knorbalbo
|
Moram še jaz malo pokomentirat: moje mnjenje je, načeloma se vse da lepo zmenit če gre za normalne ljudi, je pa pomembno da se vprašamo, kaj je res pomembno in kaj ne. Danes je naprimer standard, ki ga starši zahtevado za svojega otroka v vrtcu, zeeeelo visok (kakor lahko preberem iz vaših postov). Sama sem to opazila tudi na prvem sestanku, kjer sva se z možem najmanj pol ure smejala in vrtela z očmi, ker ravnateljice niso pustili do besede, ker so imeli starši še pred vstopom v vrtec (to je bil zgolj prvi info sestanek) toooooliko posebnih želja...med drugim tudi prošnja ene posh mamice, ki je jasno povedala, da so njeno hčerko staro 2,5 let dali v skupino 1-3 let in da če bi se jo dalo prestavit v skupino 2-4 let, ker se je njena hči takooo pametna, da se že s svojimi vrstniki nima kaj pogovarjat....mislim halooooo (na račun katerega otroka???) pa dajte se malo umirit!!!Za moje pojme so vzgojiteljice premal plačane, ker morjo prebavit še vse muhe staršev. Potem pa so tukaj še malo bolj resne stvari, danes je naprimer že skoraj vsak otrok na nekaj alergičen, pa je treba pazit da en ne pije mleka, da drugi ne poje kruha, da se tretji izogiba sladkarijam itd. Tukaj so pa res lahko težave, če pride do kakšne napake in otrok dobi alergijsko reakcijo. Zato vas prosim, da premislite kaj je dejansko "življenskega" pomena za vašega otroka in kaj ne. Dejstvo je, da popolnoma istega načina vzgajanja in "handlinga" kot ga izvajamo doma, v vrtcu pač ne more bit. Treba se je prilagodit skupini, kar pa je tudi en del odraščanja. Sej v službo tut hodimo primerno oblečeni, pa čeprav bi nam pasalo biti skos v bikiniju npr. In kar se tiče pralnih plenic, jaz bi na vašem mestu vprašala vzgojiteljico ali ji to predstavlja dodaten napor/obveznost ali ne, in če ja, potem bi pač našla ene plastične plenice, ki ne mojemu otroku ne povzročajo izpuščajev....in sem prepričana da tudi take obstajajo! Skratka, vem, da današnji starši kar tekmujejo v tem, da bi bil njihov otrok čim bolj napreden in oh in sploh, vprašanje pa je, ali je to res v njihovo dobro?
|