MTFP
|
Liliana delno se strinjam s tabo, le to da je ne boli oz. pece ne bo drzalo. Hci se pusti previjati vedno, kadar ima pa izpuscaj je pa katastrofa. Ko se jo dotaknem z mokro krpico kar poskoci oz. privzdigne rito, se mi izmika in joka. Drug del tvojega posta bi rekla tudi da imas deloma prav, in kot sem rekla, pripravljena bi bila poskusiti tudi z plenicami iz vrtca, vem da so imeli pri sinu ene, ki jih se nisem videla... Morda so pa le prave, vendar ce bi se izkazalo, da bo po njih tudi takoj rdeca, potem ne vidim druge resitve kot pralne. No sicer vsaj pri vzgojiteljicah, ki smo jih imeli do sedaj mislim, da ne bi bil problem...iskreno povedano imam sama teh pralnih plenic cez glavo, sploh pozimi ko se mi susijo celo vecnosct .., da ne govorim, ko jih po tej vrocini iz kakega izleta vozimo s sabo v avtu, vcasih tudi zavezana vrecka ne pomaga. Kar se tice higenskega vzroka, bom rekla tako, ze sedaj ko pridem v vrtec po kosilu, velikokrat zavoham tiste kakce, in se strinjam da bi bila pri vreckah polno otroskih plenic atomska katastrofa, ko bi stopil v garderobo. Ceprav po drugi strani pa me je tudi sinov kakec parkrat pricakal v vrecki na obesalniku ( ko je bil brez plenic)... Moje mnenje je se vedno, ce se da prilogoditi seveda brez tezav, ce pa obstajajo za to mocni razlogi, kot so pri alergijah, kjer se morajo tudi prilagajati otroku, se mi zdi da verjetno na skupino otrok v vrtcu pride manj kot eden s takimi tezavi, kot jih ima nasa mala. Jaz bi z veseljem kombinirala, ampak ze dvo urna nosa pampersk pri nas pomeni rdeco rito. In ta rdecina ne izgine potem kar takoj... In vsakodnevno nosenje navadnih plenic bi ji zadevo se bolj poslabsalo, pa ceprav samo v vrtcu... Pri takih primerih mislim, da bi morali narediti izjemo... Sicer pa glede na to da letos nismo dobili vrtca, jih upam da drugo leto sploh ne bomo vec potrebovali. tu se ne gre za moje prepricanje, da ce hocem pralno, jo bo imela. Ali, da si ne bom dodatnega stroska z navadnimi delala.... Ne vem upam, da bo tudi to minilo, saj je imela prve mesece skoz navadno, pa ni bilo tezav. Najprej sem mislila, da gre za spremembo ph- ja urina, ker se je to zacelo z gosto hrano... Sedaj pa res nimam pojma kaj ji tako ne odgovarjajo te plenice. Kot sem omenila ona ni rdeca samo tam kjer se polula, ampak tudi ob strani, kjer pridejo jezki. Sicer tudi sama v vrtcu nisem imela nobenih posebnih zahtev in zelja...razen ene, in to je da ce sin ne bo jedel kosila, naj ga ne silijo. Saj je priden jedec, le kakih corbic mu ne bos spravil dol, pa je vzgojiteljica sama kmalu potrdila, da ko rece da ne bo jedel, ga ne premaknes, so ga poskusile malo nahecati, da bi samo probal, pa se jim ni dal... ( sem pa rekla to zato, ker v mojih casih smo mogli v vrtcu vse pojesti... Solata mi se danes ne gre dol, ko se spomnim, kako so nam jo na silo tlacili v usta)...
|