od "kengerujčkov" oz. mehkih nosilk, ki jih dobiš v Sloveniji, so npr. (vsaj kolikor sem jaz raziskala) priporočljive le nosilke, ki jih najdeš na mojskratek.si . Vse, pri katerih noge otroku "visijo" so odsvetovane - kolena morajo biti višje kot ritka. Elastični trakovi imajo precej kratek rok uporabe, dlje lahko uporabljaš tkane, ki pa so navadno dražji. Oboji so malo bolj zakomplicirani za uporabo. Slingi so enostavni za uporabo, pouchi (oz vreče) pa so vrsta nosilk, ki so lahko za otroka najbolj nevarne (seveda je to odvisno predvsem od proizvajalca in pravilnosti uporabe). So pa nosilke, ki so pravilno izdelane in pa predvsem pravilno uporabljane za utroka povsem varne (tudi z razvojnega vidika) Jaz imam Sleepy wrap, ki sem ga pri prvorojenki bolj malo uporabljala, ker jih je zelo hitro zelo vroče, rojena pa je bila aprila. Že v naročju je takoj zašvicala, v SW pa se je kopala . Ko je bila dovolj velika, sem sešila Mei tai, v katerem se zelo rada nosi, še rajši pa je v Boba nosilki, ki ji tudi enostavnejša za uporabo. Zdaj sem spet v pričakovanju. Glede na to, da bo drugi rojen decembra (in glede na to, da bo imel zelo živahno starejšo sestrico), računam na to, da bo Sleepy wrap bolj v uporabi, v izdelavi (že nekaj časa ) pa imam tudi ring sling. Koliko je nosilka dejansko v uporabi je pomoje odvisno predvsem od življenskega sloga in preferenc starša (koliko dejansko posega po nosilki), seveda pa tudi od otroka. Če otrok ne mara biti v vozičku je navadno nosilka zelo veliko v uporabi (poznam 2 takšna), so pa tudi otroci, ki se ne marajo nosit.
|